We hebben Suriname Holidays via de vakantiebeurs leren kennen.

10-apr-2014

Een klein reisbureau met zeer persoonlijke klanten contacten.
Jullie hebben op aangeven wat onze wensen waren een prachtig programma in elkaar gezet dat aan alle verwachtingen heeft voldaan. Hulde daarvoor.

We hebben een geweldige tijd gehad in Suriname, ruim 3 weken.
Ook de ontvangst en uitleg van het programma door Cathrin in Paramaribo was perfect. Onze uitvalbasis in Paramaribo was Hosta Appartementen. Dit was een goede accommodatie met vriendelijk personeel, schone kamers en een goed ontbijt. Inpandig is een zwembadje aanwezig. Het is op loopafstand van de Waterkant en omgeving. We zijn eerst naar Bloemendaal in Groningen gefietst. Wel een stevige trip van 45 km (zonder verkeerd fietsen) Daar 2 nachten geslapen in een prachtige paalwoning met een Zwembad erbij ‘s-Morgens vroeg een boottocht gemaakt op de Saramacca rivier, waarbij we vogels, apen en zeekoeien !! gespot hebben. Daarna ontbijten, prachtig.

-image

Terug naar Hosta fietsen, 1 dag bijkomen en daarna naar Pingpe. twee 1/2 uur rijden tot de weg ophoudt, dan nog drie 1/2 varen in een korjaal.
Een gastvrij onthaal op een klein, zeer eenvoudig resort op een eilandje aan de Suriname rivier waar 6 huisjes eigenhandig zijn getimmerd.
Tegenover het eiland ligt een authentiek Saramaccaans dorpje. Het bleek dat er tijdens ons bezoek 2 doden in het dorpje lagen opgebaard en dit ging gepaard met harde muziek van 7 uur ‘s-avonds tot 7 uur ‘s-morgens. De hele avond en nacht door! We hebben geslapen (geprobeerd) met oordoppen in.
We gaan ervan uit dat dit niet geregeld voorkomt.
We zijn ook 2 dagen met 2 andere gasten onder begeleiding van een zeer ervaren jonge gids genaamd Don, lopend de jungle ingegaan. Ons kampement lag aan een kreekje waar we in het water konden liggen om heerlijk fris te worden. Ook kon je er vissen. In een hoek van de kreek lag een kaaiman.
‘s-avonds bij het kampvuur mooie verhalen van de gids gehoord hoe het leven er uitziet in een Saramaccaans dorpje, waar hij ook was geboren en opgegroeid. Dit alles te midden van bushgeluiden.
Hierna slapen in de hangmat onder een klamboe, heerlijk!
Na 6 dagen op Pingpe te zijn geweest, weer terug naar Hosta en de andere dag op de fiets naar Frederiksdorp. Een prachtig gerestaureerd ressort op een voormalige politiepost, bij plantage Frederiksdorp. Prachtig mooie paalwoningen.
‘s-Middags meteen met een klein bootje met een gids ruim 1 uur varen door het zwamp naar het strand van de Atlantische oceaan om de schildpadden eieren te zien leggen. Dat hebben we in de loop van de avond ook met eigen ogen kunnen zien. We zaten er met onze neus bovenop toen de Karet schildpad eieren aan het leggen was en een andere schildpad langzaam uit de oceaan kroop om ook een plekje te zoeken. Prachtig !
Daarna hebben we in een hangmat op het strand overnacht, onder het geluid van het ruisen van de golven en branding. Geweldige ervaring.
De laatste excursie ging met een klein vliegtuigje naar resort Kabalebo, 270 km van Paramaribo en binnen een straal van 100 km geen enkele bewoning!.
Dit is een prachtig en relatief luxe resort waarbij je in de watten wordt gelegd en er alles aan gedaan wordt om het je naar de zin te maken. Ook de excursies zitten er allemaal bij, maar als je een dag niks wil doen en alleen maar in het zwembad wil liggen kan dat ook.

Bij terugkomt in Paramaribo konden we nog een paar dagen bijkomen van alle indrukken die we hadden gekregen van Suriname.

We hebben een prachtige vakantie gehad vooral door de zeer goede voorbereiding en advisering door Suriname Holidays.
Dank jullie wel!

Tips:
Bij geld pinnen moet eerst het geld uit de ATM genomen worden en dan METEEN de bankpas. Als je de pas niet meteen eruit haalt, wordt de pas ingeslikt.
We hebben dit zelf ervaren en ook van een andere vakantieganger gehoord.

De omschrijving van de fietsroute naar mn Bloemendaal bij Groningen is niet altijd correct / duidelijk / up-to-date. (b.v.Bomaweg, einde weg rechts af, Tawajaripolderweg)
Er is geen einde van de Bomaweg, deze gaat over in een andere weg, wat je niet fysiek kunt zien.
Tip: geef in de routebeschrijving afstanden aan tussen de verschillende afslagen. Het komt nl geregeld voor dat straatnaamborden “ weg” zijn.

Bijgevoegd zijn enkele foto’s.

Bedankt voor het samenstellen en een zeer goede persoonlijke advisering voor deze reis.
We gaan jullie aanbevelen !

Met vriendelijke groet,

Joke en Tom Cornelissen

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I