Beste Suzette,

We zijn ondertussen thuis weer wat gesettled en hebben de foto’s op onze computer staan!

Onze ervaringen:

Greenheart Hotel 4.5/5
Wat een heerlijke warm welkom van al het personeel! Het is een bijzonder gebouw met mooie kamers, die je niet zal zien in een ander hotel. Misschien zoals al wel gezegd niet hetgeen dat je verwacht van een hotel, maar wel alles wat je nodig hebt. Een verfrissend zwembad, een bijzonder vriendelijke keuken, geweldig personeel en een bijzonder verhaal. Het sanitair is uiteraard niet Europees maar zeker voldoende. Bedden zacht maar goed en de airco afwezig maar met de ventilatoren en het bijzondere gebouw niet perse nodig (en dat in de warme droge tijd!)

Raleighvallen & Voltzberg 4/5
Een spannende tocht (klapband met de bus, laag water met de korjaal) naar ongerepte natuur. Het verblijf op Fungu-eiland maakt de ervaring compleet: je slaapt, ook in de lodges, met niets om je heen dan een klamboe en de natuur, geen muren. Tanden poetsen met een kolibri in je kamer. Niet de luxe van Kabalebo, maar wel een geweldige ervaring. De keuken had iets uitgebreider mogen zijn. Veel natuur gezien al blijft het zien van wildlife met een groep van 10 – 12 man spaarzaam, maar daarvoor zijn het ook wilde dieren. Wel ontzettend veel ara’s, toekans, en nog veel meer vogels gezien. De Voltzberg was een pittige wandeling, maar zeker goed te doen en wat een beloning is het uitzicht! De gids Sjarif was een topper!

Kayaktour Coesewijne tour 1/5 – natuur 5/5
Midden in de natuur, geen beschaving om je heen. Met twee kayaks het water in en op jezelf aangewezen. Geweldig gebied met een uitgebreide wildlife! Luiaards, kaaimannen, otters, waterslangen en veel vissen gezien! Ook hier veel vogels! Hier wel de bijzonder opmerking dat wij echt niet blij waren met de gids. Hij was erg aanwezig met zijn eigen verhaal, toonde weinig interesse in zijn gasten . Overigens wel alle lof voor de chauffeur!

Quadtour Zanderij 5/5
Geweldige, lekker ruige tour. Je komt gegarandeerd vies terug! Mooie gevarieerde route met een goede balans van uitdagingen maar wel goed te doen. Op deze manier ook een mooie duur om dat het zo wel redelijk vermoeiend kan zijn! Prima verzorgt met vervoer heen en terug, drinken en typisch Surinaams avondeten.

Paramaribo 4/5
Een bijzondere stad in een bijzonder land. We kunnen iedereen aanraden de eerste dag door het oude centrum en langs de Waterkant de stad en geschiedenis van het land te verkennen, waar Fort Zeelandia uiteraard niet bij kan ontbreken. Hier wordt ook goed en naar ons idee zonder al te veel censuur de verre en recentere geschiedenis verteld. Verder mag de palmentuin niet gemist worden en moet je door alle straatjes lopen om de mooie maar ook vaak zo vervallen huizen te zien. Zonde van het straatbeeld, maar wel indrukwekkend. Groote schaamte is gepast bij het aanzien van het Ministerie van Volkshuisvesting of het Ministerie van Justitie, zeker gezien de buren: het presidentiële paleis.

Tot slot: het eten. Wat een tijd, zoveel heerlijke gerechten en zoveel passie! Daarom kiezen wij voor “Terug naar mijn Roti” op dat wij het misschien ook ooit zo lekker kunnen maken!

Met vriendelijke groet,

Lisa van Ede en Roel Peelen