Het savanna gebied achter het vliegveld van Zanderij heeft nog veel goed bewaarde geheimen waaronder deze prachtige plek. Een paar dagen verblijf op Palulu is een combinatie van heerlijk uitrusten en wandelen door de bijzondere natuur van deze omgeving. Voor de echte sportievelingen die van een uitdaging houden, regelen wij inspannende MTB dagtochten vanaf Palulu (niet bij de prijs inbegrepen).
Camping Palulu is gelegen nabij de oude plantage Berlijn. De kreek die bij de camping hoort is een heerlijke plek om op te frissen in het koele zg. cola water waar deze omgeving om bekend staat. Overnachten op de camping kan in hangmatten of stretchers, beiden voorzien van klamboes (voor kinderen kunnen we ook tentjes regelen). Uw kampje wordt geïnstalleerd onder open hutten, waarvan de bouwers zich hebben laten inspireren door de indianenhutten. De hutten zijn vervaardigd met bouwmaterialen uit het bos. Zo blijft u ook tijdens een tropische regenbui lekker droog.
De gedeelde sanitaire voorzieningen zijn goed verzorgd, voorzien van douches, toiletten en wastafels. In de keuken worden de heerlijkste maaltijden klaargemaakt voor de gasten, vaak met fruit en/of groente uit de omgeving. Regelmatig wordt er ‘s avonds een sfeervol kampvuur gemaakt. Deze plek is tevens een ideale uitvalsbasis voor trips richting het savannegebied, Brownsberg en het Bovensurinamegebied.
Het Palulu team bestaat uit:
Donovan, geboren en getogen Surinamer. Hij functioneert als gastheer, kok, gids, tuinman, marketing manager, product ontwikkelaar, chauffeur, etc.
Iris, geëmigreerd naar Suriname in 2002, gastvrouw, financieel manager, reserveringen, marketing manager, planning & ontwikkeling, etc.
Herman, de vader van Donovan en oud-militair, hij heeft in het gebied rond Palulu als soldaat getraind en heeft een adviserende rol.
Paul, de vader van Iris, is geëmigreerd naar Suriname om zijn dochter te helpen. Paul is het creatieve brein achter bepaalde bouwwerken, kunstwerken en al het moois op Palulu.
In 2015 is het team uitgebreid met de tweeling Micha en Max, de kinderen van Iris en Donovan.
Praktische informatie
Vertrekdagen | Op aanvraag |
Aantal dagen | 3 |
Minimaal aantal personen | 2 |
Prijs v.a. | €179,00 |
Vervoer | Transfer enkele reis. |
Accommodatie | Hangmat of stretcher naar keuze. |
Verzorging | Volledig verzorgd |
Programma | Inbegrepen |
We zijn verliefd geworden op Suriname
5-mei-2014
We hebben een geweldige vakantie gehad. Suriname is een prachtig land met indrukwekkende natuur.
De mensen zijn heel vriendelijk. We hadden een vol programma van een maand. Alle tours waren geslaagd.
De favoriet is Avanavero/Blanche Marie vanwege de ongerepte natuur. We hebben 4 jaguars gezien en het mooie vogeltje rotshaantje. Etto is een goede gastheer/gids die heerlijk (vegetarisch) kan koken. Gids Dion is de vogelvanger met een heel scherp oog. Blanche Marie is vergane glorie maar een goeie onderbreking van de lange reis. Avanavero is super idyllisch. Mooie rivier en enorme bomen, vogels en apen. Hier zou ik wel een week kunnen blijven. Door de terugreis via Apoera maakten we kennis met de indianencultuur en het megalomane spoorproject van de Nederlanders uit de jaren 60. Na de rust van de jungle was de nacht in Apoera wel weer even wennen. (Het zou leuk zijn als de indianen overnachtingsplekken in hun gemeenschap realiseren, daar hoorde ik iets over).
