MAROWIJNE-NASSAU EXPEDITIE
nassaugebergte

Marowijne-Nassau Expeditie

Een must.voor sportievelingen en liefhebbers van natuurschoon.

Prijs: vanaf € 507,00 per persoon

Highlights

  • survival tocht
  • spectaculaire stroomversnellingen
  • bergbeklimming
  • overweldigende natuur

Reisinformatie

 

Deze prachtige tocht is voor de liefhebbers van natuurschoon een must. Bezoek aan verschillende authentieke bosnegerdorpen waar kennisgemaakt wordt met eeuwenoude cultuur. Met de boot door de spectaculaire en schitterende Ampomavallen, de grootste stroomversnelling in de Marowijnerivier.

Als hoogtepunt van de tour beklimming het 570 meter hoge Nassaugebergte. Een mooie klim en de inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht.

vertrekdagen maandag
aantal dagen
min. aantal personen 6
vervoer bus en korjaal
accommodatie en voorzieningen afwisselend hutjes met bedden en hangmattenkamp met klamboes
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma

 

Dag tot dag programma

Dag 1

Dag 1

‘s Morgens vroeg vertrek uit Paramaribo. We rijden via de Oostwest verbinding in enkele uren naar de grensplaats Albina in het oosten van Suriname. Na een korte rondleiding stappen we in de korjaal en beginnen we aan ons avontuur over de rivier. Onderweg maken we een aantal stops om te lunchen en om de benen te strekken. In de namiddag komen we aan op Kamp Wadaa en maken we kennis met de lokale beheerders . We brengen hier de nacht door in eenvoudige hutten met bedden en klamboes.

Dag 2

Dag 2

Na het ontbijt vertrek per korjaal naar Nason, één van de oudste Paramacaanse dorpen. Hier maken we een dorpswandeling, en zullen we hoogstwaarschijnlijk ook kennis maken met de kapitein.  We moeten toesetmming van de kapitein krijgen om de tocht naasr het gebergte te maken.

Na een korte wandeling door de jungle, waarbij iedereen meehelpt om de bagage te dragen, komen we aan op de plaats waar het hangmattenkamp wordt ingericht. Na de lunch is er genoeg tijd om te zwemmen en van de indrukwekkende natuur te genieten. Diner en overnachting in hangmatten aan de voet van het Nassaugebergte.

Dag 3

Dag 3

Na het ontbijt starten we met de beklimming van het 570m hoge Nassaugebergte. Iedereen dient tijdens de beklimming van de berg. zijn/haar eigen bagage en waterflessen te dragen. Na een wandeling van circa 2,5 – 3 uren wordt de top bereikt. Aan het eind van de middag terug bij het hangmattenkamp aan de voet van de berg. Diner en overnachting in het hangmattenkamp

Dag 4

Dag 4

Na het ontbijt lopen we terug naar Nason en varen we vervolgens met de  korjaal naar Kamp Wadaa. In de loop van de ochtend brengen we een bezoek aan een van de grootste stroomversnellingen van de Marowijnerivier; de Ampomavallen. Hier wordt geluncht en er is gelegenheid om te zwemmen en te genieten van de verkoelende massage van de Ampomavallen. In de middag terugkeer naar het Kamp Wadaa. Overnachting in hutten met bedden en klamboes.

Dag 5

Dag 5

Na het ontbijt varen we vanuit Wadaa stroomafwaarts terug richting Albina. Onderweg nemen we nog een laatste duik in de Marowijnerivier. Ook brengen we nog een bezoek aan Apatou, het grootste Franse dorp langs de Marowijnerivier.  In Albina aangekomen wacht de bus om ons terug te brengen naar Paramaribo.

Accommodatie

eenvoudig logeergebouw en hangmattenkamp

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmat met klamboe
  • Logeergebouw: bedden met klamboe
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier