Birdwatching

Birdwatching en vogels spotten in Suriname

vogel vliegen

Suriname, het onbekende birding paradijs
Vogelliefhebbers kunnen in Suriname naar hartelust vogels spotten. Wij helpen u met het samenstellen van een op maat reisprogramma zodat u eenmaal aangekomen in Suriname alleen nog maar hoeft te genieten. Suriname biedt een enorme diversiteit aan natuurgebieden die voor birdwatchers interessant zijn. U kunt op zoek naar vogels zoals ara’s, toekans en harpij arenden in het ongerepte regenwoud. Daarnaast is een bezoek aan de mysterieuze mangrove- en parwabossen een must voor elke vogelaar, dit is het leefgebied van vele steltlopers, roofvogels en spechten. Een van de meest bijzondere en opvallendste vogels in dit gebied zal wellicht de rode ibis zijn. Ook de savanna en graslanden in de nabije omgeving van Paramaribo zijn zeer vogelrijk, denk aan diverse roofvogelsoorten, uilen en tirannen. Vooral het geluid van één van de meest geziene vogels in Suriname – de Grietjebie (Great Kiskadee) zal lang in uw herinnering blijven.

vogelreizen suriname

Extra informatie over birding reizen naar Suriname
Wilt u ook zo’n onvergetelijke vogelreis door Suriname maken? Bel dan voor extra informatie.
Veel vogelaars die zelfstandig op pad gaan vinden het lastig om hun reisplannen uit handen te geven. Reizigers beseffen altijd bij terugkomst dat ze zo’n birding reis nooit op eigen houtje hadden kunnen regelen. Welke vogels heeft u op uw ‘wensenlijstje’ staan?, wat verwacht u aan comfort, wat is uw budget en welke gebieden sluiten het beste bij uw wensen aan. Over het algemeen plan ik uw vogelreis in diverse gebieden met verschillende gidsen. Dit doe ik omdat ze specifieke gebieden als specialisme hebben. Omdat ik al jaren met ze samenwerk, weten ze dat Suriname Holidays een betrouwbare partij is en daardoor kan ik alles voor vertrek duidelijk met ze afstemmen. Het resultaat is dat u alleen nog maar optimaal hoeft te genieten van uw vogelrondreis.

birding trips suriname

Reviews van vogelreizen in Suriname
Om in de stemming te komen, kunt u diverse reviews van Suriname Holidays klanten teruglezen. Op een bekende Engelse birding site is zelfs nog een verslag te lezen over een reis die ik in 2004 organiseerde. Een bekende fotograaf – gespecialiseerd in vogelfotografie – Ton Nagtegaal ging in 2017 naar Suriname en maakte deze prachtige foto’s.

birdwatching trips suriname

Kom in de stemming voor uw eigen vogelreis naar Suriname!

Wordt u nieuwsgierig naar de vogels die er in Suriname te spotten zijn? Neem dan alvast een kijkje in ons fotoalbum.
Ook de meeste uitgebreide vogelsite Vogels in Suriname is zeer de moeite waard.