Palulu camping was mooi we hadden alleen pech met het weer. In de tuin zagen we het grote gordeldier, veel grote blauwe vlinders en 2 bonte spechten. De kano-tour op de Coesewijne was mooi maar overdag zagen we weinig beesten. s’ nachts hoorden we er des te meer. Etto en Steve moesten extra hard werken omdat het hangmattenkampje inmiddels was opgegeten door de beesten. Ik sta verstelt van hun improvisatietalent en energie. Onze nachten op Hotel de Plantage en Frederiksdorp waren zeer geslaagd en vooral ontspannend. Fietsen in Commewijne is een aanrader hoewel de weg naar de stad via Meerzorg wel druk is met zandvrachtwagens door ontginningsprojecten. Hotel de Plantage heeft trouwens ook goed vegetarisch eten en fruit uit eigen tuin bij het ontbijt. Op Matapica hadden we het geluk 1 schildpad te zien (het was nog niet helemaal het seizoen). De tour naar Warapakreek was ook een aanrader.
Pingpe en back to basic had ik niet willen missen. Wonderlijk dat de bewoners van Pingpe amper een andere taal spreken dan het Saramaccaans. Dat maakt het communiceren wel lastig. Een paar woordjes leren doet wonderen. Helaas is het niet gewenst foto’s te nemen van de mensen anders kon ik je het prachtig ingevlochten haar laten zien. Het dorp is gebouwd van traditionele houten huisjes op een oker kleurige grond. Het kamp in de jungle was bijzonder bij een mooie rivier. Je kan er poedelen, vissen, door het bos wandelen en beestjes kijken (we hadden een vogelspin in ons hangmattenkamp).
We zijn verliefd geworden op Suriname en we komen zeker nog terug. We kloppen dan weer bij je aan.
Groet, Liesbeth en Karel
s’Morgens als je wakker werd stond daar de koffie en thee al klaar.
8-mrt-2014
Bij het organiseren van onze reis naar Suriname, hebben we gebruik gemaakt van Suriname Holidays bij een aantal onderdelen. We zijn heel tevreden over de hulp en service, die ze geboden hebben.
De vliegreis en het hotel de eerste nacht (Hotel Palacio) hadden we zelf geregeld, alsook het vervoer van het vliegveld naar de stad. Hotel Palacio is een prima hotel met lekker ontbijt, maar een nadeel is dat je er niet buiten kan zitten, wat bij een langer verblijf jammer is.
Daarna hadden we op aanraden van Suriname Holidays een verblijf in de jungle geboekt bij Pingpe. Dit omdat we iets kleinschaligs zochten, omdat we niet van grote groepen houden. Pingpe is dan ideaal: na een tocht van twee en een half uur in de auto en drie en een half uur met een koraal over de Surinamerivier, kom je bij een klein resortje op een eilandje tegenover een dorpje waar Saramakanen wonen. Er waren maar zes houten huisjes, die eenvoudig maar goed waren: ruime kamer met bed met klamboe,eigen badkamer met wc, douche(koud water) en wasbak. Ervoor een veranda met uitzicht op de rivier. s’Morgens als je wakker werd stond daar de koffie en thee al klaar. Het ontbijt, de lunch en het diner werden helemaal verzorgd, waren simpel maar heel lekker en die at je in een wat grotere algemene ruimte, waar je ook heel lekker kon zitten.
Wij hadden een hele goede gids (Melvin), zelf een Saramakaan uit die streek, maar sinds zijn 14e wonend in Paramaribo, die dus goed Nederlands sprak en die ons voorstelde aan de mensen in het dorp en de kapitein. Hij nam ons mee op vele mooie wandelingen door de jungle, waarbij we uitleg kregen over de bomen, de vogels, de dieren, het leven in de jungle, noem maar op. De laatste avond hielden de vrouwen uit het dorp een dansavond voor ons, heel erg leuk. Terug zijn we gevlogen met een hele kleine Cessna, dat was helemaal een avontuur, maar schitterend om de jungle van bovenaf te zien.
