Onze kinderen zijn vijf en zeven, maar ik ben ervan overtuigd dat zij dit alles niet zullen vergeten.

9-aug-2015

Het lijkt ook onmogelijk, want we hebben er nog zoveel over te vertellen en de mooie foto’s die de herinneringen levend houden.

Wat een belevenis en wat een mooie reis hebben we achter de rug.

Het was zeer fijn om te reizen met Suriname Holidays, want alles verliep zoals gepland. Zelf hebben ze ook ervaring met kinderen, zodat ze ons op goede weg hielpen om onze reis samen te stellen.

Het hoogtepunt was uiteraard de schildpadjes in Galibi. De kinderen hielpen samen met de gids de laatste schildpadjes uit het nestje, begeleidden hen dan naar de zee door water op te gieten tegen het uitdrogen en soms de schildpadjes een stukje te dragen. Het gevoel die over je gaat wanneer het schildpadje de zee haalt is toch wel zeer bijzonder.

De jungle was zeer spannend. Zwemmen in de stroomversnelling, piranha’s vissen en kaaimannen zoeken in het donker.

Wat mij in het bijzonder bijblijft zijn de papegaaien die zomaar in de vrije natuur rondvliegen. Prachtig is dat. Ik die altijd dacht dat ik niet zo gesteld was op papegaaien die zoveel lawaai maken in een huis, maar in hun habitat is dat geweldig.

Wat ons enorm verbaasde was dat iedereen ons vroeg hoe wij ertoe gekomen waren om als Belgen naar Suriname te reizen. Dat leek me zo logisch: prachtig land, mooie dieren, vriendelijke mensen uit zoveel verschillende culturen, die zo fantastisch kunnen samenleven en die bovendien Nederlands spreken. De enige spreektaal die mijn kinderen kunnen.

Liesbeth de Stickere