GOLDRUSH EXTREME MTB TOUR SURINAME
Goldrush Suriname Fietsers
Startdatum: 24 maart 2022

Deze datum is volgeboekt

De Goldrush Extreme MTB tour is een speciale tour die we een keer per jaar gaan organiseren. Dit is een zeer avontuurlijke invulling van uw vakantie in Suriname en eigenlijk alleen geschikt als u een zeer fanatieke MTB-er bent. Als extreem, MTB en jungle u als muziek in de oren klinken, dan zou dit wel eens iets voor u kunnen zijn: .

De Goldrush Extreme MTB tour gaat dwars door het spectaculaire binnenland van Suriname. We fietsen over verharde en onverharde wegen waaronder ruige bauxietwegen. De tocht voert verder door heuvelachtig gebied, de savanna, het adembenemende Surinaamse oerwoud en door een goudveld.

Prijs: vanaf € 1.145,00 per persoon (excl. vlucht)

Highlights

 • meest spectaculaire MTB in Suriname
 • persoonlijke challenge
 • avontuur en natuur
 • onverharde bauxiet wegen
 • berg etappes
 • ruim 400 km
 • overnachtingen in de jungle

Reisinformatie

De tocht gaat de eerste dag via Paramaribo over de rivier naar plantage Bakkie. De volgende dag over de geasfalteerde Oost-West verbinding naar Moengo. Vervolgens gaan we over overwegend onverharde wegen naar Dubois Hill en de Brownsberg. Na deze twee inspannende dagen wordt daar een rustdag ingelast. De laatste dag gaan we van Brownsberg via Klaaskreek terug naar Domburg.

In totaal wordt er ca. 450 km gefietst. Onderweg maken we kennis met de gastvrije bevolking en krijgen een goede indruk van de cultuur, leefgewoontes en tradities. Maar bovenal is het genieten van de overweldigende natuur en vele adembenemende berglandschappen. In de avonden en vooral op de rustdag bestaat er voldoende mogelijkheid tot ontspanning en bijvoorbeeld wandeling door het bos en een verfrissende douche onder een waterval.

De tocht begint op het resort Waterland en gaat naar Paramaribo, Rust en Werk, Frederiksdorp, Bakkie, Katwijk, Tamanredjo, Moengo, Dubois Hill, Afobakka Stuwdam, Brownsberg en via Klaaskreek terug naar Domburg.

Deze Extreme MTB uitdaging wordt uitgevoerd in samenwerking met het Surinaamse bedrijf Fietsen in Suriname. De outdoorspecialist voor avontuurlijke mountainbike tours.
Etto Paulus en Suzette van Suriname Holidays werken al ruim 14 jaar nauw samen. Etto’s passie is fietsen. Samen met zijn enthousiaste team zal hij zorgen voor een avontuurlijke fiets – jungle ervaring tijdens deze once in a lifetime experience!

Meer informatie op de speciale website voor deze tour: Gold Rush Suriname 

 

 

Aantal dagen9 (excl vlucht)
Aantal overnachtingen8
Min. personenvanaf 6 deelnemers
VervoerMTB 
Accommodatieconform programma
Verzorgingvolpension
Activiteiten8-daags fietsprogramma o.l.v. Nederlandssprekende gids/begeleider

Dag tot dag programma

Dag 1 - Aankomst in Suriname - kennismaking met de groep

De deelnemers vliegen naar Suriname en/of melden zich eind van de dag aan bij Little Paradise in Domburg waar we de eerste kennismaking hebben en gaan overnachten.

Dag 2 - Verkenningsrit vanaf Domburg

Op deze dag kunnen de deelnemers hun fietsen in elkaar zetten of de gehuurde fietsen afstellen op hun lengtes. We fietsen in de omgeving en gaan naar de single track MTB route in Onverwacht. Na deze verkenningsrit worden het reisschema en de praktische informatie over bagage, voeding, EHBO, personeel en andere belangrijke zaken om deze activiteit tot een succes te maken, besproken.

Dag 3 - Via Paramaribo, Peperpot en Nw. Amsterdam naar Bakkie

Om 06.00 uur in de ochtend verlaten we Domburg. We fietsen naar het centrum van Paramaribo en gaan ontbijten bij Zus&Zo. Omdat we op deze dag niet veel fietsafstand af te leggen hebben, nemen we de tijd om Paramaribo te verkennen. Tijdens het ontbijt krijgen de gasten een plattegrond waarmee ze de stad in een uur kunnen verkennen. Op een afgesproken tijd moet iedereen weer terug zijn om verder te fietsen. We fietsen over de Wijdenboschbrug naar Peperpot. Vervolgens rijden we door naar Nieuw Amsterdam, waar we met de boot oversteken naar Rust&Werk. Na tekst en uitleg te hebben gekregen over de locatie fietsten we door naar Frederiksdorp waar we gaan lunchen. Vervolgens gaan we door naar Bakkie voor de overnachting.