Wat wel vervelend was,was dat je als je met de auto en de boot gaat, je bij je hotel wordt opgehaald en afgezet, terwijl als je vliegt, je zelf voor het vervoer vanaf het kleine vliegveldje in Paramaribo moet zorgen. Je wordt dan omringd door vele taxichauffeurs die letterlijk om je vechten, ze rukken je bagage al uit je handen, lopen daarmee naar hun auto voordat je uberhaupt accoord bent gegaan. Volgens mij moet het vervoer naar je hotel toch eenvoudig door het reisbureau geregeld kunnen worden met een kleine meerprijs!
De rest van de tijd hadden we via Suriname Holidays een appartement geboekt en dat was geweldig. Downtown Oasis ligt midden in de historische wijk (dus alles is vandaar te voet bereikbaar) het is echter omringd door een hoge muur met een grote binnentuin, waardoor het ook werkelijk een oase midden in de stad is. Het is net helemaal opgeknapt (pas sinds medio 2013 verhuren ze weer) en dat hebben ze zeer goed en zorgvuldig gedaan. Wij huurden het grote appartement met twee slaapkamers en een grote zit- annex eetkamer met keuken.Het enige nadeel was dat er een grote slaapkamer is, maar dat de andere heel klein is.Verder is alles er aanwezig, ook in de keuken en we hebben zeer goed een aantal keer zelf kunnen koken.In de binnentuin, waar je heerlijk kunt zitten is een klein zwembadje.
Het laatste dat we via Suriname Holidays geboekt hadden, was de tocht door de Warappakreek. Dit is een mooie tocht door weer een heel ander natuurgebied dan dat aan de Surinamerivier. Ook verbazingwekkend dat alle plantages van vroeger helemaal zijn opgeslokt door het oerwoud! Op deze tocht kun je heel veel soorten vogels, vliegende vissen, krabben, kaaimannen etc zien.
Wat wij minder vonden was, dat de groep zo groot was dat hij in tweeen opgedeeld moest worden ivm de boten. Er waren twee gidsen, een ervaren en een leerlinge.Wij kregen bij toeval de leerlinge mee en zij was bijzonder SLECHT. Ze wist op geen enkele vraag het antwoord en het enige wat ze deed was in een felle discussie gaan over Suriname en de regering met een van de andere toeristen uit onze groep, waarbij ze pertinent haar gelijk wilde halen. Melvin(uit Pingpe) had ons juist uitgelegd, dat je bij de gidsencursus als eerste leerde dat het om de gast ging en niet om jou. Nu bij dat deel van de cursus had ze beslist niet opgelet, want zij voldeed daar totaal niet aan!
Wij hadden zelf nog een paar dagen een auto gehuurd en op zich ging dat heel goed, ondanks de soms slechte wegen. Je maakt dan ook hele grappige dingen mee, zoals dat de brug, die je over moet om bij de Jodensavanne te komen ingestort is, waardoor je dus een superklein pontje moet nemen, waar je via planken op moet rijden en achteruit weer af moet rijden.
De Jodensavanne is trouwens mooi onderhouden. Dit in tegenstelling tot de Oranjetuin in Paramaribo. Die is helemaal overwoekerd en dus niet meer toegankelijk, wat toch heel jammer is, omdat het toch een cultureel erfgoed betreft.En natuurlijk liggen er vooral kolonisten begraven, wat misschien moeilijk ligt bij Surinaamse mensen, maar aan de andere kant is ook de eerste vrije negerin Elisabeth daar begraven. Misschien een idee om aan toeristen een kleine bijdrage te vragen als ze de Oranjetuin willen bezoeken en het daarvan op te knappen?
De terugtocht naar het vliegveld hadden we weer zelf geregeld en dat verliep prima. Kortom het was een fantastische reis en we hebben veel aan de adviezen van Suriname Holidays gehad.
Je komt in een land waar je moedertaal wordt gesproken
15-nov-2010
Wij hebben een hele mooie vakantie gehad. Veel gezien.
Wanneer Surinamers ons vroegen hoe lang wij in Suriname bleven/waren en er gevraagd werd waar we geweest waren dan waren zij heel verbaasd Zo kort in Suriname zijn en zoveel zien.
Het is eigenlijk een beetje ‘raar'”, je gaat met het vliegtuig naar het buitenland, komt in een land waar je moederstaal wordt gesproken.
