En de trip door de bush/met een nachtje slapen in de hangmat

5-aug-2014

Dag Suzette en Helene,
Alweer 1 1/2 week aan het werk in Nederland, maar ervoor een superleuke reis in Suriname en Curaçao gehad! En wat was alles goed geregeld! Jullie en Cathrin en alle medewerkers hebben gezorgd dat alles supersmooth liep. Heel erg bedankt daarvoor!
De fietstocht en het verblijf op Visserszorg: een hele goede en relaxte start, op een prachtig plekje (maar wat moesten we wennen aan de hitte..!) Nog naar Marienburg gefietst en een mooie tour over de Commewijne rivier en de Surinamerivier gehad met natuurlijk rivierdolfijnen en: drinken uit een kokosnoot in de boot, bij zonsondergang..
En dan was het heerlijk om weer in Hosta Appertments terug te komen, waar ze ons op het laatst kenden, ons als vanzelf de sleutels aanreikten en we heerlijk 1 of 2 dagen in onze luxe kamers konden relaxen!
Vervolgens naar Pingpe met Don als gids, beiden geweldig! Chapeau hebben we niet gezien, die was in Paramaribo die dagen, maar dat maakte niet uit. Ze waren zo lief voor ons in de lodge. Last minute had zich nog een ander gezin uit Nederland aangemeld voor deze trip, met ook een zoon van 11 en een dochter van 15, waarmee het prima klikte, dus dat gaf weer een andere dimensie. En de trip door de bush/met een nachtje slapen in de hangmat was voor iedereen het hoogtepunt van de vakantie, hoe zwaar het ook was (we hebben nog nooit ZO getranspireerd!) Had je ons alleen niet kunnen waarschuwen voor elke nacht een vleermuis in onze hut en als absoluut dieptepunt 1 avond een vogelspin van zo’n 12 cm doorsnede?! (grapje) De kinderen hebben zich slap gelachen om mijn gegil..Gelukkig haalde Don dit beest zonder pardon weg. (1 kleine ‘maar’: volgens mij zou Chapeau de hutten iets kunnen upgraden> niet luxer, maar iets beter afgewerkt en iets meer gescreend. Dat zou de aantrekkelijkheid van dit prachtige plekje echt nog groter maken).

-IMGP5309

De terugreis in een 6-persoons Chessna was een stoer avontuur, met ongelooflijk: onze ‘privéchauffeur’ Desmond stond ons op Zorg en Hoop weer keurig op te wachten, geregeld door Judith van Pingpe. indrukwekkend vonden we ook de 3 leatherback turtles die we ‘s avonds op de kust van Frans Guyana gespot hebben, inclusief eieren leggen. Frans Guyana bizar daarna, met het Camp de Transportation als absoluut koloniaal dieptepunt/maar wel interessant. En wat waren we blij dat we daarna in Waterside Apartments in Curaçao zaten en niet in een of ander stom resort! Heerlijk dat we zo het trapje naar beneden af konden lopen en konden snorkelen en zelfs een paar een proefduik hebben gemaakt. Heel fijn als laatste paar dagen en ook leuk om van Curaçao geproefd te hebben. Jullie horen het al: We hebben een hele goede reis gemaakt, nogmaals veel dank! We hebben jullie al aanbevolen en zullen jullie blijven aanbevelen!
Met vriendelijke groet
Judith Vermeulen
Jan Peter van Heijst

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I