FRANS GUYANA & KOUROU
galibi

Maak kennis het een stukje Frankrijk in de tropen. Bezoek St. Laurent en Kourou en maak met de catamaran een tocht naar Duivelseiland. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de raketlanceerbasis in Kourou. Een overgetelijke ervaring.

Prijs: vanaf € 647,00  per persoon

Highlights

 • Met de catamaran naar Duivelseiland
 • Bezoek aan de raket lanceer basis
 • azuurblauwe zee

Reisinformatie

Frans Guyana en Kourou
Deze zeer afwisselende tour naar Frans Guyana en Kourou is speciaal voor iedereen die graag kennis maakt met de oosterburen van Suriname. Aan de andere kant van de Marowijnerivier ervaart u direct een andere sfeer. Laat u verwennen met een ontbijtje met croissantjes en baquettes en ‘s avonds een heerlijk diner uit de Franse keuken.

Tijdens deze tocht krijgt u veel te zien en te horen over de geschiedenis van Frans Guyana.

U bezoekt St. Laurent en Kourou. Vanaf Kourou zeilt u met een catamaran naar Duivelseiland en bezoekt u de Europese lanceerbasis.

 

Let op:

Tijdens raket lanceringen bij Kourou zijn vaarttochten, dus ook catamaran, verboden. Als alternatief wordt een city tour in Cayenne per auto/bus georganiseerd.

Tijdens,voor en na de live lancering worden er geen space rondleidingen gedaan. Bij tijdige reserveringen is het mogelijk een live lancering bij te wonen. De space rondleiding, in een air-conditioned bus, duurt 3.5 uur (alleen in het Frans). De rondleiding is niet geschikt voor kinderen beneden 8 jaar. 

Duivelseiland is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Voor een meerdaags bezoek aan Frans Guyana heeft u een multi entry visum nodig

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen3
min. aantal pers.2
vervoerbus, korjaal en catamaran
accommodatie toeristenhotel
verzorgingLogies en ontbijt
activiteitenzie het dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Via Albina naar St. Laurent en Kourou

Vertrek om 08.00 uur vanaf de afgesproken locatie. Met de bus via de beroemde brug over de Suriname rivier richting Albina. Hier wordt overgestapt in een korjaal voor de oversteek over de Marowijne rivier  naar het stadje St. Laurent in Frans Guyana. Om 11 uur vindt de rondleiding plaats over het gevangenis terrein dat bekend is geworden door het boek en film Papillon (vlinder). Na een korte pauze vertrekken we naar Kourou. Overnachting in een goed toeristenhotel direct aan het strand. zwembad, restaurant, bar, goede kamers met alle voorzieningen en ontbijtbuffet. Tennisclub, jachthaven en 18-holes golfbaan nabij het hotel

Dag 2 - Met de catamaran naar Duivelseiland

We vertrekken vroeg om 8.00 per catamaran voor een bezoek aan Duivelseiland, het Franse gevangenkamp voor de kust van Frans Guyana. Met de catamaran bezoeken we de drie eilanden voor de kust waaronder het duivelseiland. Hier hebben we de tijd om over het eiland te wandelen, te zwemmen of te luieren in de zon. In de namiddag terug naar Kourou voor de overnachting

Dag 3 - Bezoek aan de ESA Lanceerbasis en terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt gaan we naar de lanceerbasis van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA bij Kourou. Bij ESA kunnen mee op de rondleiding om meer te weten te komen over de basis (duurt ongeveer 3 uur). Aan het einde van de ochtend gaan wij weer richting de Marowijne rivier om de oversteek en de terugreis naar Paramaribo te maken. Transfer naar hotel in Paramaribo.

Accommodatie

2-PERSOONSKAMER IN TOURISTENHOTEL 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus, boot, catamaran
Verblijf
 • Logies en ontbijt .
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten incl entree
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Lunches en avondmaaltijd.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.