GEZONDHEID

Beschermd op reis

Ter voorbereiding op uw Suriname reis is het belangrijk om tijdig contact op te nemen met uw huisarts, een tropenarts of de GG&GD in uw woonplaats voor een up-to-date advies over de benodigde vaccinaties en maatregelen die u kunt nemen om zorgeloos van uw Suriname vakantie te genieten.
Raadpleeg alvast één van de volgende sites voor meer informatie, lcr.nl, wijsopreis.nl of tropenzorg.nl.

Houdt u er rekening mee dat de informatie op de genoemde sites van algemene aard is. Uiteindelijk bepalen, de verblijfsduur, het type reis, uw gezondheid en leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u persoonlijk gelden. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren door een deskundige (huis)arts of reizigersgeneeskundige instantie. Dit is extra van belang als u zwanger bent en/of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.

Zorg ervoor dat u het verzekeringspasje van uw zorgverzekeraar meeneemt op reis en dat u een reisverzekering met werelddekking heeft afgesloten.

 

Extra informatie

Gele koorts vaccinatie voor Suriname is verplicht gesteld

Iedere reiziger dient een vaccinatieboekje, voorzien van een geldig gele koorts vaccinatiebewijs, te tonen bij aankomst in Suriname. U dient minimaal 10 dagen voor aankomst in Suriname te zijn gevaccineerd. Ook als u tijdens uw verblijf in Suriname een uitstapje maakt naar Frans Guyana of Guyana is het van belang uw vaccinatiebewijs mee te nemen. Mocht u na Suriname nog een bezoek brengen aan de Nederlandse Antillen, is het ook verplicht in het bezit te zijn van een gele koorts vaccinatiebewijs.

Reizigers die niet gevaccineerd zijn of dit niet kunnen aantonen, wordt de toegang tot Suriname en/of andere landen geweigerd.

Momenteel zijn de gele koorts risico gebieden:

AFRIKA: Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek, Chad, Congo, Côte d’lvoire, Democratische Republiek van Congo, Equatoriaal Guinee, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Kenya, Liberia, Mali, Mauritanië, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Zuid Sudan, Togo en Uganda.

ZUID AMERIKA: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad & Tobago, Venezuela.