Genoeg mogelijkheden om een aantal weken in Suriname te verblijven

Beste Suzette,

In de maanden september en oktober verbleven wij een maand in Suriname. Daar Suriname Holidays bij ons om de hoek zit, was dit bureau een logische keuze voor ons. Wat hebben we hiermee geboft, we zijn uitermate tevreden over hoe de reis in onderling overleg is samengesteld en de uitvoering ter plaatse was perfect. In alle opzichten kunnen wij dit reisbureau aanbevelen, we kwamen overigens onderweg meerdere reizigers tegen, die ook bij Suriname Holidays hadden geboekt en allemaal zeer tevreden waren.

Daar wij 60- en 70-plus zijn, hebben wij de stoere activiteiten als bergbeklimmen, meerdaagse kanotocht en slapen in een hangmat overgeslagen. Niettemin blijven er dan genoeg andere activiteiten over, die het de moeite waard maken om een aantal weken in Suriname te verblijven.
Als dagtrip zijn we nog naar Frans Guyana geweest om de beruchte gevangenis van Papillon te zien; we vonden het indrukwekkend.

Wij hebben gebruik gemaakt van de volgende accommodaties:

Paramaribo – Torarica hotel (naast het Royal Torarica), prettig hotel met vriendelijk personeel, goede ligging, ruime kamers met airco, groot zwembad. Wij hadden een terraskamer geboekt en dat vonden we heel plezierig. Daarbij heb je een kamer op de begane grond met een fijn terras aan de kant van het zwembad. Tip: de inchecktijd is pas om 17 uur, dus als je weet, dat je vroeger aankomt, je komt meestal wel een paar keer terug, geef dan aan de receptie door, dat je een early check-in wilt. Dit kost niets extra en men garandeert ook niet, dat de kamer vrij is, maar bij ons lukte het wel.

Groningen – appartementen Bloemendaal. Heel prettig en mooi kleinschalig (4) appartementen complex, gelegen aan rivier, klein zwembad, heel vriendelijk personeel, waarvan Kenneth (op aanvraag) heerlijk kookt.

Bigi Pan – Stephanie’s lodge. Een simpele accommodatie op het Bigi Pan meer, toch zeer de moeite waard om er één nacht te verblijven vanwege de bijzondere lokatie.

Plantage Bakkie en plantage Frederiksdorp. Beide accommodaties zeer aan te bevelen, waarbij plantage Bakkie kleinschalig is en Frederiksdorp wat groter en ook een zwembad heeft.

Binnenland:
Berg en Dal – ogenschijnlijk een luxe resort met mooie bungalows, echter ongemotiveerd personeel, zeer matig eten, wel een mooie lokatie.

Danpaati River Lodge – uitstekende lodge in het binnenland tegenover Marrondorp, heel enthousiaste staf, prachtige lokatie, heerlijk eten en leuke activiteiten, absoluut aanrader.

Palumeu lodge – tamelijk eenvoudige lodge naast Indianendorp, activiteiten een beetje langdradig, men blijft wat te lang op een strandje om te zwemmen.

Kabalebo Nature resort – gelegen midden in de natuur, wonen geen mensen, uitstekende lodge, goed georganiseerd, prima gidsen, leuke activiteiten, goed eten, prachtige plek, ook absoluut aanrader

Nog wat tips met betrekking tot Paramaribo:
Fort Zeelandia, hier worden op zondag om 10.30 en 12.00 uur rondleidingen gegeven, zeer de moeite waard.

We hebben heerlijk gegeten bij the Garden of Eden (Thais, Europees geprijsd), bij Sarina (Javaans, voordelig geprijsd), beide restaurants per taxi te bereiken in circa 15 minuten.

Mooie ansichtkaarten bij de Waag te koop, je ziet verder niet veel ansichtkaarten en wij sturen ze nog steeds! Ook lekkere koffie bij de Waag, 15 minuten lopen van Hotel Torarica.

Marja van Ipenburg en Wim van Alphen