Wij zijn net een paar dagen terug van onze prachtige vakantie in Suriname en Curacao.

2-aug-2015

Graag laten wij iedereen die het wil horen, weten hoe fantastisch jullie deze reis hebben georganiseerd.

We zijn vertrokken vanuit Amsterdam naar Paramariobo met de KLM voor 13 dagen Suriname.
Eerst 2 dagen Paramaribo en daarna Fietsen naar de Plantages en ook nog naar de Wilde kust voor de schildpadden.
Wat was dat fietsen boven verwachting leuk, mooi weer, mooie omgeving, bootje op, bootje af en overal vriendelijk mensen, absoluut een aanrader.
Toen met een bootje door mangrove naar de Wilde Kust alleen de boottocht is al een belevenis, kaaiman gezien en ook wat regen maar dat mocht de pret niet drukken.
In de avond naar schildpadden zoeken…….wachten ………wachten…………..wachten, alle kids sliepen bijna totdat er een roodsignaal afgaat en ja hoor lederschilpad gespot die eiren legt.
Hoe cool is dat……….al het wachten is allang weer vergeten. Snel naar hangmat en lekker slapen. Nog weer een bijzondere trip na bijgekomen te zijn in Hosta Appartementen, kajakken op de Coropina kreek.

Alleen naar de kreek toe was al een belevenis, boom over weg Jeep keren, boten tillen, Jeep vast etc etc en ja hoor kleine schorpioen gezien, na al deze voor pret lekker kajakken en veel info van onze gids Aron.
En ook aapjes gespot, lekker zwemmend ananas gegeten en helemaal op het eind nog lekkere roti!! En dat moest natuurlijk met z’n allen worden afgesloten met wat djogo’s bij Zus en zo………

De dag daarna een lange reis voor de boeg met bus en korjaal afgehaald bij Hosta (kan je ook heerlijk eten!) wat een verzorging weer, in de bus broodjes, bananen chips, water……….. en aangekomen in de vertrek plaats van de boot weer een heerlijke lunch! Dan die prachtige boottocht alleen die is al de moeite waard op naar Pingpe Back to Basic.

-suriname 3

Wat een geweldige plek en de mensen daar, allemaal even vriendelijk, lekker eten, zwemmen, dansen en genieten, ja ja lachen is gezond (zegt cleon)!! Na dagje relaxen gaat het echte werk beginnen, naar de Jugle en 2 nachten hangmat, behoorlijk door stappen dikke 3 uur, maar dan kom je op een geweldige plek. Meteen gaan kijken of we konden vissen en we zagen een anjumara (zie foto) Silvano kreeg het voor elkaar om hem binnen te halen, wat een oermens is dat! Er was ook een kok bij die deze heerlijke vis heeft klaar gemaakt, echt heel erg lekker!!! Helaas hebben we er niet weer een kunnen zien of vangen. Wel heel veel kaaimannen gezien en natuurlijk onderweg de mooie vogelspin.
Absoluut niet missen deze back to basic trip voor de echte avonturier! Tja en dan zit Suriname erop…….., met pijn in ons buik vertrokken, maar gelukkig wel naar een andere fijne bestemming Curacao om uit te rusten van deze geweldige avonturen. Waterside Apartments is helemaal top om lekker te genieten van de zee.

Nogmaals allemaal heel erg bedankt voor het organiseren, gidsen etc etc etc. nog nooit een zo goed georganiseerde vakantie gehad.

Groetjes,
Lizeke, Pieter, Pien en Stan de Vries
Ede

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I