Onze slaapaccommodaties waren prima.
Albergo Alberga een hotel in huiskamerstijl, gemoedelijk.
Frederikdorp. Heel mooi gerestaureerd. In gesprekken met de plaatselijke bevolking blijkt dat de familie Hagemeyer hoog in aanzien staat.
De Plantage. een lustoord voor vogelliefhebbers.Leuke eigenaren.
Hier een tip. De prijslijst staat in euro genoteerd.
Overbridge een prima resort.
Anaula Nature Resort.
Volgens het reisprogramma zouden wij een culturele avond krijgen. Wat bleek, deze heeft alleen doorgang als er 8 pers. zijn of meer.
Wij waren met 7 personen. Ook bij de anderen stond in de beschrijving dat er een culturele avond zou zijn.
Toen wij vroegen hoeveel geld er pers. werd betaald voor deze avond werden wij verwezen naar ons boekingskantoor.
Mijn vraag is hoeveel er via uw organisatie voor deze avond voor 2 pers. is betaald? Kan dit bedrag teruggevorderd worden?
Er werd ons hier voor in de plaats een bezoek aan een dorpje geboden. Dit hebben we aanvaard omdat er verder niets te beleven valt, we hadden echter al eerder 2 dorpen bezocht. 4 dagen is eigenlijk te lang.
Hier is geen stroom vanaf 23.00 tot de volgende ochtend , ik meen tot 06.00
Galibi.
Ons verblijf ligt pal aan het strand. Het was erg slecht weer, harde wind, springvloed. Het water kwam redelijk ver het strand op. wel spannend.
Bomen geknakt, electriciteitspaal geknapt. De indiaanse bewoners staken meteen de handen uit de mouwen en binnen no time stond de paal weer en waren de electradraden weer aangesloten.
De kokosbomen werden in stukken gezaagd en de kokosnoten kregen ook een bestemming.
Dit oord is leuk voor één dag. Misschien een tip voor andere boekers. (wij waren hier één dag)
Ook hier is er geen stroom vanaf 23.00 tot 06.00
Uitstapje naar St. Laurent.
Helaas werd een deel van de gevangenis gerestaureerd. Het deel waar Papillon gevangen heeft gezeten.
Maar we hebben even de sfeer van Fr. Guyana geproefd.
Palulu Jungle Resort.
Hier is in het geheel geen electriciteit.
Leuk, gezellige eigenaar.
Wij zijn geen campeerders maar hier slapen in een tentje dat in een soort hut stond had wel wat.
We hebben hier twee nachten gelogeerd. Vlgs de beschrijving 2 dagen een activiteit ,maar de eerste dag wordt er niets gedaan omdat men vindt dat de gasten zo vermoeid zijn dat een dagje rust wel fijn is. De tweede dag zijn we er op uit geweest met de fiets.
De ochtend voor vertrek stond vogels spotten op het program. Dit hadden we de dag er voor al gedaan.
Dus eigenlijk waren de activiteiten van de dagen die we hier verbleven in 1 dag gepland. Dit is geen plaats om langer te verblijven.
Achteraf vind ik dat we beter nog een dag/nacht in Paramaribo hadden kunnen blijven en daags voor vertrek naar de camping kunnen gaan. Er waren nog wat dingen die we in Paramaribo wilden doen/zien.
Het grote voordeel van een nacht op de camping was dat we vlak bij het vliegveld waren.
Oktober is de internationale maand voor borstkanker. Ook in Suriname /Paramaribo werd hier aandacht aan geschonken. We waren aan het wandelen en zagen een bord staan inzake een beurs. Wij zijn even naar binnen gegaan en hebben verteld dat in Nederland ook activieiten tbv borstkanker werden georganiseerd.
Frapant was dat na onze thuiskomst een uitzending was van de Reuini van Rob Kamphuus op televisie was over een school in Suriname. De leerlingen zaten ten tijde van de oorlog en decembermoorden daar op school. Velen zijn naar Nederland gegaan.
