BROWNSBERG MTB TOUR
Sony A

Voor iedereen die meer wil dan alleen wandelen in Natuurpark Brownsberg hebben we een MTB trip in het aanbod. Deze pittige tocht wordt begeleid door een kundige gids met fietservaring. Voor de flinke klim tot de eindbestemming – het plateau van Natuurpark Brownsberg – heeft u enige MTB-ervaring en een goede conditie nodig. De tropische Surinaamse temperatuur zal de beklimming extra zwaar maken. Het machtige uitzicht vanaf het plateau over de jungle en het stuwmeer is de inspanning meer dan waard.

Prijs vanaf € 255,00 per persoon

Highlights

 • Actieve MTB tocht
 • Verblijf op de Brownsberg
 • watervallen en prachtig uitzicht

Reisinformatie

De Brownsberg MTB tour naar Natuurpark Brownsberg is een tocht met een fysieke uitdaging. U gaat met de bus naar Berg en Dal waar de fietstocht naar de Brownsberg begint en de laatste dag ook eindigt.

De inspannende klim van zo’n 500 meter met de mountainbike (MTB) brengt ons tot op de top van de Brownsberg. Vanaf dit punt zullen we diverse wandelingen door de prachtige jungle maken en genieten van de omgeving. Of u kunt heerlijk relaxen in een hangmat.

De Brownsberg staat bekend om de prachtige watervallen en het spectaculaire uitzicht over het stuwmeer.

Voor deze tocht is een goede conditie vereist.datumop aanvraag
aantal dagen3
min. aantal personen6
vervoerMTB
Accommodatiehangmattenkamp
Verzorgingvolpension
Activiteitenfietstour o.l.v. gids

 

Programma

Dag 1 - Bustocht naar Berg en Dal en fietstocht naar top van de Brownsberg

In de vroege ochtend vertrekken we vanaf het lokale kantoor in Paramaribo per bus naar de oude plantage Berg en Dal. Vanaf dit punt fietsen we met de mountainbike langs verschillende dorpen naar de top van de Brownsberg. Wanneer we na een pittige klim op het plateau arriveren, wacht er een welverdiende lunch op ons. ’s Middags kunt u relaxen of een wandeling maken op het plateau van de berg. Na deze enerverende dag is het heerlijk slapen in de hangmat met spannende junglegeluiden op de achtergrond.

Dag 2 - Wandeling naar de Wittikreek

Zodra we klaar zijn met het ontbijt vertrekken we vanaf het plateau voor een wandeling naar de Witti Kreek. Zorg voor schoeisel met een goed profiel want in de regentijd kan deze wandeling een glibberig avontuur worden. Dan worden we bij aankomst soweiso beloond met een volle kreek water. Er is tijd om te zwemmen en uit te rusten. Vervolgens keren we terug naar het bergplateau waar we lunchen. De rest van de middag is vrij te besteden. In de avond gebruiken we de avondmaaltijd samen bij het kampvuur onder genot van de geluiden uit de jungle.

Dag 3 - Wandelen en afdaling van de Brownsberg

Na het ontbijt maken we een wandeling vanaf het plateau naar de lager gelegen watervallen in de jungle. Bij terugkomst na de wandeling vertrekken we met de fiets en dalen we de berg af. Na de spectaculaire afdaling komen we aan bij het dorp Brownsweg. Daar gebruiken we de lunch voor de laatste keer en fietsen we door tot Bergendal. Op dat moment komt er een einde aan ons Surinaamse fietsavontuur. De bus neemt ons mee terug naar de stad.

ACCOMMODATIE

Inbegrepen kosten bij excursie:
Reiskosten
 • huur MTB-fietsen
 • busvervoer
Verblijf
 • alle overnachtingen tijdens de tour
 • volpension

 

Bijkomende kosten:
Verblijf
 • overige niet genoemde maaltijden
 • alcoholische- en frisdranken
Diversen
 • helm, evt. klikpedalen met bijpassende schoenen en fietskleding zelf meenemen
 • persoonlijke uitgaven en fooien