Het heerlijke huisje was primitief, maar in de hangmat op de veranda was het prima vertoeven!

18-aug-2014

Elke ochtend het oerwoud wakker zien worden…luxe!

Nadat we 11 jaar geleden Suriname hadden bezocht, wilden we nu weer naar Suriname. Suzette van Suriname Holidays heeft aan de hand van ons wensenlijstje een prachtige reis samengesteld. Onze basisplaats was La Petite Maison aan de Waterkant in Paramaribo, een kleinschalig complex met prima verzorging. Steeds als we terugkwamen van een tour konden we aan de overkant onder de amandelbomen nagenieten onder het genot van een Djogo.
Paramaribo was voor een groot deel mooi opgeknapt, vooral de kathedraal (nu basiliek) was indrukwekkend mooi met al het hout!
Kabalebo was een prachtig, luxe resort midden in de jungle met een overweldigende mooie natuur. Heerlijk genieten in de korjaal, sula of op de veranda van Inspiration Point!
Fietsen naar de plantages langs de Commewijnerivier was een leuke ervaring, hoewel het langs de Anton Dragtenweg erg druk was. Eenmaal aan de overkant was het lekker rustig en konden we meer om ons heen kijken.

-Aan de Waterkant

Alle mensen waren erg vriendelijk en we zwaaiden heel wat af! Frederiksdorp was prachtig opgeknapt! 11 jaar geleden hebben we het begin hiervan gezien en nu geslapen in het resultaat ervan! Hulde aan de vrouw van de eigenaar, wat kan zij lekker koken!! De volgende dag teruggefietst langs diverse plantages en ook nog even langs Peperpot gereden, 11 jaar geleden een bouwval en nu ook prachtig gerestaureerd!
De weg naar Pingpe was lang (2 ½ uur in de bus en dan nog eens 3 uur in de korjaal), maar bijzonder mooi. Het verblijf daar was ook erg leuk en indrukwekkend. De gids Chapeau heeft ons veel verteld over het ontstaan van deze Marrondorpen aan de Boven Surinamerivier. Het heerlijke huisje was primitief, maar in de hangmat op de veranda was het prima vertoeven, elke ochtend het oerwoud wakker zien worden…luxe!
De laatste tocht ging naar de Jodensavanne, een indrukwekkend stuk geschiedenis van de Surinaamse joden en slavernij. Onze gids Desmond kon prima vertellen hierover. Het boek en de film “Hoe duur was de suiker” werd hier werkelijkheid.
Helaas mochten we bij Overbridge niet zwemmen. Na een ongeval met piranha’s werd het strand en zwemgedeelte aangepast, zodat de piranha’s niet meer in het zwemgedeelte kunnen komen.
Hierna hebben we nog een week genoten op Curacao, waar we veel bekende plekjes opgezocht hebben uit de periode dat we daar woonden. Het Waterside appartementencomplex met “eigen” baaitje voor de deur was daarvoor een prachtig uitgangsplek.
Met dank aan Suzette hier in Nederland en Cathrin in Paramaribo, die een perfecte reis hebben geregeld, waarbij alles precies klopte, kijken wij terug op een mooie vakantie in Suriname. Nog niet alles gezien, dus wie weet nog een keer terug voor Galibi en Nickerie!

Peter en Muriël Nohlmans

 

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I