Beste Suzette,

Na een fijne vakantie in Suriname en een kort bezoek aan Curacao , zijn wij afgelopen maandag teruggekeerd in Nederland.
Graag willen wij je hartelijk danken voor het deskundig advies dat je ons voorafgaand aan het vertrek hebt gegeven en voor het regelen van het reisplan in Suriname.

De individuele dagtour door het Commewijne district op 7 november was plezierig en interessant. Onze gids (Kenneth) bleek een zeer vriendelijk man met een uitgebreide kennis van de historie van dit gebied. Daarnaast wist hij ons veel te vertellen over de Surinaamse cultuur en de gewoontes en gebruiken.

De vier dagen die wij daaropvolgend doorbrachten in de aan de Suriname Rivier gelegen dorpjes Jaw Jaw en Pikin Slee, zijn voor ons onvergetelijk. We hebben genoten van de tochten per korjaal door het prachtige landschap en waren onder de indruk van de overweldigende natuur.
De omstandigheid dat wij gebruik maakten van korjalen die als een pendeldienst worden gebruikt voor vervoer van de lokale bevolking tussen de aan de rivier gelegen dorpen, was voor ons een uitstekende keuze om het land en de mensen beter te leren kennen.

In Jaw Jaw, waar we werden ondergebracht in een traditioneel Saramaccaans huisje midden in het dorp, maakten we kennis met Bele. Een inspirerende en dynamische Surinamer die na een aantal jaren in Nederland te hebben gewoond en gewerkt, er voor koos terug te keren naar zijn oude dorp om het lokale toerisme verder te ontwikkelen.
In Piki Slee waren we te gast bij Joney, de vriendelijke directeur van het daar gelegen Saamaka Museum. Ons bezoek aan het museum was zeer de moeite waard.
Helaas kon vanwege de lage waterstand in de rivier de voorgenomen vaartocht naar het stroomopwaarts gelegen dorpje Kambalua niet doorgaan.

Gedurende het gehele verblijf in het binnenland werden wij vergezeld door een gids met de naam Janet. Een lieve en hartelijke vrouw die is opgegroeid in het dorpje Jaw jaw en zowel Saramaccaans, Sranantongo als Nederlands sprak.

Nogmaals dank voor het opzetten van een individuele reis die volledig aansloot bij onze belangstelling en heeft voldaan aan onze verwachting.

Met vriendelijke groet,
Gerard en Els