GRAN RIO AWARRADAM EXPEDITIE
Sentea Dan

Deze expeditie is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Vanaf het jungleverblijf Awarradam over de Gran Rio rivier.

Prijs: vanaf Euro 690,00 per persoon

Highlights

  • amazonewoud
  • pittige wandelingen door heuvelachtig gebied
  • schitterende stroomversnellingen
  • overweldigende flora en fauna

Reisinformatie

Deze expeditie is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Vanaf het jungleverblijf Awarradam begint u aan een pittige expeditie over de Gran Rio rivier. Tijdens de korjaaltocht naar het basiskamp passeert u tal van spectaculaire stroomversnellingen. Na de pittige junglewandeling wordt u beloond met een adembenemend panorama over het Amazone-regenwoud.

Op deze tour, ver weg van de bewoonde wereld, geniet u volop van de overweldigende flora en fauna. De Gran Rio Jungle Expeditie is een echte must voor avonturiers en natuurliefhebbers!

vertrekdagenmaandag
aantal dagen
min. aantal personen4
vervoervliegtuig en korjaal
accommodatie en voorzieningenhangmattenkampjes en comfortabel huisje op Awarradam met eigen sanitaire voorzieningen 
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vlucht naar Kajana en boottocht via Awarradam naar kamp aan de Gran Rio rivier

Ons jungle avontuur begint op vliegveld Zorg en Hoop, waar we inchecken voor de vlucht van ongeveer een uur naar vliegveld Kajana aan de Gran Rio Rivier. Vervolgens varen we, in een korjaal, een half uur naar de Awarradam Jungle Lodge. Hier komen onze lokale begeleiders en de foerage aan boord en vertrekt u verder de Gran Rio rivier op. Een mooie vaartocht van ongeveer 3 uur stroomopwaarts brengt u naar het prachtig gelegen basiskamp, waar wij drie nachten in hangmatten zullen slapen. Nadat we ons hebben geïnstalleerd verkennen we de omgeving terwijl de kok ons avondmaal klaarmaakt. Na het avondmaal bespreken we de route voor de volgende dag; onze eerste tocht in het maagdelijk Amazonewoud.

Dag 2 - Pittige wandeling naar Logosukun

Een trail van ongeveer 4 kilometer door primair bos voert ons naar onze bestemming voor vandaag: de Logosokun (Saramaccaans voor Schildpadheuvel). De drie heuvels onderweg maken de wandeling lekker pittig. Het eindpunt ligt op 310 meter hoogte. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over het omliggende woud. In de middag keren wij terug naar ons basiskamp en kunnen volop genieten en baden in de verkoelende rivier met zijn stroomversnellingen. Onze lokale begeleiders nemen u graag mee de rivier op om op traditionele wijze vis te vangen.

Dag 3 - Wandeling naar Gangasatonu of de Schildpadheuvel

Voor deze dag zijn er verschillende wandelbestemmingen mogelijk. Gangasasitonu is een mooie, overhangende grote steen ergens midden in het oerwoud. Deze wandeling zal minder ver zijn dan de wandeling naar de Schildpadheuvel,  waardoor er meer tijd is om aandacht te schenken aan lokale flora en fauna. Voor mensen die liever langer gaan hiken kan er een trail naar Folokun afgelegd worden. Dit is een iets lager gelegen uitzichtpunt dan waar u op dag 2 was. In samenspraak met de groep wordt besloten welke bestemming aangedaan wordt. Bij zonsondergang drijven wij met de korjaal af. Dit is de juiste tijd van de dag voor het spotten van dieren. Bij mooi weer maken we een kampvuur en luisteren we naar de verhalen van onze begeleiders, die u graag vertellen hoe belangrijk deze omgeving was voor de Saramaccaners van het eerste uur.

Dag 4 - Boottocht naar Awarradam

Na een laat ontbijt maken we ons klaar voor onze vaartocht terug naar Awarradam, waar de laatste nacht wordt doorgebracht. Onderweg laten we ons afdrijven en kunnen we volop genieten van de flora en fauna van het ongerepte oerwoud. Laat in de middag komen we aan op Awarradam Jungle Lodge. Hier overnachten we in traditioneel gebouwde hutten in een bed voorzien van een klamboe. Na zo’n enerverende expeditie is een bezoek aan de lokale Jungle Spa voor een traditionele Saramaccaanse massage  een echte aanrader.  ’s Avonds kunt u onder het  genot van een gekoeld drankje aan de rest van de gasten van het resort over uw jungle ervaringen vertellen aan de bar.

Dag 5 - Boottocht vanuit Awarradam naar Kajana en van daaruit vlucht naar Paramaribo

Na het ontbijt is er nog tijd om te relaxen in de stroomversnellingen of het eiland te verkennen. Wenemen afscheid van onze lokale vrienden alvorens we richting Kajana vliegveld vertrekken voor de terugvlucht naar Paramaribo.

Accommodatie

PRIMITIEVE KAMPJES EN HUISJE MET BEDDEN EN KLAMBOES 

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmatten met klamboes
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier
  • Huisje Awarradam: bedden met klamboes, eigen sanitaire voorzieningen (koud water)