De vistrip op de rivier was echt spectaculair

 

Beste Suzette,

Het was weer geweldig allemaal,

Palumeau was heel gaaf, we zijn in het dorpje uitgenodigd op een verjaardag van 1 van de dorpelingen, zingen, dansen, en gezelligheid. Tijdens de verjaardag heb ik Nijntje kinderboekjes uitgedeeld aan de kinderen in het dorp, een dag later liepen ze nog met die boekjes onder hun armen.

We hebben veel tripjes gedaan in de hele mooie omgeving onder leiding van Julius.

Dat die vistrip op het Brokopondomeer is mislukt is heel jammer, maar goed dat is het risico en Raymond heeft alles op alles gezet voor ons om wat te vangen maar het lukte gewoon niet. De vistrip op de rivier was echt spectaculair, eerst aasvisjes halen bij een plaatselijke visser en toen aan de gang, over de hele dag 5 neervallen en 2 pijlstaartroggen gevangen en vooral die roggen zijn geweldig daar heb je best lang mee bezig.

De warappakreek tour was heel indrukwekkend, er gingen maar 2 personen mee op de boot dus we hadden alle ruimte voor foto’s en dergelijke. We hoorden op een gegeven moment doodskopaapjes schreeuwen maar niks gezien. Op de weg terug even aan land gegaan en waar ik een doodskopaapje tot op 2 meter wist te naderen, vervolgende klom hij een boom in en sloeg daar zijn broertje in elkaar.

Met Desmond tours ging alles prima, waren altijd op tijd en erg vriendelijk, die jongens nemen voor jou ook gewoon een omweg om je even wat te laten zien of brengen je naar een kraampje waar je het beste fruit kon halen.

DE VAKANTIE WAS GEWOON HELEMAAL SUPER!!

 

Maar vanwege een extra bagage stuk moest ik op de terugweg op Zanderij 96 euro betalen en dat bedrag moest ook per se in euro’s. Ik moest eerst dus 1000SRD uit de pinautomaat halen en het vervolgens bij THE FOOD CORNER (chinezen) wisselen naar euro’s. In het begin sprak zij goed Nederlands en berekende de koers voor mij, om 100 euro te wisselen moest ik bij haar dus 1300 SRD betalen 400 SRD te veel. Toen ik daar wat van zei sprak ze opeens geen Nederlands meer en werd het een beetje spannend,maar nadat ik er een MP bij haalde ging alles goed en koste het me 900 SRD (eerlijke prijs). Dat laatste vertel ik gewoon voor de volgende personen die naar Suriname willen dat die dit niet mee hoeven te maken.

En een kleine tip voor de rokers (zoals ik) bij zanderij in de vertrekhal op de bovenverdieping heb je een kroegje met een goed Nederlands sprekende Surinamer genaamd Kumar, die heeft links achterin zijn kroeg in het geheim een rookruimte.

Natuurlijk ben ik je weer super dankbaar voor alles wat je hebt geregeld.

BEDANKT!!!

 

Bastiaan Duppen

 

 

Apetina Tebu top