RALEIGHVALLEN & VOLTZBERG
Fungu eiland Version

Bezoek in het Centraal Suriname Natuurreservaat de unieke Raleighvallen en beklim de Voltzberg, daarbij genietend van adembenemende vergezichten

Prijs: vanaf € 425,00  per persoon

Highlights

  • avontuurlijke tocht
  • overnachting in hangmattenkamp
  • pittige bergbeklimming
  • prachtige vergezichten

Reisinformatie

Raleighvallen en Voltzberg
De Raleighvallen en de Voltzberg zijn gelegen in het Centraal Suriname Natuurreservaat. De inspannende tocht naar de top van de Voltzberg wordt beloond met een prachtig uitzicht over het onbewoonde tropische regenwoud van Suriname. Geniet van deze pure en uitdagende jungle ervaring. Pittige bergbeklimmingen worden afgewisseld met een verkoelende duik in het koude, bruisende water van de rivier.

Met een beetje geluk ziet u tijdens deze dagen apen in de bomen. In ieder geval zullen de geluiden van de brulapen en de krijsende ara’s nog lang in uw geheugen gegrift blijven en u herinneren aan deze indrukwekkende omgeving van de Raleighvallen en de Voltzberg.

vertrekdagenvrijdag en op aanvraag
aantal dagen4
min. aantal pers.4
vervoerauto of bus en boot
accommodatie en voorzieningenhangmattenkamp met klamboes, primitieve gedeelde sanitaire voorzieningen  
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Tocht naar de Raleighvallen en Foengoe eiland

Vertrek in de ochtend met de auto vanuit Paramaribo over de spannende bosontsluitingsweg. Na de tocht dwars door de jungle komen we aan in Witagron. Hier liggen de korjalen voor ons klaar en begint onze boottocht over de ruige Coppename rivier naar de Raleighvallen. Na aankomst in de middag is er gelegenheid om te wandelen en te zwemmen.

Op Foengoe eiland zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. De basisprijs is gebaseerd op verblijf in de hangmattenaccommodatie met gedeelde sanitaire voorzieningen. Tegen bijbetaling kunt u kiezen voor een verblijf in een eenvoudig onderkomen met stapelbedden met klamboes en gedeeld sanitair of een accommodatie met 2 tot 4-persoonskamers voorzien van bedden/klamboes en privé sanitair.

Dag 2 - Beklimming van de Volzberg

Tijdens het ontbijt maakt iedereen zijn eigen lunchpakket klaar. We maken een pittige wandeltocht door het regenwoud tot de voet van de Voltzberg. Onderweg krijgen we uitleg over de verschillende planten en dieren. Met een beetje geluk komen we apen, wilde zwijnen en bijzondere vogels tegen. Vervolgens beklimmen we de 240 m hoge granieten Voltzberg. Langs het steile pad groeien prachtige orchideeën en bromelia’s. Vanaf de top van de berg heeft u een spectaculair uitzicht over het tropisch regenwoud. Blijft u liever beneden, dan wacht u samen met één van de gidsen aan de voet van de berg. Na de beklimming lopen we de route door de jungle weer terug. De wandeling incl. beklimming zal totaal 7 à 8 uur in beslag nemen. Na deze inspannende tocht is er tijd om af te koelen in de Anjoemara vallen en keren we terug naar Foengoe eiland. Na het avondeten een gezellig samenzijn met liedjes en dans van de Raleigh Boys (lokale medewerkers).

Dag 3 - Boottocht naar de Moedervallen

Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar de adembenemende Moedervallen. Hier kunnen we ons vermaken met zwemmen, vissen of gewoon relaxen op de rotsen. We gaan hier ook picknicken. In de middag maken we nog een tocht naar een andere waterval in de omgeving. Op de terugweg maken we een stop op het Copie eiland waar er, indien animo, een potje voetbal wordt gespeeld.

Dag 4 - Via Witagron terugreis naar Paramaribo

Omstreeks 10.00 uur vertrekken we wederom met de korjaal voor een heerlijke boottocht over de rivier naar het marrondorp Witagron van waaruit we met de auto terugkeren naar Paramaribo.

Lees de uitgebreide beschrijving van de Raleighvallen tocht in het studiereisverslag van Hélène.

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.