We hebben een geweldig avontuur gehad in Suriname en daarna op Curaçao. Vooraf het een en ander uitgezocht wat we wilden en toen op zoek gegaan naar een persoonlijk reisbureau. We kwamen meteen uit bij Suriname Holidays. Na een persoonlijk gesprek op hun kantoor waarin we onze voorkeuren aangaven, hebben we een mooi persoonlijk reisvoorstel ontvangen.
In Paramaribo verbleven we in La Petit Maison, een klein, schoon en erg gezellig hotelletje met hele vriendelijke mensen. Locatie is op zich top, behalve soms ’s nachts wanneer de jeugd met basboxen in de auto komen langscruisen 🙂
De trip naar Boven Suriname was een prima toer, maar 4 dagen vonden wij genoeg. Daarna zijn we naar de plantages gegaan, wat echt een diepe indruk heeft achtergelaten. Erg indrukwekkend hoe alles vroeger ging… en hoe groots alles is! Zeer inspirerend hoe Marsha en Bas plantage Bakkie nu runnen en hun ervaringen delen. Ook het museum dat erbij is, is zeker de moeite waard.
Daarna als laatst de natuur in, richting west Suriname met de gids Dion. In 1 woord: geweldig!
We zijn erg blij dat we (vooraf) toch die extra dag, 6 dagen totaal, hebben geregeld, want dit was echt het hoogtepunt. Het was intensief: veel reizen, met de boot, auto, lopen, slapen in de natuur, maar mocht je de natuur van Suriname in willen, dan moet je dit niet missen. Niet voor iedereen weggelegd, want het is soms heel primitief (hangmatje tussen 2 bomen in the middle of nowhere) maar die ervaring hadden wij niet willen missen.
Eten en drinken is overal prima geregeld, vriendelijke mensen en accommodaties schoon… alleen i.v.m. westerse standaarden heel basic. Onze tip: laat snel je eigen standaarden los en neem over wat de locals goed qua standaarden vinden, want daar gaat het toch om!
Wendy & Remko