Ik zou iedereen adviseren richting Suriname te gaan!


Wij gingen blanco heen naar Suriname en we lieten ons totaal verrassen door het prachtige land.

Na het maken van de boeking en de betaling voldaan te hebben krijgen wij een leuk informatie pakket van Suriname holidays. Onze vakantie was begonnen.

De dag van de reis. Wij gingen al vroeg naar Schiphol om de toeristenkaart te kopen voor Suriname. Na deze in ontvangst genomen te hebben, gingen wij richting de Lounge. Nu was het echte wachten begonnen voor onze vlucht naar Suriname. De boarding verliep netjes op tijd. Wij kwamen na een ontspannen vlucht met de KLM aan op Paramaribo airport. Wij mochten direct van boord richting de douane; hier waren wij zo doorheen en de koffer stond al klaar.

Desmond stond al klaar om ons naar het hotel te brengen. Wat een warm welkom hebben wij gekregen door Desmond, heerlijke bananenchips en een  flesje koud water. We hadden gelijk het Suriname-gevoel. Wij sliepen in het Royal Torarica hotel wat naar onze mening het leukste/mooiste hotel is van Paramaribo. Nadat we waren aangekomen in het hotel heerlijk het zwembad ingesprongen. De avond hebben we doorgebracht in ‘t Vat. Het ontbijt was zeer goed te noemen.

Vandaag stond onze stadstour op het programma. Een echte aanrader: zo leer je Paramaribo echt te kennen! Dit ook allemaal weer top verzorgd door Desmond. Hij had ook allemaal typisch Surinaamse lekkernijen meegenomen. Heerlijk was het. In de middag hebben we heerlijk gerelaxt in het hotel. ‘s Avonds hebben wij gegeten bij Zus en zo. Een aanrader.

Daar kwam onze tour richting Danpaati. Wat was dit schitterend. De reis er naar toe vliegt voorbij. Ontvangst ook weer erg warm door Christa en haar team. De eerste nacht was even iets spannend, door alle geluiden en omdat het licht niet aan kan. Maar daar merk je niks van. Het licht gaat pas uit rond 23:00 en dan lig je eigenlijk al ruim een uur op bed. ‘s Ochtends word het al vroeg licht en je wilt er ook vroeg uit omdat je alles wilt kunnen zien. Het personeel is zo ontzettend vriendelijk. Je krijgt genoeg eten en je kunt onbeperkt water drinken of, zoals wij hebben gedaan, lekker genieten en verschillende drankjes kopen. Hier steun je ook weer het project mee! Hoogtepunten: het lekkere eten, jungle-tour, stroomversnellingen, avondtocht met de boot (echt leuk), Maron-avond, wandeling dorp Dan, Baka bana met pinda saus (mmm). Helaas moesten wij na enkele dagen Danpaati weer terug .

Wij kwamen aan in Berg en Dal, wat erop het eerste zicht goed uit ziet. We hebben hier lekker even gerelaxt op de pier met een heerlijke cocktail. De kamer zag er ook heel netjes uit. Wel liggen de huisjes wat ver van elkaar. Met eten kun je kiezen uit een buffet of a la carte. Wij adviseren te eten van de a la carte kaart. Helaas merk je bij het personeel dat ze het niet naar hun zin hebben (behalve de barman). Het complex heeft duidelijk weer een renovatie nodig. Het is zonde. Voor ons kwam deze overnachting goed uit in verband met de Brownsberg-tour op de volgende dag. Brownberg tour: leuk, afwisseling, wel een wat zwaardere wandeling. Gids krijgt een 10. Maar in onze mening niet een echte must do.

Fietstocht Plantage Peperpot. Dit was de enige dag dat het in de ochtend wat regende. En het was meer dan welkom: lekker wat verkoeling tijdens de fietstocht. Het was een leuke tocht. Veel gezien en genoten van het landschap.

Frederiksdorp – We werden weer netjes op tijd opgehaald door onze tour guide die ons  naar de boot bracht om over te steken naar Frederiksdorp. Wat ziet Frederiksdorp er mooi uit. Wij vonden het jammer dat we hier geen overnachting hadden. Wat een mooi complex. We hebben hiereen heerlijke dag gehad en veel gezien, ook nog enkele dolfijnen. En het leuke was dat we bij mevrouw De Paay hebben gegeten (gezien bij Terpstra op reis). Wat een heerlijke Roti. We hebben echt een super dag gehad. Onze laatste avond is aangebroken in Suriname. Wat jammer. We hebben echt negen heerlijke dagen gehad.

De laatste dag – We hebben nog een hele dag. We kregen van KLM al netjes een bericht dat onze vlucht met twee uur was vertraagd. Wij hebben met Desmond contact opgenomen en die heeft ons later opgehaald. We hebben nog een heerlijke dag gehad aan het zwembad en nog even door de stad gelopen. We hadden een late check-out dus we hebben ons nog lekker even opgefrist voor we werden opgehaald. Aangekomen op de luchthaven onze koffers weggebracht en naar de Sabakoe Lounge gegaan. Een prima lounge, lekker rustig maar geen bijzondere extra’s. Maar dat hadden wij ook niet verwacht op zo’n kleine luchthaven. Wij gingen richting het vliegtuig en kregen aan boord onze maaltijd aangereikt. Daarna lekker geslapen tot een uurtje voor de landing. Onze auto stond al weer netjes klaar, dus we konden direct weer terug rijden naar ons huis.

Cijfers:
Heen vlucht KLM – 9
Transfer naar hotel – 10
Royal Torarica hotel – 8
City tour – 9
Danpaati tour – 9
Berg en dal – 5,5
Browns berg – 7,5
Fietstocht plantage Peperpot – 8
Dagtour Fredriksdorp    –  8,5
Transfer Airport – 9
Airport – 7
Vlucht – 9
Suriname Holidays – 9
Algemene indruk Suriname: 8,3

Ik zou iedereen adviseren iedereen richting Suriname te gaan!

Gino Jordens