MATAPICA KANO TRIP
zeeschildpad terug naar zee

Ontdek een prachtig stukje van het district Commewijne met de kano! Terwijl u actief bezig bent, geniet u van de prachtige en ongerepte natuur en komt u op plaatsen waar u anders nooit zou komen. U overnacht in tentjes op het strand. Kan het avontuurlijker?

Prijs vanaf €179,00 per persoon

Highlights

  • 2-daagse kanotocht
  • overnachting op het strand
  • bezoek legstrand van de schildpadden (periode feb-juli)

Reisinformatie

Vaar tijdens de Matapica Kano trip, een enerverende tocht per kano over de Commewijne- en Suriname rivier,  via het uitgestrekte moeras-  en zwampengebied terug via de open zee. Een perfecte tocht voor iedereen die actief bezig wil zijn en van een uitdaging houdt.

De Surinaamse kust is een echt paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers. Via een prachtig afwisselend landschap met lagunes, slipbanken, mangroven en zwampen komt u uiteindelijk bij de kust uit op het strand van Matapica.

De uitgestrekte modderplaten zijn een voedselbron voor vele kustvogels waaronder steltlopers, pelikanen, rode ibissen en diverse reigersoorten.

vertrekdagen zaterdag
aantal dagen 2
min. aantal personen 4
vervoer kano
Accommodatie koepeltentjes
Verzorging volpension
Activiteiten kanotocht olv gids

 

Programma

Vanaf  Paramaribo vertrekken we per bus, met de kajaks op de trailer, naar de oude plantage Mariënburg. Hier laden we de kajaks uit. Na wat instructies en enkele handige tips stappen we in onze kajak en varen we de Commewijne rivier over. Bij het dorp Johan en Margeretha slepen we de boten over naar de sluiskreek om onze tocht te vervolgen. Aan het einde van de sluiskreek is het weer tillen geblazen over de sleephelling. Vervolgens komen we in het moerasgebied terecht. We doorkruizen dit prachtige vogelrijke moerasgebied om in de namiddag bij het strand van Matapica aan te komen. Hier maken we het tentenkamp klaar waar we de nacht zullen doorbrengen. Het avondeten wordt ondertussen bereid en terwijl het om ons heen donker wordt genieten we van een welverdiende maaltijd. Rekening houdend met het getij zullen we in de avonduren een wandeling over het strand maken. Tijdens het seizoen gaan we op zoek naar zeeschildpadden die aan land komen om hun eieren te leggen (alleen van februari tot augustus). Het is heel belangrijk om de dieren niet te storen in dit proces, dus zal de lokale gids instructies geven om dit te voorkomen. Zo is bijvoorbeeld het fotograferen met flits verboden. De combinatie van het prachtige zandstrand, het geruis van de zee, een donkere sterrenhemel en de schildpadden die ongestoord hun gang gaan, maken van dit schouwspel een unieke ervaring.

Als het vloed wordt gooien we de kajaks in de zee en varen we langs het strand naar Braamspunt aan de monding van de Suriname rivier. Met goed geluk kunnen we vanuit onze kajaks nog schildpadden zien die overdag een poging wagen hun eieren op het strand te leggen. Ook nemen we de vele vogels langs het strand waar en de vissersboten op zee. Op Braamspunt wacht een boot ons op, waar we de kajaks op leggen en vervolgens mee terug varen naar Paramaribo.

Accommodatie

KOEPELTENTJES OP HET STRAND ZONDER SANITAIRE VOORZIENINGEN

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Vervoer
  • kano
Verblijf
  • volpension

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
  • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.