Fietstocht Plantage Mariënbosch

Plantage historie & lokale bevolking.

Wij bieden een nieuwe historische locatie voor zelfstandige fietsers aan. Overnachten op Plantage Mariënbosch is uitermate geschikt voor iedereen die de plantages en het Commewijne district op eigen houtje wil ontdekken en voorkeur geeft aan een authentiek en kleinschalig onderkomen. Ziet u zichzelf al zitten met een boek en een kopje koffie op de veranda van deze prachtige historische woning? In het huis kunnen maximaal 10 personen tegelijkertijd overnachten. De kamers zijn zeer eenvoudig en zijn alleen voorzien van een ventilator. Ashwien is beheerder, kok en begeleider op Mariënbosch. De zeer trotse en gastvrije eigenaar is de heer Abdoelrahman die elk weekend op de plantage aanwezig is. In het weekend komen er vaak vissers die ver achterop van de plantage naar het visgat gaan.
Tijdens uw verblijf wordt u door Ashwien meegenomen voor een boottocht door het zwamp achter de plantage Johan en Margaretha (ook bekend als Johanna Margaretha). Met platte 3-5 persoonsbootjes vaart u door het moerasgebied en kunt u veel verschillende vogels bewonderen. De avondmaaltijd wordt genuttigd bij de familie Dipai. Zij wonen en werken op de plantage. Tijdens het legseizoen van de zeeschildpadden kunt u met Ashwien met vloed naar de legstranden varen (meestal gebeurt dit in de avond, in de nacht keert u terug en is altijd onder voorbehoud van het getij). Tijdens een 3 daagse verblijf wordt er een tocht naar de monding van de Suriname rivier gemaakt om dolfijnen te spotten.
Mocht u toch meer comfort prefereren tijdens uw verblijf is Plantage Resort Frederiksdorp wellicht een goed alternatief .

Praktische informatie

Vertrekdagen Op aanvraag
Aantal dagen 2 of 3 dagen
Minimaal aantal personen 2
Prijs v.a. €144,00
Vervoer Fiets / moerasboot
Accommodatie kamer in plantagewoning Mariënbosch, gedeeld sanitair
Verzorging ontbijt en avondmaaltijd 
Programma Deels zelfstandig per fiets. U krijgt een fietsroute boekje bij de reispapieren.
De boottrips zijn onder begeleiding

Reissoort:    -icon_hiking    vogelparadijs  natuur