PLANTAGE BAKKIE
Warappakreek bakkie

De enerverende dagtocht Plantage Bakkie voert u naar vervlogen tijden. Een afwisselende trip vol historie en prachtige natuur. Een must voor iedereen die meer wil weten over de roerige geschiedenis van Suriname. Met heel hun hart en ziel zetten Marsha (nazaat en erfgename van deze plantage) en haar man Bas zich in op de plantage Bakkie. Zij zullen u een fantastische dag bezorgen vol informatie, heerlijk eten – klaargemaakt met lokale producten.

Kenmerken

  • unieke privé collectie
  • thematische tuin
  • hoogtepunt in Commewijne
  • boottocht

Maak kennis met Marsha

Voormalig koffieplantage Reynsdorp
Plantage Reynsdorp wordt tegenwoordig plantage Bakkie genoemd. Dit is een oude koffieplantage die in 1744 werd gesticht door Nicolaas Reynsdorp. U kunt hier oude sluizen en gebouwen terugvinden. Museum Bakkie heeft  een unieke privécollectie in Suriname met vele originele boeken, prenten, kaarten en voorwerpen.

Plantage Bakkie

De persoonlijke zoektocht naar de roots van Marsha Mormon heeft er uiteindelijk tot geleid dat er nieuw leven in Bakkie is geblazen. In 2007 is dit verhaal begonnen. Marsha en haar man Bas Spek vonden in de archieven officiële documenten die bevestigden dat de plantage Reynsfort is afgestaan in eigendom aan een van de voorouders van Marsha. Daarmee werd de interesse gewekt en gingen ze op zoek naar het verhaal van de voorouder die geboren werd in slavernij. Dit heeft geleid tot bijzondere vondsten in het omliggende gebied en de voormalige plantages aan de Warappakreek. Het dorp was bij de start in 2007 zo goed als verlaten maar is door diverse investeringen weer nieuw leven ingeblazen en een mooi leefbaar dorp geworden. 

Diorama Kerkshoven
Het diorama “Kerkshoven” gemaakt door Gerrit Schouten is de inspiratie geweest voor o.a. de houtloods waar de gasten nu samen de lunch nuttigen.  De voorouder van Marsha is geboren op de voormalige plantage Kerkshoven. Zo is een stukje familiegeschiedenis vereeuwigd met de nieuwe loods in de stijl en kleuren van plantage Kerkshoven. 

Marsha en Bas begonnen in 2007 met het opnieuw uitgraven van de Warappakreek en opknappen van bestaande gebouwen. Inmiddels zijn er diverse nieuwe gebouwen bijgekomen. Tijdens het uitgraven van kreek (9,5km) vonden ze oude flessen en andere artefacten, deze vondsten waren het begin van de collectie voor Museum Bakkie. Inmiddels zijn er diverse topstukken aangekocht en verzameld over Suriname en gebied Bakkie. In het museum zijn onder andere originele 1e druk boeken en prenten van: John Gabriel Stedman en Maria Sybilla Merian

informatie

Vertrekdagenop aanvraag
Aantal dagenDagtocht
Minimaal aantal personen2
Prijs v.a.€ 79,00
VervoerBus en boot.
Accommodatien.v.t.
VerzorgingLunch
ProgrammaOnder leiding van een Nederlandssprekende gids.