Dag 4 - Via Katwijk en Tamanredjo naar Moengo

We fietsen terug naar Kroonenburg en steken over naar Katwijk. Na een bezoek aan de plantage fietsen we naar Tamanredjo om vervolgens door te fietsen naar Moengo.

Dag 5 - Over onverharde wegen naar de bergtop Dubois Hills

Er staat ons een lange fietsdag te wachten. We starten om 7.30 uur na het ontbijt. Alle wegen zijn onverhard en we fietsen door het oerwoud dus komen dus geen enkel dorp tegen. Na 68 km komen we bij de Boven-Commewijne rivier aan. De oversteek gebeurt per boot. In het dorp bij de rivier kunnen de deelnemers genieten van een soepje, broodjes en kunnen we water aanvullen. We fietsen nog 70 km door en komen aan op de eindbestemming van deze dag: Dubois Hills. Een mooie bergtop met mooi uitzicht over het gebied.

Dag 6 - Koninginnenrit naar Brownsberg

De Koninginnenrit!! Op deze dag leggen we ‘slechts’ 90 km af maar door de heuvels klimmen we in totaal zeker 2000 meter. Naast de vele heuvels onderweg beklimmen we aan het eind van de dag ook nog eens de Brownsberg. We fietsen over een mooie onverharde autoweg. Na 45 km komen we aan bij de stuwdam. Daar is er een stop waar weer genoten kan worden van een soepje, brood en drinken. Ook kan er in het meer worden gezwommen om af te koelen.

Vervolgens fietsen we over de zogeheten Mastenweg (een onderhoudsweg voor de elektriciteit die getransporteerd wordt naar de goudmijn van IAM GOLD). Deze 15 km lange weg is eveneens heel heuvelachtig. Na een stukje asfalt van 10 km komen we aan in het dorp Brownsweg  waar we het asfalt weer verlaten en starten met de route naar de Brownsberg. Dit is een stevige klim van 14 km tot het hoogste punt. Het wordt dan genieten en tot rust komen.

Dag 7 - Rustdag

We hebben een welverdiende rustdag en er wordt dan ook niet gefietst. Er bestaat de mogelijkheid om wandelingen te maken naar de verschillende watervallen op deze berg. Er worden ook massages aangeboden waarvan je lekker kan genieten terwijl je ook nog eens van het uitzicht geniet.

Dag 8 - Fietsen naar Klaaskreek en met de bus naar Domburg

We dalen de Brownsberg weer af. Aan de voet van de berg gaan we over op het asfalt. Na 14 km asfalt, nemen we een afslag die ons naar de goudvelden leidt om vervolgens uit te komen in Klaaskreek. Op Klaaskreek bouwen we samen met de lokale mensen een feestje. We zwemmen in de rivier en vertrekken eind van de dag terug naar Little Paradise in Domburg.

Accommodatie

Inbegrepen kosten Goldrush Extreme MTB tour:
Overnachtingen
 • Little Paradise in gastenkamers
 • tijdens de rit in koepeltentjes of hangmat naar keuze
Maaltijden
 • volpension, incl. koffie, thee en water
Begeleiding
 • Nederlandssprekende lokale gids
Vervoer
 • boot tbv oversteek
 • bus vanaf Klaaskreek naar Little Paradise in Domburg

Bijkomende kosten:
Transport
 • Intercontinentale vluchten
 • Toeslag voor stoelreserveringen en / of stoelen in de Comfort Zone op de KLM vluchten
 • Toeslag voor het vervoer van uw fiets op de KLM vluchten of SLM vluchten 
 • Reis – en annuleringsverzekeringen
 • Evt. huur fietsen via de lokale uitvoerder
Overnachtingen
 • Extra overnachtingen voorafgaand en/of na afloop van de tour
Maaltijden
 • Overige niet genoemde maaltijden
 • Alcoholische- en frisdranken
Extra
 • Toeristenkaart of visum voor Suriname, meer informatie op Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatie bewijs
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Invulling van uw reis voorafgaand en/of na afloop van de tour