BROWNSBERG MTB TOUR

Een prachtige MTB tocht met een gids richting het binnenland van Suriname. De eindbestemming is Brownsberg, een prachtige en unieke locatie met een spectaculair uitzicht over het stuwmeer.

Prijs vanaf € 255,00 per persoon

Highlights

 • Actieve MTB tocht
 • Verblijf op de Brownsberg
 • watervallen en prachtig uitzicht

Reisinformatie

De MTB tocht naar Natuurpark Brownsberg is een tocht met een fysieke uitdaging. U gaat met de bus naar Berg en Dal waar de fietstocht naar de Brownsberg begint en de laatste dag ook eindigt.

De inspannende klim van zo’n 500 meter met de mountainbike brengt ons tot op de top van de Brownsberg. Vanaf dit punt zullen we diverse wandelingen door de prachtige jungle maken en genieten van de omgeving. Of u kunt heerlijk relaxen in een hangmat.

De Brownsberg staat bekend om de prachtige watervallen en het spectaculaire uitzicht over het stuwmeer.

Voor deze tocht is een goede conditie vereist.datum op aanvraag
aantal dagen 3
min. aantal personen 6
vervoer MTB
Accommodatie hangmattenkamp
Verzorging volpension
Activiteiten fietstour o.l.v. gids

 

Programma

In de vroege ochtend vertrekken we vanaf het lokale kantoor in Paramaribo per bus naar de oude plantage Berg en Dal. Vanaf dit punt fietsen we met de mountainbike langs verschillende dorpen naar de top van de Brownsberg. Wanneer we na een pittige klim op het plateau arriveren, wacht er een welverdiende lunch op ons. ’s Middags kunt u relaxen of een wandeling maken op het plateau van de berg. Na deze enerverende dag is het heerlijk slapen in de hangmat met spannende junglegeluiden op de achtergrond.

Na het ontbijt dalen we het plateau af en maken we een mooie wandeltocht naar de Witti Kreek. In de regentijd kan deze wandeling een glibberig avontuur zijn, dus zorg voor schoeisel met goede grip. Het voordeel van de natte tijd is een prachtige kreek vol water, waar we heerlijk kunnen afkoelen. Dan maken we ons klaar voor de klim naar boven.

Na de lunch is de rest van de middag vrij om te relaxen of te genieten van het prachtige uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. Aan het begin van de avond eten we gezamenlijk en slapen we nog een nachtje in ons hangmattenkamp

Als iedereen klaar is met ontbijten maken we nog een wandeling naar de Leo- en Irene watervallen. Zodra we terugkomen op de berg maken we ons klaar voor de afdaling met de fiets. Dit zal een stuk sneller gaan dan de klim op dag één. Na de lunch bij Brownsweg fietsen we tot Berg en Dal. Vanaf hier keren we met de bus terug naar Paramaribo.

Reisinformatie

Accommodaties

EENVOUDIG HANGMATTENKAMP MET KLAMBOES, BEPERKTE SANITAIRE VOORZIENINGEN 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Activiteiten
 • Alle activiteiten zoals opgenomen in het programma
Reiskosten
 • boot en bus tijdens tour
Verblijf
 • alle overnachtingen tijdens de tour
 • volpension

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Vervoer
 • huur fietsen
Verblijf
 • overige niet genoemde maaltijden
 • alcoholische- en frisdranken
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • persoonlijke uitgaven en fooien