BLANCHE MARIE & APURA
bosontsluitingsweg suriname blanche marie

Spannende tocht over ruige wegen met een 4×4, overweldigende watervallen en een mysterieuze spoorlijn midden in de jungle

Prijs: vanaf € 379,00  per persoon

Highlights

  • 4WD tocht
  • spectaculaire watervallen
  • avontuurlijke tocht

Reisinformatie

Deze 4 daagse spannende tocht naar Blanche Marie en Apura voert u met 4×4 terrein auto’s door een ongerept stukje Surinaamse jungle.

Blanche Marie Watervallen
De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Net na de regentijd is dit één van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het Amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten.

Apura
Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de Van Edenval. Verder staat er ook een bezoek aan het indianendorp Washabo en de spoorlijn bij Apura van ‘ergens naar nergens’.

Een bezoek aan de Blanche Marie Watervallen en Apura zult u niet snel vergeten.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen4
min. aantal pers.4
vervoer4×4 wagen
accommodatie en voorzieningenlogeergebouw met beden en klamboes en openluchtkampjes met hangmatten en klamboe, geen sanitaire voorzieningen, baden in de rivier. 
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Tocht per 4WD naar Mozeskreek

Om circa 7.00 uur vertrek vanuit Paramaribo per 4WD. Onderweg worden er diverse  stops gemaakt om de benen te strekken en om te ontbijten en te lunchen. Het eerste reistraject eindigt bij Mozeskreek (gelegen op de uitlopers van het Bakhuysgebergte). Hier worden de tenten opgezet, wordt de omgeving verkend en kan er gezwommen worden. De sanitaire voorzieningen zijn zeer primitief. Er is geen toilet aanwezig en baden kan in de heldere kreek.

Dag 2 - Tocht naar Blanche Mariewatervallen en Apura

Na een vroeg ontbijt wordt het kamp opgeruimd en vervolgens per 4WD naar de Blanche Marie vallen. De 10 meter hoge waterval is gelegen in de bergen tussen stroomversnellingen en prachtige bossen. Er zijn meerdere wandelpaden dwars door de jungle naar de vallen. Tijdens de wandeling richting de vallen geniet u van de natuur in deze prachtige omgeving. Er worden regelmatig prachtige vogels, reuzenotters, apen en andere zeldzame diersoorten gespot.  Een heerlijk verkoelend bad bij de waterval is een echte aanrader. In de middag vertrek naar Apura. Nadat het kamp is ingericht wordt er een dorpswandeling door Apura gemaakt. Diner en overnachting in hangmat met klamboe in overdekte lodge bij Apura.

Dag 3 - Tocht naar de Devisvallen, boswandeling en naar kamp Van Amsberg

Na het ontbijt is er nog gelegenheid om te zwemmen in de prachtige Corantijnrivier. Vervolgens vertrek per 4WD naar de indrukwekkende Devisvallen (duur circa 1 ½ uur). Tijdens deze rit  kan er genoten worden van de prachtige natuur en diverse dieren die de weg oversteken. Bij Devisvallen aangekomen wordt er een boswandeling gemaakt. Via een klimpartij over hoge rotsblokken is het verfrissende water van de Devisvallen te bereiken. Afhankelijk van de stromingen kan er gezwommen worden. Een massage in de sula’s, zonnen of lezen op de warme rotsblokken kan altijd! De lunch wordt ter plekke genuttigd. Aan het eind van de middag vertrek naar Apura. De avond kan zelf ingevuld worden door bijv. te relaxen, een wandeling te maken in de omgeving, te zwemmen of naar de plaatselijke discotheek te gaan. Aan het eind van de middag vertrek naar van Amsberg waar de tenten worden opgezet. Diner en overnachting bij van Amsberg. De sanitaire voorzieningen zijn zeer primitief. Er is geen toilet aanwezig en baden kan in de heldere kreek.

Dag 4 - Via Witagron terug naar Paramaribo

’s Ochtends vertrek naar Paramaribo. Onderweg worden er diverse stops gemaakt. Bij Witagron wordt er geluncht en een dorpswandeling gemaakt. Eind van de middag/ begin van de avond aankomst Paramaribo.

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • 4wd
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.