Wij zijn vooral voor het binnenland en de natuur naar Suriname gegaan.

Wij kunnen niet anders concluderen dan dat dit prachtige land qua schoonheid, natuur en cultuur Canada evenaart.

Helaas zijn de 2 weken in Suriname voorbij gevlogen.
Zoals je wellicht weet zijn wij vooral voor het binnenland en de natuur naar Suriname gegaan. Verleden jaar hebben wij met de camper door Canada gereisd en wat mij betreft was dit qua natuur onze mooiste vakantie ooit.
Nu wij ook door Suriname zijn getrokken kunnen wij niet anders concluderen dan dat dit prachtige land niets onder doet qua schoonheid, natuur en cultuur als Canada. 2 totaal verschillende landen en klimaten maar beide betoverend mooi.
Wij zijn oprecht zeer tevreden dat wij met jullie in zee zijn gegaan. Jullie kennis en adviezen hebben er mede voor gezorgd dat onze reis onvergetelijk was.
Allereerst het verblijf in het Torarica ECO, prima prijs/kwaliteit locatie met een uitgebreid ontbijt.

Frederiksdorp (2 nachten)
Het fietsen naar plantage Frederiksdorp waarbij we met de korjaal de Suriname en de Marwijne rivier moesten over steken was een mooie eerste kennismaking met Suriname
Tijdens het diner in Frederiksdorp kwam er een Tapijtslang een kijkje nemen wat tot de nodige hilariteit leidde. De dag erop volgend volgend werden wij bij de steiger opgehaald en gingen wij per korjaal de Warapakreek bevaren met onderweg stops bij lokale dorpjes waar eten en drinken gereed stond. Het einde van de kreek was bij de Atlantische Oceaan waar honderden vogels waaronder de Rode Ibis vlogen, prachtig om te zien. Op de terugweg door de kreek deden wij nog een oude plantage aan waar midden in de jungle nog onderdelen van een suikerpers staan. Opnieuw overnachten in Plantage Frederiksdorp en de dag daarna hadden wij een korjaal met bootsman geregeld die ons eerst de dolfijnen in de riviermonding liet zien en daarna met de fietsen bj Leonsberg af zou zetten.

-12208280_10208364435448911_4913917653325845550_n

Anaula (2 nachten)
Wederom overnacht in het Torarica waarna wij de dag er na opgewacht werden door een chauffeur die ons met een busje en medereizigers naar het binnenland van Suriname bracht.
Na een 4 uur durende tocht per bus en 5 kwartier met een korjaal kwamen wij bij Anaula Nature Resort aan. Tijdens de busrit kregen wij nog broodjes en drinken m.a.w. alles uitstekend verzorgd.Anaula was fantastisch, de huisjes waren verassend ruim en Bernard de gids afkomstig uit een Marron dorpje vlak bij het resort en kon adembenemend vertellen over de natuur in de omgeving van het resort. Bernard leidde ons ook rond door het dorpje waar hij vandaan komt zodat wij een indruk kregen hoe de Marrons van en met de natuur leven. Rond Anaula zelf kwamen wij regelmatig apen tegen en een Alligator. Vele vogels en natuurlijk heb ik zelf met Bernard een visje gevangen bij het resort. S’avonds werden wij verrast door de opzwepende muziek en dans van de Marrons. Na 3 dagen weer terug voor een overnachting in Paramaribo en de dag er na naar…….

Kabalebo (3 nachten)
Eigenlijk is er maar een manier om fatsoenlijk bij Kabalebo te komen en dat is per vliegtuigje. Vanaf Zorg en Hoop vlieg je in iets meer dan een uur naar Kabalebo, de vlucht is prachtig boven de dichte jungle en de rivieren. Tijdens deze vlucht zie je pas hoe ongerept en groen Suriname is.
Bij aankomst in Kabalebo werden wij opgevangen door Vivian (terwijl onze werd uitgeladen en naar onze suite werd gebracht) en voorzien van een heerlijk koud sapje. Het contact was meteen goed en met Vivian namen wij alvast het een en ander voor de daarop volgende dagen door.
S’middags gingen wij met Terrol (gids van Indiaanse afkomst) de jungle in waarbij hij ons allerlei bomen en geneeskrachtige planten liet zien. Ook kregen wij 2 uilen te zien in de bomen vlak boven ons. Iedere ochtend, middag en avond stond op Kabalebo ontbijt lunch en diner klaar en bij terugkomst van een expeditie werden wij voorzien van lekkere hapjes als pasteitjes garnalen sate etc. De 2e dag ging ik (zelf visgids zie www.gamesnoekbaarzen.nl) met visgids Terrol en een bootsman een hele dag vissen terwijl Corina en Desiree een vaar/wandel expeditie met gids Mitchell door de jungle ondernamen. Corina en Desiree zagen onder andere eenTapir die rustig langs de waterkant liep en ik ving met Terrol een aantal Anjoemara’s en Piranhas. Het fijne van zo’n afgelegen lokatie als Kabalebo (150 km van het dichtsbijzijnde dorpje) is dat je een bent met de natuur en toch op een luxe resort zit. De dag er na hebben wij in de ochtend met kano’s af laten zetten waarna wij enkele uren heerlijk van de natuur konden genieten, s’middags was het met 40 graden erg warm en hebben wij bij het zwembad gerelaxed. De laatste dag op Kabalebo hebben wij nog een wandeling gemaakt en nog prachtige vogels en vlinders gezien waarna wij in de middag weer terug vlogen naar Paramaribo.

Paramaribo.
In totaal hadden wij 7 overnachtingen in Paramaribo.
de eerste en laatste 2 dagen waren om te acclimatiseren en af te sluiten. De andere nachten waren tussenstops tijdens de verschillende trips.
Wat ons betreft was dit een uitstekende balans om zo tussen de trips even bij te komen.
De Surinamers zelf zijn een trots volk en praten graag over hun land en afkomst, ook zijn zij erg geintertesseerd wat je in Suriname komt doen.
Fantastische, vriendelijke en gastvrije mensen die mede hebben gedragen aan onze fantastische reis.

Suriname Holidays
Onze eerste kennismaking met Suriname Holidays is ons meer dan uitstekend bevallen.
Er word meegedacht, goede tips gegeven en de opbouw van de reis klopte helemaal m.a.w. een pakket op maat.
Bedankt voor alles en wij komen zeker terug in Suriname
Marcel, Corina en Desiree Serné

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I