GUYANA KAIETEUR FALLS
guyana suriname kaiateur falls

Bewonder tijdens een bezoek aan Guyana de hoogste one drop waterval ter wereld, de Kaieteur Falls.

Prijs: vanaf € 695,00  per persoon

Highlights

  • spectaculaire waterval
  • kennismaking met Guyana

Reisinformatie

Guyana en Kaieteur Falls
Guyana is het buurland van Suriname en voor velen nog een onbekende reisbestemming. De voormalige Britse kolonie is gelegen in het zg. Guiana Shield en biedt oneindig tropisch regenwoud met grote bergketens, woeste rivieren, meren en watervallen. De meest bekende waterval van het land is de grootste ‘one drop’ waterval ter wereld: The Kaieteur Falls (250 mtr).

Guyana is vernoemd naar het Indiaans voor “land van de vele wateren” en kent een historie als plantagekolonie. Na de onafhankelijkheidsverklaring heeft het land een zeer roerige geschiedenis doorgemaakt waardoor het toerisme minimaal is ontwikkeld. Guyana is het enige land in Zuid-Amerika waar Engels de officiële voertaal is.

Voor natuurliefhebbers, vogelaars en avonturiers is Guyana absoluut een bezoek waard.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen4
min. aantal pers.4
vervoerauto en binnenlandse vlucht 
accommodatie  2-persoonskamer in toeristenhotel
verzorginglogies en ontbijt
activiteitenzie dag tot programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Reis via Oost-West verbinding naar Georgetown

Vertrek tussen 03.30 en 04.00 uur  vanuit Paramaribo richting West Suriname. Via de Oost-Westverbinding rijden we richting South Drain waar het veer vertrekt over de Corantijn rivier naar Guyana. Rond 09.00 uur maken we de oversteek naar Guyana. Daar komen wij aan in Molson Creek. Van hieruit rijden wij per bus via Crabwood Creek en New Amsterdam naar Georgetown. Aangekomen in de hoofdstad, rond 17.00 uur, checken we in bij het hotel en gaan op zoek naar een restaurant voor het diner.

Dag 2 - City tour en bezoek aan de Kaieteur Falls

Na het ontbijt maken we een City tour in Georgetown en een bezoek aan de Stabrook Market. De hoofdstad Georgetown werd eerder Stabroek genoemd, vernoemd naar de opperbewindhebber van de WIC, de heer van Stabroek (Nicolaes Geelvinck). In de tijd dat de Nederlandse kolonisten aan de macht waren werd Stabroek meerdere malen bezet door de Britten. De gebieden werden uiteindelijk in 1815 aan het Verenigd Koninkrijk overgedragen en in 1831 samengevoegd tot Brits Guyana. Tijdens de wandeling zijn nog verwijzingen te vinden naar de Nederlandse periode. Zo heet de grote markt bij de haven Stabroek Market en één van de nationale nieuwsbladen in Guyana heet The Stabroek News. Wij overnachten in een toeristen 3-sterren hotel in Georgetown stad tijdens ons verblijf.

Hierna vervolgen we onze trip naar het plaatselijke vliegveld. Per binnenlandse vlucht vliegen we naar de Kaieteur watervallen. De watervallen zijn gelegen in een gebied dat tot natuurreservaat is uitgeroepen; Kaieteur National Park aan de Potaro rivier.

De grootste val is 226 meter hoog, gemeten van zijn val over de klif. Na aankomst bewonderen we vanaf een aantal verschillende plekken de waterval en het neerkletterde watergeweld en maken we korte wandelingen door het  prachtige onbewoonde regenwoud. Na ons bezoek aan deze indrukwekkende plek vliegen we weer terug naar Georgetown. In de late middag komen we aan. ‘s Avonds zullen we in een lokaal restaurant dineren en eventueel nog wat sightseeing doen. Het programma word verder in overleg met de gids aan uw wensen aangepast.

Afhankelijk van het vereiste aantal deelnemers ter plaatse kan besloten worden het programma van dag 2 en dag 3 te wisselen.

Dag 3 - Bezoek aan Linden en Zeedijk

Vandaag, na het ontbijt, staat op het programma een bezoek aan Linden en Zeedijk, inclusief lunch en diner.

Linden, de tweede stad van Guyana, staat bekend als bauxietstad en om het fameuze Blue Lake.

Dag 4 - Terugreis vanuit Georgetown naar Paramaribo

Vandaag staat er een lange  reisdag voor de boeg. We vertrekken rond 05.00 uur met de auto weer richting Molson Creek en maken onderweg een stop om te ontbijten. In Nickerie zult u genieten van een uitgebreide lunch waarna de terugreis naar Paramaribo wordt hervat. Tegen het begin van de avond arriveert u in Paramaribo.

Let op

VOOR DEZE TOUR HEEFT U EEN MULTIPLE ENTRY VISUM EN EEN VACCINATIEBEWIJS VAN GELE KOORTS NODIG 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Auto/bus en binnenlandse vlucht
Verblijf
  • Logies en ontbijt
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten 
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • indien gewenst transport per vliegtuig vanuit Suriname naar Guyana v.v.
Verblijf
  • lunches en diners
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.