Vanavond was er een uitzending over de kathedraal in Paramaribo. Tijdens ons bezoek stond deze nog in de steigers en stonden er schotten omheen.We hadden graag de kerk van binnen gezien.
Ik hoop dat je iets aan mijn op-en aanmerkingen hebt.
We hebben in ieder geval een fijne vakantie gehad.
Met vriendelijke groeten
Anneke Groen en Piet de Haan
oktober 2010
“No spang” (doe maar rustig)
1-nov-2013
We hadden nauwelijks een beeld van hetgeen we in Suriname zouden treffen. Nou dat hebben we nu flink bijgesteld. We troffen een land met een werkelijk verrassende natuur, een behulpzame en vriendelijke bevolking, een land dat zich, ondanks allerhande tegenslagen, probeert te ontwikkelen.
“No spang” (doe maar rustig)
Vakantie naar Suriname in oktober 2013
Al weer een paar weken geleden zijn we teruggekomen van een prachtige vakantie in Suriname. De reis voorbereiden bleek al een deel van het feest. De manier waarop Helene en Suzette hebben geholpen hebben we erg gewaardeerd.
We waren met 4 volwassenen. We hadden, toen we vertrokken, nauwelijks een beeld van hetgeen we in Suriname zouden treffen. Nou dat hebben we nu flink bijgesteld. We troffen een land met een werkelijk verrassende natuur, een behulpzame en vriendelijke bevolking, een land dat zich, ondanks allerhand tegenslagen, probeert te ontwikkelen. Ook een land waarvan een groot deel van de bevolking nog sterke banden heeft, en ook wil houden, met Nederland. En heel fijn…er wordt overal nog Nederlands gesproken.
We hebben de (ca 1000) foto’s nu grof gesorteerd en kijken met enige weeemoed terug op een werkelijk fantastische vakantie in een land waar we bijna verliefd op zijn geworden.
Onze ervaringen begonnen al in het vliegtuig er naar toe. Vrijwel alle stoelen waren bezet en door medepassagiers werd ons verteld dat dit gebruikelijk is op bijna alle vluchten (meerdere per week) van KLM visa versa. Aan boord heerste een gezellige en ongedwongen sfeer en de service was top. Hoe anders dan de organisatie en sfeer op Schiphol is dat bij de aankomst op “ Zanderij” (J.A. Pengel vliegveld). Geen “slurf”, eenvoudige aankomsthal en een tamelijk informele sfeer. Wél duurde het erg lang om langs de douane te komen. Eenmaal buiten hadden we het gevoel dat onze vakantie echt was begonnen. Alles, letterlijk alles, is verlopen volgens het vooraf, samen met Suriname Holidays, gemaakte reisplan. “ Alles klopte”. Een prima hotel (EcoResort in Paramaribo) met enthousiaste en correcte medewerkers waar we steeds terugkwamen nadat we weer een prachtige tour hadden gemaakt. Prima onderkomens in Frederiksoord, Overbridge en Awarradam. De deskundige, gezellige en betrokken gidsen die we troffen bij de diverse cultuur en natuurtochten die we hebben gemaakt (van de bijna hilarische autorit met Cathrin door de topdrukte van Paramaribo, dit vanwege de Jaarrede en de laatste schoolvakantiedag, de kookcursus met Pom in de keuken bij Tante Elfride, de tocht naar de Warappakreek met Yve, het bezoek aan Jodensavanne met Marcel tot de jungletochten vanaf Awarradam met Elton en Cleon).
Zoals we inmiddels meer hebben gehoord: we gaan beslist nog een keer terug en wat ons betreft mag Suriname Holidays weer helpen met organiseren. Chapeau voor Helene en Suzette.
Johan en Anneke.
Alfred en Sonja
Suriname is een heel goede keuze geweest
30-nov-2010
Het was een geslaagde vakantie. Het reisprogramma, dat met jullie hulp tot stand is gebracht en uitgevoerd, heeft daaraan zeker een belangrijke bijdrage geleverd. Dit geldt tevens voor de coördinator van de uitvoering in Paramaribo, Cathrin, die behulpzaam en deskundig is.
