Wat een indrukwekkend land en wat een aardige mensen!

 

Wij hebben met onze kinderen een prachtige reis achter de rug. Suriname Holidays heeft voor ons een leuke reis samengesteld. We hebben afwisselende trips gemaakt met het Greenheart hotel in Parimaribo als uitvalsbasis. Van aankomst tot en met vertrek was alles perfect door Suriname Holidays voor ons geregeld.

Onze eerste trip was een kajak safari in het binnenland op de Coesewijne rivier. Overnachten in een hangmattenkamp en lekker zwemmen in de rivier. De reis met de landrover naar het natuurgebied was al een attractie op zich.

Daarna een driedaagse fietstour naar Frederiksdorp en boottour naar plantage Bakkie. Met een bezoek aan het museum op Bakkie en de boottocht door de Warappakreek hebben we een goed beeld over de geschiedenis van Suriname en het leven op de plantages gekregen.

Na terugkomst in het Greenheart hotel zijn we de volgende dag voor een paar dagen rust en ontspanning afgereisd naar Bloemendaal appartementen in Groningen.

Het hoogtepunt van onze vakantie was een zesdaagse Back to Basic tour naar Pingpe, een resort in het binnenland langs de Surinamerivier. De busreis en bootreis er naar toe is erg indrukwekkend. Fantastisch om te ervaren hoe dicht de Marrons bij de natuur leven. We hebben een trekkings in het bos gehad met overnachting in een hangmat, gezwommen in de stroomversnellingen van de Surinamerivier, wandelingen door lokale dorpjes, een culturele avond gehad en de Ananasberg beklommen. We hebben hier veel geleerd en genoten. Een basic weekje in de natuur zonder wifi is iedereen aan te bevelen.

Suriname, een bijzondere ervaring!

Leon van den Bos