Beste Suzette en Helene,
Allereerst willen we jullie onze complimenten geven over de organisatie van onze reis. Alles was perfect geregeld er mankeerde helemaal niets aan!
Natuurlijk hebben we wel wat opmerkingen/tips, kijk maar of je er wat aan hebt.
  1. Door het failliet van ons eerste hotel is hotel Torarica als basis gekozen. De meerkosten waren uiterst gering echter de ligging t.o.v. de stad veel beter dan Residence-inn. Ons advies is om dit hotel altijd te nemen of als alternatief aan te bieden.
  2. De “meet & greet” op de eerste ochtend is ons prima bevallen, prettige ontvangst, duidelijke afspraken over tijden etc.
  3. De Warappakreek en plantage Bakkie ook een zeer goede trip geweest. Respect voor wat die mensen daar hebben opgezet.
  4. Het resort in Frederiksdorp was prima, let er wel op dat mensen niet in de dokterswoning terechtkomen. Reizigers die we spraken en daar wel hebben gelogeerd vonden veel stankoverlast en een slang in de kamer.
  5. Palumeu is een verhaal apart. In eerste instantie schrokken we toch wel wat van de accommodatie. Wel heel erg simpel (voor veel senioren). Wellicht toch wat duidelijker uitleggen aan de doelgroep? Wat dit verblijf echter toch tot een succes maakte was de hartelijkheid en zeer grote deskundigheid van gidsen en bootsmannen. De trips waren echt perfect!!!! Wat deze mensen voor je ontdekken is grandioos, Ze leven dicht bij de natuur en dat merk je. Achteraf dus toch een heel goede keuze. Het zitten in de korjalen op een smalle zitting en idem rugleuning met alleen een kussentje is soms wat lastig. Nog een tip: meld aan deelnemers dat er daar alleen handzeep is, dus shampoo zelf meenemen.
  6. De excursie naar stuwdam en Brokopondomeer was uitstekend geregeld, wat ons er toe brengt het taxibedrijf (en de mensen die ze inhuren) te complimenteren. Alle transfers werden stipt op tijd en correct uitgevoerd.
  7. Kabalebo. In een woord geweldig, veel tochten door oerwoud en op rivier. Complimenten voor Vivian de manager. De gidsen zijn goed, maar toch iets minder enthousiast dan in Palumeu. Het comfort in de korjalen is top. Je zit in gemakkelijke campingstoeltjes.
  8. Bloemendaal appartementen. Prima verzorging met leuke boottocht waar het spotten van apen vrijwel 100% kan worden gegarandeerd. Ook hier alleen zeep, geen shampoo. Omdat er daar in de omgeving helemaal niets te beleven valt zou twee nachten voor ons ruim voldoende geweest zijn.

We danken jullie hartelijk voor de organisatie van deze voor ons zeer geslaagde reis!

Met vriendelijke groet,

Greet en Jan Ouwehand.