Drie kwartier vliegen over de ‘broccoli’.

26-mrt-2015

Heerlijk vanaf de hangmat op je veranda genieten van de middagregen.

We hebben eind februari een week in Suriname doorgebracht, verdeeld over Paramaribo en Kabalebo.
Het verblijf in La Petite Maison aan de Waterkant was erg leuk (leuker dan Torarica de laatste nacht vonden wij). Heel centraal, naast fort Zeelandia en het Onafhankelijkheidsplein. En ’s avonds op de veranda keken we prachtig uit op alle bedrijvigheid in het weekend in Paramaribo, van geparkeerde auto’s met bierdrinkende jongeren er om heen, swingend op de muziek uit de boomboomboxen uit de auto, tot voorbijrijdende partybussen (die je straten verderop al hoort aankomen).

-IMG_2976

De stad zelf was een verrassing, veel mooier dan we dachten en heerlijk compact. Na een dag voel je je al thuis. En niet te vergeten lekker eten, aan de Waterkant, Blauwgrond, enz… De dolfijnentocht eind van de middag was erg vermakelijk (dolfijnen niet gegarandeerd, zonsondergang ook niet vanwege mogelijke wolken, maar vrolijk van boord zeker gegarandeerd door de hoeveelheid drank en hapjes). En uiteindelijk tientalen dolfijnen gespot.
Ook fietsen huren naast Zus en Zo (heerlijk terras) en op een bootje mee naar de overkant was leuk. Mooi tochtje nar de peperpot plantage. Voor de grotere tocht naar Frederiksdorp en de Plantage heb je met de temperaturen daar echt wel 2 dagen nodig.
En toen de jungle in naar Kabalebo. Drie kwartier vliegen over de ‘ broccoli’. Wat een groen. De ontvangst was bijzonder hartelijk, de verzorging erg goed en wat een prachtig huis hadden we (Panorama suite). Heerlijk vanaf de hangmat op je veranda genieten van de middagregen. Leuke ontspannen tochtjes over de rivier en door de jungle, zeker niet zwaar te noemen. Het kajakken was echt bijzonder, stil peddelen over de rivier en naar de geluiden van de jungle luisteren.
Kortom, zelfs voor een week een aanrader en een land om zeker naar terug te keren!

Liesbeth, Tom en Keris

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I