Gisteren zijn we thuisgekomen van onze vakantie naar Suriname & Curaçao.

23-aug-2015

We zijn inmiddels weer een paar weken thuis en willen aangeven dat we een ontzettende leuke, avontuurlijke, enerverende maar ontspannende reis naar Suriname hebben gehad.

We zijn bezig met de laatste loodjes van ons fotoboek zodat we binnenkort een greep uit onze mooiste ervaringen in een boek hebben vast gelegd.

Hierbij een aantal foto’s die wij hebben van onze trip in het binnenland.
Foto’s van een bezoek aan een school in het dorp Koto Hati. De kinderen van ons gezin en die van een zwitsers gezin op de achtergrond. Er worden dezelfde boeken gebruikt als in Nederland!
Een foto van iemand die een korjaal aan het maken is, ook mooi om te zien.
En twee foto’s als gezin in een boot gedurende onze doortocht op de Surinamer Rivier.

Uiteraard hebben we nog meer mooie foto’s!

-IMG_5596

Heel kort wil ik nog even in gaan op een aantal ervaringen:

• Fietsen op de plantages, een mooie ervaring! Wij zijn nog op de plantage Rust en Werk geweest, los van de route, maar zeker een aanrader om in het programma mee te nemen, gezien het verhaal van de “kapitein” van het dorp. Hij heeft zijn huisje in KLM blauw geschilderd en heeft een aantal kaaimannen en grote schilpadden die hij goed verzorgd. Hij laat deze dieren zien, je mag ze vast houden en laat je van vruchten van bomen proeven en verzorgt het kokossap uit de kokosnoten. Als tegenprestatie geef je hem een klein fooitje die hij rechtstreeks ten goed laat komen aan de kinderen van het dorp.
• Het hangmattenkamp waar wij geweest zijn, vlakbij Frederiksdorp is het enige waar wij een klein beetje een teleurstelling hebben gehad. Het kampje was onlangs door veel wilde honden verwoest, waar we ons minder veilig voelde. De gidsen waren minder toegankelijk en een deel van onze bagage was door honden over het strand verspreidt tijdens de avondwandeling die wij op het strand maakten. We hebben van anderen gehoord dat het dorp meer ten oosten van de plantages een beter hangmattenkamp heeft en betere begeleiding mbt de schildpadden.
• Onze ervaring met Marcel was prima, de kok en bootsman hebben onze reis tot in de puntjes verzorgd. Het eten was perfect en alles was bespreekbaar. We liepen soms tegen wat minpuntjes aan die onze pret niet drukten, maar waarvan Marcel ook aangaf dit met de kapitein van het dorp/eiland te bespreken. Bv op het eerste eiland meer bestrijding voor ongedierten toepassen of een klamboe ophangen, zodat er geen kakkerlakken over je slaapzak heen lopen 
• Het sanitair op Apipaati was ook heel nihil, eigenlijk niet echt aanwezig dus zeker voor verbetering vatbaar.
• Het laatste eiland Koto Hati was wel een kers op de taart na een weekje binnenland. Zeker een aanrader en wellicht 2 nachtjes waard!
• De dagen op Kabalebo was de slagroom op de taart. Zeer luxe en heel aangenaam.
• De dagen in Paramaribo waren ook prima!
• De ontvangst en hulp van Caithrin was ook goed, zeker een geode combi met de service die jullie ook bieden.
• Wat wij als minder positief hebben ervaren waar niemand behalve de bevolking en overheid iets aan kan doen is het vuil dat zij verspreiden in de stad en ook het binnenland. Het is zonde dat zij hun land niet schoon houden, dit gaat echt ten koste van de sfeer en hygiene. Wij begrepen van Marcel dat er wel stappen zijn richting overheid en onderwijs om hier meer aandacht aan te besteden voor de jeugd van de toekomst.

Wij hebben al veel mensen enthousiast gemaakt om ook naar Suriname te gaan en ook jullie naam en adres doorgegeven. Wie weet gaan er in de toekomst nog meer mensen naar Suriname!

Groet Eric Sandra Sven en Lynn

 

 

 /></th><th><img data-lazyloaded=-marianne ter veer I