WONOTOBO EXPEDITIE
Wonotobo

Geniet van pure natuur en ongekende rust in het uiterste westen van Suriname. Wonotobo is een nog vrij onbekend gebied waar weinig toeristen heen gaan.

Vanaf prijs:
€ 845,00 per persoon

Highlights

  • Ongerepte natuur
  • Indrukwekkende watervallen
  • Prehistorische rotstekeningen

Reisinformatie

Wonotobo vallen
Vierhonderd kilometers stroomopwaarts, vrij van elke menselijke activiteit, ligt een juweel van het Surinaamse regenwoud in de Corantijn rivier: de Wonotobovallen. Ongerept, met schilderachtige landschappen, watervallen en bruisende stroomversnellingen.

Natuur en Cultuur
Ook de prehistorische rotstekeningen en slijpgroeven van de indianen die er vroeger geleefd hebben zijn indrukwekkend. Hier heerst absolute rust en stilte. Een unieke plek voor de natuurliefhebber en fanatieke sportvissers.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen6
aantal personen min. 6
vervoerbus en boot
accommodatie en voorzieningen hangmattenkampjes
verzorgingvolpension
programmazie dag tot dag programma

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vanuit Paramaribo via Southdrain en Oreala naar Apura en Cawfalls

06.00 u: vertrek vanuit Paramaribo richting Nickerie, South Drain. Hier stappen we op de gereedliggende boot. 10.00 u: vertrek naar Apura met een stop te Oreala in Guyana. In de middag komen we aan in Apura, een van de indiaanse dorpen in het Corantijn gebied. Lunch in een park aan de Corantijnrivier waarna we richting Cawfalls vertrekken. We varen door een indrukwekkende natuur met grote zandbanken midden in de rivier, prachtige rotsformaties die in het stromend water een watervaleffect (sula’s) veroorzaken.

Dag 2 - Tocht naar de Wonotobovallen

Na het ontbijt vertrek richting Wonotobovallen. Deze adembenemende tocht voert ons langs de prehistorische rotstekeningen (petrogliefen). We zien regelmatig overvliegende vogels en soms kunnen we stuiten op overzwemmend wild. De Corantijn staat bekend als een uitstekend gebied voor de sportvisserij, onder meer vanwege het voorkomen van de Tarpon en de verschillende soorten meervallen. Na aankomst bij de Wonotobovallen kan er een duik genomen worden in het frisse water tussen de rotsen. Na het avondeten kunt u nog een wandeling maken voor het spotten van dieren. U kunt hier naar keuze overnachten in een lodge met bedden met klamboes of in een eenvoudige hut met hangmatten.

Dag 3 - Oversteek naar Guyana

Na het ontbijt maken we de oversteek naar Guyana. Vanuit Guyana is er een prachtig uitzicht op de Wonotobovallen. We maken een boswandeling en zullen de petrogliefen en slijpgroeven van de indianen die er vroeger gewoond hebben bezichtigen. De middag is vrij en kan naar eigen inzicht ingevuld worden. ‘s Avonds zullen we de barbecue aansteken in het basiskamp waar we ook de nacht doorbrengen.

Dag 4 - Boswandeling naar Fransmanval en Blue Cran

Na het ontbijt maken we een boswandeling naar de Fransmanval en Blue Crane, daarna keren we tegen lunchtijd weer terug in het kamp. In de middag kunnen er diverse activiteiten gedaan worden b.v: vissen, zwemmen, roeien in kleine korjalen op het rustige gedeelte van de rivier, strand- of rotswandeling maken of gewoon relaxen in een hangmat. Overnachten in het basiskamp.

Dag 5 - Vertrek naar Apura of Pigeon Island

Na het ontbijt vertrekken wij richting Nickerie. Onderweg maken we weer wat stops voor de lunch en het evt. kopen van indiaanse souvenirs. We varen door tot de late middag en overnachten op Pigeon island of Apura.

Dag 6 - Via Nickerie terug naar Paramaribo

Vertrek naar Nickerie en aansluitend busreis naar Paramaribo waar we in de avond zullen arriveren.

Accommodatie

PRIMITIEF KAMP MET HANGMATTEN EN KLAMBOES

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmat met klamboe
  • Lodge: bedden met klamboe
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier