April 2023: Koos & Irma bij het Brokopondo Stuwmeer

Goedemorgen Suzette,
Inmiddels is het al weer bijna 2 maanden geleden dat we thuis gekomen zijn maar wilde je toch nog even laten weten dat we het fantastisch hebben gehad.

Bij terugkomst waren we gesloopt door alle indrukken en het reizen. Maar we hebben drie weken lang genoten van de mooie omgeving, de slangen, vogels, aapjes, spinnen, ect en de mensen die we daar hebben ontmoet. Wanneer we vertelde wat de rede van ons reis was, het land ontdekken waar Koos zijn moeder haar jeugd heeft doorgebracht, was het ijs gebroken en hoorde we bij de grote familie.

Koos heeft vooral zijn hart verloren aan Nisa en Ria. Niet alleen het geweldige plantage huis maar zeker de lieve persoonlijkheden van de twee dames maken het plaatje compleet. We waren niet te gast in hun accommodatie maar op visite bij de tantes en zijn door hun lekker verwend met hun gezelschap en heerlijke kookkunsten.
Villa Famiri heeft heerlijke pom, pindasoep en BB met R voor de gasten gemaakt tijdens de lock down door de rellen.
Brokopondo Stuwmeer
Brokopondo Stuwmeer
Anouska is natuurlijk een geweldig mens, wat kan Kenneth geweldig koken en het grappige is dat de eigenaar van Bloemendaal tijdens zijn jeugd op het zelf de pleintje in Amsterdam heeft gewoond als Irma. En zo zijn we deze reis wel meer toevalligheden tegengekomen.
Ook klikte het onderweg altijd met  onze mede reiziger en waren er leuke gesprekken. Wat eigenlijk heel bijzonder is omdat je heel veel verschillende soorten types tegenkomt.
De transfers waren goed geregeld en het contact met Dronica was ook prettig.
Het enige min puntje was de accommodatie en het bed op Ston Island. Maar het was gelukkig maar voor 1 nacht en de omgeving (ontzettend mooi en indrukwekkend), gids Hendrik, chauffeur Tiny en ons reisgezelschap hebben het allemaal goed gemaakt.
We hebben een heel klein tipje van Suriname gezien in vogelvlucht, we hebben genoten van het avontuur en willen zeker (snel) nog een keer terug.
Bedankt voor het samenstellen van de reis en hopelijk zien we elkaar snel voor de volgende.
Koos en Irma Dirkzwager