Een aanrader en voor ons beslist voor herhaling vatbaar in de toekomst.

27-apr-2014

We zijn inmiddels weer een maand terug, maar de herinneringen aan de perfecte vakantie naar Suriname blijven levend en dagelijks hebben we het er nog over.

Hoe jullie het programma voor ons hebben samengesteld was echt heel erg fijn en goed bedacht voor ons. Er ging in de 23 dagen ook niets fout. Hiervoor in de eerste plaats onze dank. Allereerst acclimatiseren in Groningen in het appartement Bloemendaal is een goede keuze. De dag na aankomst hebben we de omgeving per fiets verkend. Een eerste kennismaking met Suriname. Het appartement was prachtig en het eten dat door de kok bereid werd was smakelijk. De volgende dag zijn we met gids Cor naar Nieuw Nickerie vertrokken. Onderweg heeft Cor gedurende een uur of vijf, tijdens het rijden, een uitgebreide les Suriname gegeven. Het stadje Nieuw Nickerie zelf is niet geweldig, maar het natuurgebied Bigi Pan is echt schitterend. Wat een prachtige natuur en wat een vogelpracht, met vooral de Rode Ibis als toppunt. Hierna zijn we vertrokken naar Paramaribo en hebben aan de waterkant gelogeerd in La Petite Maison. Een oud koloniaal huis met vriendelijk en behulpzaam personeel. Een prima hotel en centraal gelegen om Paramaribo te verkennen. De volgende bestemming was Anaula. Leuke huisjes, heerlijk eten en prachtige excursies met als hoogtepunt een bezoek aan het dorpje Ladoani. Hier een goed beeld gekregen, hoe de bevolking hier leeft. Na weer 2 dagen Paramaribo met de fiets vertrokken naar Frederiksdorp. Het eerste stuk langs de Surinamerivier naar Leonsberg was niet prettig. De auto´s jakkerden langs je heen, de minst prettige ervaring van de vakantie. Ook weer een mooi appartement en er werd zeer smakelijk eten voor ons klaar gemaakt. De omgeving leende zich uitstekend om mooie fietstochtjes te maken. Elke keer kom je terug in Paramaribo, wat beslist niet vervelend is. Paramaribo heeft veel te bieden en we hebben ons hier dan ook geen minuut verveeld.

De volgende bestemming was Kabelebo. Met 6 mensen (inclusief piloot en eigenaar van het resort) in een vliegtuigje en wat een belevenis om de jungle van Suriname onder je weg te zien glijden. Kabelebo mag je niet missen als je naar Suriname gaat.
Een pure verwennerij in een prachtig resort, waar het je aan niets ontbreekt. Vier dagen de jungle verkend; uren gelopen en gevaren; veel beesten gespot en het was beslist geen minuut te lang.
Op het eind van de vakantie nog een excursie naar de Warappakreek gemaakt. Een tocht over water met een steeds veranderende natuur. Van de oude plantages is weinig over, maar de natuur heeft er een prachtig gebied van gemaakt.
Suriname is een belevenis. Het is verbluffend hoe zoveel verschillende bevolkingsgroepen zo vredig naast elkaar kunnen leven. De mensen zijn super aardig en je doet vele leuke contacten op. Ook voel je je nooit onveilig.
Een aanrader en voor ons beslist voor herhaling vatbaar in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Arja en Bert Drost

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I