Het is eigenlijk nog te vroeg in het jaar maar onze gids blijft zoeken

8-okt-2014

Suriname is een prachtig land met aardige mensen, een schitterende natuur en een deel van onze geschiedenis, die we nu veel beter kennen en begrijpen.

In mei van dit jaar besloten we naar Suriname te gaan. Na wat zoeken op Internet kwamen we uit bij Suriname Holidays. De website en de aangeboden reizen spraken ons meteen al aan.
We besloten dan ook om bij Suriname Holidays te boeken en dit bleek een goed besluit te zijn.

Op 12 september vertrokken we naar Suriname. Dag 1 hebben we Paramaribo verkend. Een smeltkroes van culturen en wat ons het meeste opviel was dat de Synagoge en de Moskee broederlijk naast elkaar staan.

-DSCN2551

We hebben twee keer gefietst. Een keer naar Groningen waar we in Bloemendaal hebben overnacht. Prachtige huisjes met een heerlijk zwembad. ’s Ochtends een trip over de rivier gemaakt met Harrie en daarbij Toekans, apen en papegaaien gespot. We fietsten met name over verharde wegen, het was wel warm, maar door een rijwindje was het goed te doen.

De andere fietstocht ging naar Frederiksdorp: een voormalige plantage. Leuke wegen, twee keer met de boot over en onderweg Fort Amsterdam bezocht. De moeite waard: het geeft een beeld van de geschiedenis van de slaven. Daarna nog langs Marienburg, een voormalige rietsuikerplantage. Daar kregen we een rondleiding van de heer Soekardi, een oud werknemer van de plantage. Hij heeft een schriftje met foto’s en tekeningen van de plantage. De plantage is gestopt in 1995 maar nu al bijna geheel overwoekerd met lianen en bomen.

Vanuit Frederiksdorp in de Warappakreek gevaren. Doel was om o.a. de rode Ibis te spotten. En gelukkig na een prachtige tocht door de kreek kwamen we op het strand bij de Oceaan, waar we in de verte de rode Ibis en nog tal van andere vogels konden spotten. Heerlijk verblijf in Frederiksdorp.

Daarnaast twee keer de Jungle in geweest. Eerst naar PingPe. Na een 2,5 uur durende autorit vervolgens 3,5 uur in de korjaal. Een spektakel, waarbij we het rivierleven konden aanschouwen. Aangekomen in PingPe werden we hartelijk ontvangen door Chapeau. Hij heeft een mooie mix gecreëerd van toerisme en de lokale Marrons uit het dorp Pempe. De locatie is eenvoudig, maar door de gezelligheid en de mooie ligging wordt dit ruimschoots gecompenseerd.

Daar een nacht in de jungle doorgebracht. Oorspronkelijk zouden we twee nachten in het basiskamp slapen en dan terugkeren naar Pingpe. Maar na 1 nacht besloten we terug te gaan. De tocht naar het kamp was leuk, wel inspannend door de warmte, slapen in de hangmat en badderen in de rivier prima te doen. Echter twee nachten in de jungle vonden wij te veel. Ter plekke was weinig te doen. Als alternatief hebben we de Ananasberg beklommen en gelukkig nog verse ananas kunnen eten.

De andere junglebelevenis was in Kabalebo Nature resort. Een resort alleen te bereiken met een klein vliegtuigje. We hebben daar gelogeerd in de river cabins. Geweldige huisjes aan de rivier met voor de deur een privé strandje aan de Kabalebo rivier. Er waren veel leuke activiteiten te doen: wandelen, boottochtjes, zwemmen in de rivier, beklimmen van Misty Mountain en kajakken. En ook hebben we vele dieren kunnen spotten. Waaronder de ocelot , een sidderaal, kaaimannen, leguanen, verschillende soorten apen, vele vogels o.a. ara’s en nog veel meer.

De verzorging in de lodge is super, er is een heerlijk zwembad en een goede keuken. Kortom een goede afsluiting van de vakantie.

Wat we heel positief vinden is de professionele werkwijze van Suriname Holidays. Alles verliep volgens planning. We hebben een heerlijke vakantie gehad in Suriname en vooral ook veel over het land geleerd. Zeker een aanrader.

 

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I