Hallo Suzette,
We hebben genoten! Bedankt voor de prachtige reis die je ons hebt samengesteld. Je vroeg ons om een review:
We zijn al weer bijna 2 weken terug, wat hebben we genoten van deze reis. Op basis van een voorbeeldreis op je website hebben we slechts één keer telefonisch contact gehad. In je reisvoorstel heb je een en ander verschoven en vervangen en we hebben er geen seconde spijt van gehad. Het was perfect om even in het Surinaamse ritme te komen aan de Saramacca rivier. We hadden het geluk dat we mee mochten met het uitzetten van een luiaard en een boommiereneter. Het was zo bijzonder om deze dieren zo dichtbij te zien.
Ook het fietsen langs de plantages in het Commewijne-gebied was ongekend, ondanks dat het erg warm tijdens ons verblijf. De eigenaren van Sutopia waren zeker top! We hebben er heerlijk gezond gegeten, typisch Surinaamse groenten laten proeven en zij hebben ons een kijkje gegeven in hoe hun leven in Suriname was. Het leuke van het fietsen is dat je langzaam reist; je ziet veel meer en je komt gemakkelijk in contact met de mensen die hier wonen.
Ons verblijf aan de Bovensuriname is ook onvergetelijk. De reis er naar toe was al een hele belevenis. In de boot is zoveel  te zien; je kijkt echt niet verveeld.  Het is mooie natuur en je hebt je eerste blik op het leven van de Marrons. Een nachtje slapen in een hangmat in de jungle was best spannend met de vogelspinnen, brulkikkers, brulapen en de kaaiman.
Vanaf de Bovensuriname via Paramaribo naar Kabalebo. De vlucht naar Kabalebo is niet zo maar een transport, maar erg indrukwekkend om bijna een uur boven het regenwoud te vliegen. Je wordt er stil van. Op Kabalebo hebben we ook weer genoten: mooie boottochten, diverse wandelingen. Veel geleerd over de geneeskracht in de natuur en mooie dieren gezien. De accommodatie was heel goed, het eten was erg lekker en gevarieerd, de gidsen waren kundig.
Als ik nu moet samen vatten waarom deze reis zo mooi was, is dat nog best lastig. De natuur is prachtig, de mensen zijn erg vriendelijk en hebben veel humor. Het is lokaal goed georganiseerd en het is heel ontspannen dat je goed kan communiceren met de gidsen, omdat je beiden dezelfde taal goed speelt. Maar wat we zeker niet vergeten is dat je een reis hebt samengesteld die echt bij ons past. We zijn actief geweest, maar hadden ook volop tijd om te chillen in het zwembad of de Sula. En dat was geen straf met het warme weer dat wij hadden in deze extreem droge tijd (3 weken geen regen). We hebben elkaar één keer gesproken en het voorstel paste gelijk.  Maar als ik toch één woord aan deze ervaring moet koppelen dan is het MOOI!
Familie Theunissen, Delft