Gezien de goede relatie met elkaar, per mail of telefoon, vinden we het leuk om onze ervaringen aan jullie kenbaar te maken. Allereerst bedankt voor jullie toegankelijkheid bij de voorbereiding op onze vakantie naar Suriname.
Paramaribo is een gezellige stad om te verblijven. Suriname kent een overvloed van natuur (oerwoud en rivieren). De mensen in Suriname zijn vriendelijk en behulpzaam.
Hieronder benoemen wij per onderdeel onze bevindingen:
De fietstocht naar de plantage Frederiksdorp en terug in 2 dagen is leuk om te doen.
Het bezoek aan de gevangenis St Laurent had ik zeker niet willen missen. Gelukkig kregen we deskundige uitleg in het Nederlands (i.p.v. Frans) van de chauffeur (John) die ons van Paramaribo naar Albina vervoerde. Hij wist veel van de gevangenis en het ware verhaal van Papillon. De meerdaagse tocht per korjaal naar het Marowijnegebied was ook zeer de moeite waard. Henny van reisorganisatie Tojo, en Coby, de bootsman, waren prettige en deskundige reisbegeleiders. De accommodaties waren goed. Het eten was voldoende, goed en gevarieerd. De bijbehorende uitstapjes waren voldoende informatief dankzij onze begeleiders. De terugtocht per vliegtuig verliep prima.
Het verblijf in Palulu resort was ook een goede keuze. Het resort was heel naturel van opzet, het eten was goed, de eigenaar was onderhoudend en servicegericht. De mountainbike tocht in de omgeving was niet gemakkelijk maar wel een leuke ervaring. Het resort was niet breed bekend en daarom niet toeristisch.
Het Resort Berg en Dal was een luxe verblijf om te relaxen. De huisjes zagen er goed uit. Het zwembad was een aangename verpozing.
Het guesthouse in Paramaribo, Kolibrie, waar we steeds tussentijds verbleven, had een ruime tuin en zwembadje. De eigenaren waren aardig en toegankelijk. Het was voor ons ook praktisch om daar steeds weer terug te komen. Het werd a.h.w. ons thuis adres in Suriname.
Nogmaal bedankt voor de medewerking en misschien tot ziens!
Hartelijke groet
Nico de Hoog
De jungle heeft zijn eigen specifieke geluiden en bewoners
29-mrt-2012
De afgelopen drie weken hebben we onze Surinamereis gemaakt. Deze reis is met behulp van jullie aanbevelingen en onze wensen samengesteld. Het was grandioos.
In Paramaribo zijn we op zondagmorgen, onder het genot van een kopje koffie, prima opgevangen door Cathrin Judell, de hostess ter plaatse.
Omdat we graag op de fiets een deel van Suriname wilde verkennen hebben we de volgende dag de huurfietsen opgehaald. De Hollandse fietsen voldeden aan onze eisen. Het zijn gebruikte fietsen (voormalige verhuurfietsen) maar ze voldoen goed.
Tijdens ons verblijf in Paramaribo hebben we steeds Guesthouse Amice gebruikt als uitgangsbasis. Mooie schone kamers, aardige eigenaren en iedere ochtend een prima ontbijt. In de tuin van het Guesthouse is een leuk zwembad.
We hebben fietstochten gemaakt in de omgeving van Paramaribo, waarbij het ons opviel dat de lokale bevolking zoveel positieve aandacht voor ons had. Eten en drinken heb je niet nodig voor onderweg. Er zijn ontzettend veel Chinese winkeliers die van alles en nog wat verkopen. Voor een habbekrats koop je aan de weg je lunch bij elkaar.
Hotel Frederiksdorp was een heerlijk verblijfsoord. Prima appartementen en hele aardige eigenaren in de personen van de heer en mevrouw Hagemeijer. Mevrouw kookt persoonlijk de lunch en het diner voor haar gasten! Meneer Hagemeijer heeft allerlei tips om de omgeving te ontdekken.
