Ook onze kinderen hebben een geweldige tijd gehad, ze hebben het er nog dagelijks over

25-mei-2014

Op 19 april 2014 zijn wij vertrokken voor 3 weken naar Suriname.

Twee moeders en hun twee kinderen ( 10 en 6 jaar). Onze eerste grote reis samen en wat hadden we er alle 4 zin in.
We begonnen natuurlijk in Paramaribo. Wij zaten in Downtown Oasis, een guesthouse midden in het centrum, om de hoek bij de Kathedraal. Wat een geweldige plek was dit! Gedurende onze reis kwamen we steeds hier terug en het voelde echt als thuiskomen, heerlijk. Het was er rustig, schoon en iedereen was zo aardig. Heerlijk ontbijt, lekker zwembad voor de kinderen, echt een oase!
Onze eerste trip naar Galibi was geweldig. Een super mooie plek, hele aardige mensen en prachtige natuur. De schildpadden hebben veel indruk gemaakt op ons en zeker ook op de kinderen. Daarna twee dagen in hotel de Plantage. De eigenaar, Pieter heeft ons twee prachtige dagen laten beleven. Daar zagen we een luiaard, wat ook een grote wens was. Fantastisch om te zien en wat een stuk prachtige jungle ligt daarbij. Pieter weet zoveel en hij heeft ons veel geleerd van de natuur daar.

Na een paar dagen Paramaribo zijn we op de fiets gestapt. Fietsen naar Commewijne en overnachten bij Visserszorg. Echt een avontuur, zeker voor de kinderen. Het fietsen was warm maar goed te doen als je je tempo aanpast. Af en toe met de fiets in een boot zorgt voor verkoeling. We hebben veel gezien. De tocht naar de Warappakreek is ook een aanrader. We gingen helemaal tot de Atlantische oceaan en zijn daar even op het strand geweest.
Na vier dagen fietsen weer terug naar Paramaribo en de volgende dag naar Anaula. De tocht daar naar toe was al prachtig. Anaula zelf is een prachtige plek. Ook daar weer hele lieve mensen, die ons en ook de kinderen veel hebben laten zien en beleven. Zwemmen in de stroomversnelling was voor onze kinderen een hoogte punt maar ook de apen die daar waren, het vissen met Bernard, de boottochtjes over de rivier, het lekkere eten. Kortom 4 heerlijke dagen waren het.
Terug in Paramaribo hebben we lekker geluierd in onze oase van rust. In de ochtend gingen we even de stad in en de rest van de dag genoten we van de rust.
De laatste dagen van onze reis waren we bij natuur camping Palulu. Helemaal in de natuur. Buiten geslapen, zwemmen in de cola kleurige kreek, wandel tocht gemaakt door de jungle en ook daar weer heerlijk gegeten en in de avond lekker bij het kampvuur gezeten. Dat waren heerlijke rustige dagen om onze reis af te sluiten.
Wat een prachtig land, hele aardige mensen, lekker eten. Ook onze kinderen hebben een geweldige tijd gehad, ze hebben het er nog dagelijks over.
Wij hebben echt een top reis gemaakt, samengesteld door Suriname Holidays. Alles was prima geregeld. Het was heel fijn dat Cathrin in Paramaribo zo goed aanspreekbaar was. Alhoewel we haar niet echt nodig gehad hebben.
Heel erg veel dank voor deze prachtige ervaring!

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I