KLM informatie

Reizen met KLM naar Paramaribo

Bagage

Voor de vluchten met KLM zijn voorwaarden gesteld aan het meenemen van (hand) bagage.

Voor de bestemming Suriname en Curaçao kunt u de volgende items meenemen:

  • Aan boord
  • 1 x handbagage (1 tas of koffertje: max 55 x 35 x 25 cm)
  • 1 x accessoire (bv. handtas, aktetas of laptop, max. 40 x 3 0x 15 cm)
  • Samen max. 12 kg
  • Ruimbagage
  • 23 kg
  • max. 158 cm (L + B + H)

Meer informatie over bagage vindt u terug op de site van KLM.

Stoelreserveringen en Economy Comfort-zone

Als u een bepaalde voorkeur hebt voor een specifiek stoelnummer tijdens de vluchten van KLM, dan kunt u dit bij boeking aangeven of u kunt het zelf via de website van KLM vastleggen. Het reserveren van een stoelnummer kost € 20,- (vanaf prijs, afhankelijk van het stoelnummer) per enkele reis. Mocht u zelf uw stoelreserveringen in orde willen maken kunt u het reserveringsnummer bij ons opvragen. Binnen 30 uur voor vertrek is het reserveren van een stoelnummer kosteloos.

KLM biedt voor passagiers in de Economy Class tegen bijbetaling stoelen met extra comfort in de Economy Comfort-zone. Deze zone is te vinden in het voorste gedeelte van de Economy Class. De stoelen hebben ongeveer tien centimeter meer beenruimte en de stoelen kunnen verder naar achteren. Ook stoelen met meer beenruimte bij de nooduitgangen zijn tegenwoordig alleen nog tegen een bijbetaling te reserveren. Wij kunnen u altijd adviseren over de exacte verschillen en voordelen. Daarnaast kunnen wij deze extra service voor u verzorgen.

KLM World Business Class

KLM World Business Class biedt u meer comfort en u komt gegarandeerd uitgerust aan op uw bestemming. Neemt u alvast een kijkje aan boord van de stijlvolle cabine. Op alle vluchten naar Paramaribo en Curaçao is de vernieuwde Business Class beschikbaar.

Lees verder

Elektronisch ticket & online inchecken

Tegenwoordig ontvangt u van elke luchtvaartmaatschappij een zg. electronisch ticket. Een van de grote voordelen van deze moderne manier van reizen is dat u uw tickets nooit meer kunt verliezen, ze zijn veilig opgeborgen in de computer van de maatschappij. Met uw elektronische ticket kunt u vanaf 30 uur voor vertrek via de site van de KLM inchecken op de vlucht.

CO2-neutraal vliegen

KLM’s CO2-reductieplan

KLM heeft een CO₂-reductieplan opgesteld, een plan dat beschikbare oplossingen van vandaag combineert met innovatieve ontwikkelingen voor morgen. Hun huidige doel is het reduceren van de CO₂-uitstoot per passagier met 20% in 2020 (in vergelijking met 2011). Eind 2017 hebben ze de CO₂-uitstoot al met 16% verminderd.

Wilt u als reiziger zelf een actieve rol spelen bij het terugdringen van het milieu-effect van uw reis, kunt ervoor kiezen om door middel van een kleine vergoeding uw vlucht CO₂-neutraal te maken. KLM heeft de compensatiedienst CO2ZERO opgericht door gebruik te maken van deze dienst, investeert u in CO₂-verminderingsprojecten die het Gold Standard-certificaat hebben. Naast het verminderen van CO₂, stimuleren deze projecten duurzame, lokale ontwikkeling. Op uw  boekingsformulier kunt u aangeven of u een vrijwillige bijdrage wilt leveren. Het bedrag voor compensatie voor de bestemming Paramaribo bedraagt € 12,50 per persoon per enkele reis.
U kunt de compensatie ook via de website van KLM zelf regelen.

KLM takes care

KLM wil de milieueffecten zoveel mogelijk beperken, maar hun ambitie gaat verder dan dat. Ze zoeken niet alleen naar de beste oplossingen om dat doel te verwezenlijken, maar willen ook proactief een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarbij is ieder goed idee welkom. Op het KLM Takes Care platform vindt u voorbeelden van onze inspanningen voor een duurzamere luchtvaart.