GUYANA KAIETEUR FALLS
guyana suriname

Bewonder tijdens een bezoek aan Guyana de hoogste one drop waterval ter wereld, de Kaieteur Falls.

Prijs: vanaf € 695,00  per persoon

Highlights

  • spectaculaire waterval
  • kennismaking met Guyana

Reisinformatie

Guyana en Kaieteur Falls
Guyana is het buurland van Suriname en voor velen nog een onbekende reisbestemming. De voormalige Britse kolonie is gelegen in het zg. Guiana Shield en biedt oneindig tropisch regenwoud met grote bergketens, woeste rivieren, meren en watervallen. De meest bekende waterval van het land is de grootste ‘one drop’ waterval ter wereld: The Kaieteur Falls (250 mtr).

Guyana is vernoemd naar het Indiaans voor “land van de vele wateren” en kent een historie als plantagekolonie. Na de onafhankelijkheidsverklaring heeft het land een zeer roerige geschiedenis doorgemaakt waardoor het toerisme minimaal is ontwikkeld. Guyana is het enige land in Zuid-Amerika waar Engels de officiële voertaal is.

Voor natuurliefhebbers, vogelaars en avonturiers is Guyana absoluut een bezoek waard.

vertrekdagen op aanvraag
aantal dagen 4
min. aantal pers. 4
vervoer auto en binnenlandse vlucht 
accommodatie   2-persoonskamer in toeristenhotel
verzorging logies en ontbijt
activiteiten zie dag tot programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Reis via Oost-West verbinding naar Georgetown

Vertrek vanuit Paramaribo richting West Suriname. Via de Oost-Westverbinding rijden we richting South Drain waar het veer vertrekt over de Corantijn rivier naar Guyana. Daar komen wij aan in Molson Creek. Van hieruit rijden wij via Crabwood Creek en New Amsterdam naar Georgetown. Aangekomen in de hoofdstad checken we in bij het hotel en maken we een korte kennismakingswandeling door de stad. De hoofdstad Georgetown werd eerder Stabroek genoemd, vernoemd naar de opperbewindhebber van de WIC, de heer van Stabroek (Nicolaes Geelvinck). In de tijd dat de Nederlandse kolonisten aan de macht waren werd Stabroek meerdere malen bezet door de Britten. De gebieden werden uiteindelijk in 1815 aan het Verenigd Koninkrijk overgedragen en in 1831 samengevoegd tot Brits Guyana. Tijdens de wandeling zijn nog verwijzingen te vinden naar de Nederlandse periode. Zo heet de grote markt bij de haven Stabroek Market en één van de nationale nieuwsbladen in Guyana heet The Stabroek News. Wij overnachten in een toeristen 3-sterren hotel in Georgetown stad tijdens ons verblijf.

Dag 2 - Bezoek aan de Kaieteur Falls

Vandaag staat het bezoek aan de Kaieteur waterval gepland. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar de plek toe. De watervallen zijn gelegen in een gebied dat tot natuurreservaat is uitgeroepen; Kaieteur National Park aan de Potaro rivier.

De grootste val is 226 meter hoog, gemeten van zijn val over de klif. Na aankomst bewonderen we vanaf een aantal verschillende plekken de waterval en het neerkletterde watergeweld en maken we korte wandelingen door het  prachtige onbewoonde regenwoud. Na ons bezoek aan deze indrukwekkende plek vliegen we weer terug naar Georgetown. In de late middag komen we aan. ‘s Avonds zullen we in een lokaal restaurant dineren en eventueel nog wat sightseeing doen. Het programma word verder in overleg met de gids aan uw wensen aangepast.

Dag 3 - Kennismaking met Georgetown

Na het ontbijt maken we een uitgebreide wandeling door de stad met bezoekjes aan de Stabroek Market, het museum, kathedraal en de rest van de binnenstad waar bijvoorbeeld paard en wagen nog in het dagelijkse straatbeeld te zien is. In de middag brengen wij een bezoek aan de zeewering in de stad, The Sea Wall. Deze 280 mijl lange muur beschermt de Guyanese kust  tegen de heftige erosie en overstromingen. Voor de avond overleggen wij waar uw voorkeur naar uit gaat. De gids kent de leuke plekken in Georgetown waar u een terrasje kunt pikken of lekker kunt eten.

Dag 4 - Terugreis vanuit Georgetown naar Paramaribo

Vertrek naar Paramaribo. Vandaag staat er een lange  reisdag voor de boeg. We vertrekken met de auto weer richting Molson Creek vanwaar het veer terugvaart naar de Surinaamse zijde van de Corantijn rivier. Tegen het begin van de avond arriveert u in Paramaribo.

Let op

VOOR DEZE TOUR HEEFT U EEN MULTIPLE ENTRY VISUM EN EEN VACCINATIEBEWIJS VAN GELE KOORTS NODIG 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Auto/bus en binnenlandse vlucht
Verblijf
  • Logies en ontbijt
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten 
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • indien gewenst transport per vliegtuig vanuit Suriname naar Guyana v.v.
Verblijf
  • lunches en diners
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.