Ook hebben we een paar dagen verbleven op de jungle camping Palulu. Deze camping en vooral de eigenaren hebben grote indruk op ons gemaakt. We werden opgehaald van “de benzinepomp” bij Zanderij en vanaf dat moment was het letterlijk en figuurlijk een warm verblijf. We hebben met gids John in de omgeving gemountainbiked en iedere dag genoten van de Surinaamse kookkkunsten van Donavan. Vooral de plezierige omgang met de familie heeft indruk gemaakt.
Ook was het leuk om richting Groningen te fietsen. Weer een mooie tocht over goed begaanbare asfaltwegen met als eindstation het appartementencomplex Bloemendaal. Een heel mooi en vrij nieuw complex. Ook hier weer prima voorzieningen en natuurlijk een hele aardige gastvrouw Anouchka en haar man Kenneth (de kok) Ook deze mensen was niets teveel om ons in de watten te leggen. Het complex ligt direct aan de Sarramaccarivier en heeft in de tuin een mooi zwembad.
Tenslotte zijn we nog vier dagen naar Anaula jungle resort geweest. Een leuke en goed verzorgde busreis van ruim drie uren en vervolgens een tocht met een korjaal van bijna een uur om op het eiland te komen. Ook hier weer een team van enthousiaste gidsen, waarbij wij vooral veel contact met Cordy hadden. Hij heeft ons bijna dagelijks begeleid en veel van de omgeving verteld en laten zien. De appartementen op Anaula zijn luxe te noemen; ook de maaltijden zijn prima.
Alles bij elkaar constateren wij dat we genoten hebben van een hele leuke vakantie. We hebben een heleboel gezien en gedaan en toch het gevoel dat we zelf, op het verblijf op Anaula na, de regie in handen hadden.
Als toerist in Suriname moet je wel rekening houden met beperkingen. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van een douche met koud water; op Palulu zelfs met kreekwater. Ook heeft de jungle zijn eigen specifieke geluiden en bewoners. Wij hebben daar echter zelf voor gekozen en daarom alleen maar lof!
Sijtje en Roel Ridders
Apeldoorn
Gitaar stond klaar voor Hans, leuk geregeld van je!
29-mrt-2012
We hebben een hele fijne reis gehad! Dank voor al jullie goede zorgen….
Kolibrie was prima, hebben het rustigaan gedaan ivm mijn enkel en dat was juist wel goed. Veel regen ook. Misschien handig om mensen te attenderen dat er in het weekend in Paramaribo niets, maar dan ook niets te doen is. Wij zouden dan waarschijnlijk minder lang gebleven zijn of toch het schema wat om hebben gegooid.
Danpaati was bijzonder en fijn. Wel wat te lang eigenlijk. Ze hadden ook nog niet eerder zo lang dezelfde gasten gehad en kleine kinderen waren er ook nog niet geweest. Uiteindeijk zijn we er goed uitgekomen met ze en het huisje hadden ze perfect aangepast.
De Plantage was leuk, maar de keuken vonden wij erg tegenvallen. Hebben ons tegoed gedaan aan de Warungs. Pieter is een hele fijne gastheer!
Palulu was de absolute winner, te gek! Bleek later dat Donovans vader in de kazerne van Hans gelegerd is, hij had dus ene bezoek kunnen regelen…is ons helaas tot drie maal toe niet gelukt nl…Wat is het mooi daar en wat leuk met de gastheren/vrouwen. Wat fijn was was dat we er in het weekend zaten, dan zijn er ook andere gasten en is er wat beweging, wel leuk…. Gitaar stond klaar voor Hans, leuk geregeld van je!
Zwemvestjes waren eigenlijk echt niet nodig, waar het wel nodig was (Danpaati) hadden ze ze zelf in de korjaal. Maar…omdat we ze meegenomen hadden hebben we ze soms toch maar gebruikt! We komen het snel terugbrengen. Wij hebben ook nog veel SRD. Kunnen we die bij jullie wisselen misschien? Ik hoorde dat jij binnenkort ook weer gaat nl….
Curacao was een heerlijke vakantie na een te gekke reis, ook weer heel fijn dus.
Nu weer aan de slag, in de grauwe winter….
Rian, Hans en de kinderen – januari 2012