Hoe vaker je naar het mooie land gaat, hoe meer je wilt zien.

27-mrt-2014

Eind januari zijn we voor het negende jaar achter elkaar naar Suriname vertrokken voor onze jaarlijkse vakantie. We hebben ook dit jaar de gehele vakantie weer laten verzorgen door Suriname Holidays. Ruim voor ons vertrek geven we onze wensen door aan Suriname Holidays met het verzoek om deze verder uit te werken. De eerste jaren waren we tevreden met hun standaard programma. We hebben hier steeds weer zeer van genoten. Hoe vaker je naar het mooie land gaat, hoe meer je wilt zien. Op dat moment ga je afwijken en een geheel naar eigen wens en aangepast programma bij Suriname Holidays neer leggen. Ook dit jaar zijn we zes weken in dit mooie land geweest en we hebben hier hoogtepunten beleefd die we nooit meer zullen vergeten. De totale reis was perfect verzorgd en voorbereidt.
We hebben genoten in Domburg bij Surinat. De ontvangt en gastvrijheid door het Surinatteam, Aad, Frans en Jeremiah waren overweldigend. Het lijkt of we familie van elkaar zijn, en deze luxe in Suriname.

-_69

Het verblijf in Downtown Oasis in Paramaribo was goed. Ook hier zeer vriendelijke, gastvrije en zeer behulpzame uitbaters. Dit Guesthouse met Appartementen is direct gelegen tegen de binnenstad van Paramaribo. Het is een perfecte locatie op loopafstand van de gehele binnenstad en het is toch rustig gelegen. De appartementen zijn schoon en modern inricht.
Ook Anaule Natuur Ressort waar we nu voor het achtste jaar een gedeelte van onze vakantie doorbrengen blijft boeien. Het is een van de mooiste en luxe ressorten in het binnenland van Suriname. Het heeft een eigen zwembad en een geweldige Surinaamse keuken. Ook de omgeving is prachtig en een bezichtiging van de omliggende marrondorpen blijft ons boeien.
De appartementen Bloemendaal zijn ook zeker een aanrader. We komen hier nu voor de vijfde keer. In het dorp Groningen met al de kleine vaak indiaanse dorpjes daaromheen ben je in een geheel andere wereld als in het binnenland. Een rondwandeling leert hoe vriendelijk en gastvrij deze bewoners zijn. Ga gewoon bij een Chinese supermarkt op een bankje zitten, haal een joggo en je komt er bijna niet meer weg. Ook hier ervaren we steeds de gastvrijheid van de uitbaters Leonoor, Rene en Anouska.
Dit jaar hadden we enkele hoogtepunten in onze reis die we niet gauw meer vergeten. Kosindo River Lodge gelegen bij het vliegveldje van Kajana was er eentje van. Op het moment dat je hier uit het vliegtuigje stapt kom je in een wereld die moeilijk vergelijkbaar is met andere bestemmingen in Suriname. Hier leef je tussen de Saramakkaanse bevolking en ervaart hun cultuur iedere dag weer. Je krijgt het gevoel dat je hier thuis hoort. De lodges zijn goed verzorgd en schoon en direct gelegen langs de rivier. De mensen uit het dorp verzorgen het eten en de gastvrijheid is bijna niet verglijkbaar met andere bestemmingen in het Amazonegebied. We zijn vertrokken met weemoed maar met die gedachten “hier komen we terug”. Tegen de uitbater Jangjanman, zijn familie en kinderen kunnen we alleen maar zeggen, dank je wel. Lindie als gids, was geweldig.
Tot slot het hoogtepunt van onze reis, de zesdaagse trip naar de Wonotobo vallen. We hadden deze reis met vrienden van ons als privéreis laten verzorgen door Norman Mac-Intosh van Discover Suriname Tours, dit natuurlijk ook weer via Suriname Holidays. Het was geen goedkopen trip maar we hebben waar voor ons geld gekregen. Zowel de lange bootreis heen en terug over de Corantijnrivier evenals het verblijf in een lodge voor de vallen op grondgebied van Cuyane hebben ons gebracht in natuurschoon, en heel veel flora en fauna , die zijn weerga niet kent. We hebben genoten van die momenten die we hebben mogen vissen in de stroomversnellingen voor de Wonotobo vallen. De vangst, niet alleen piranha’s, maar gigantische grote roodstaartmeervallen. Een belevenis die ons verdere leven bij zal blijven. Dit vergeet je echt nooit meer. De mooiste momenten zijn hoe we deze prachtvissen weer terug konden zetten in het water voor de unieke Wonotobo vallen. Voor onze gids, Paul hebben we zeer veel bewondering. Een gids die zo bekend is met dit gebied is onmisbaar. Tot slot is dit alles weer tot stand gekomen dankzij de inzet en begeleiding van Suriname Holidays waarvoor we Suzette heel erg dankbaar zijn. Ook onze contactpersoon in Suriname Cathrin , heel veel dank voor die momenten dat je klaar stond voor ons.

 

 

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I