Februari 2023: We zagen de Harpij arend!!

De reis was zeer goed georganiseerd, alles op tijd en vaak met gidsen die veel van de vogels en van de streek wisten. Gids Ashraf begeleidde ons op de Fredberg en daar logeerden we in base-camp. We zagen gigantisch veel vogels maar kwamen ook leuke mensen tegen die als wij veel soorten wilden zien waaronder de prachtige Cock of the Rock.

Patrick, de eigenaar van restaurant Eigenaar van restaurant Spice Quest nodigde ons uit in zijn restaurant in Paramaribo en daar kregen we allerlei hapjes aangeboden, hij vertelde het bijzondere verhaal van dit restaurant en gaf ons een rondleiding.

Paramaribo vonden we erg leuk, we belandden in bar restaurant Don Julio, waar oudjes ‘s avonds cocktails drinken en Salsa dansen, een heer was bereid met mij te dansen, dat zal ik niet snel vergeten! De Javaanse maaltijden van de familie Kasidi maakten grote indruk op ons, naast de prachtige natuur in Bigi Pan waar we de Roze Ibis zagen en ons verblijf aande Maratakke rivier. Het leukste van alles vonden we de Wild Tour met Dion naar Apoera. Hobbelend in een jeep, kilometers over een onverharde weg, slapend in bijvoorbeeld Fallatra Green Resort, primitief maar prachtige gelegen aan een snel stromende rivier. We zagen de Harpij-Arend!!

Het grootste avontuur was onze nacht in de natuur bij Bigi Poika, we sliepen daar onder een zeil en een muskietennet en gingen in een bootje het moeras in om vogels te kijken.

Jan en Toot