Maart 2023 : Relaxt in mooi Suriname

Onze reis begon in Bloemendaal, een paradijsje waar Kenneth ons met zijn kookkunsten verwende. Een mooie tuin en heerlijk zwembad hebben ze daar. Bij de luiaardopvang waren we nog getuige van een vrijlating.

Relaxt in mooi Suriname Luiaard
Relaxt in mooi Suriname Verblijf
Relaxt in mooi Suriname Kaaiman

Daarna naar Bigi Pan in Akira Resort. Tijdens de busreis erheen zag je hoe het landschap veranderde van jungle naar rijstvelden. Op het resort was alles perfect geregeld. We hebben genoten van de vogelexcursies, de kaaiman-excursie en het modderbad. Ook hier werden we verwend met 2 keer per dag warm eten en een snack in de middag.

Daarna naar Paramaribo. Vanuit Villa Famiri hebben we een wandelexcursie door de oude stad met zijn koloniale huizen, markt, fort Zeelandia en goede restaurants.

Met de fiets naar Fredriksdorp. Onderweg een stop bij Fort Nieuw Amsterdam waar we nog veel geleerd hebben over de geschiedenis van Suriname. In Fredriksdorp was een heerlijk zwembad en de excursies waren erg leuk, vooral de Boni trail en de schildpad excursie. We zagen onderweg dolfijnen springen en we zagen een schildpad eieren leggen.

Relaxt in mooi Suriname Verblijf
Relaxt in mooi Suriname Kolibri
Relaxt in mooi Suriname Vervoer

In Meerzorg logeerden we bij Sutopia, van waaruit we een vogel excursie deden in de voormalige  plantage Peperpot met gids Ashraf. We hebben 40 vogels gespot, een agoeti en doodshoofdaapjes.

De excursie naar de Brownsberg met gids Ryan was indrukwekkend. De weg naar boven was erg slecht maar wat een prachtig uitzicht over het Brokopondo meer! Daarna hebben we de wandeling gemaakt naar de Leoval en de Ireneval, erg zwaar maar heel mooi. We hebben wel 4 soorten apen gezien onderweg. In het donker de afdaling naar Ston Eiland waar we overnachten. De volgende ochtend nog een kanotocht gedaan tussen de boomstammen in het meer.

Daarna per korjaal verder de jungle in naar het mooie Anaula resort waar alles prima geregeld is door manager Mirjam en haar mensen.

Een echte aanrader deze vakantie in Suriname als je van natuur houdt. En deze periode was ook prima want het was de korte droge tijd, dus nauwelijks regen gehad.

Astrid en Marcel