Wij hadden een heerlijke vakantie in Suriname

24-mrt-2014

Het feit dat je overal met Nederlands terecht kunt en je ook echt alles 100 % snapt van de uitleg van gidsen etc. vonden wij ook een groot voordeel.

Wij zijn 11 dagen in suriname geweest. We begonnen in Paramaribo in La Petite Maison, gelegen in hartje Paramaribo met zicht op de surinamerivier. We hadden geluk dat we meteen op zondag de volgeltjesmarkt konden bezoeken. Nog nooit zoveel trotse Surinaamse mannen gezien met een heel klein zangvogeltje!
De volgende dag zijn we naar Awarradam gevlogen. De vliegreis op zich , in een heel klein vliegtuigje, was al een feest op zich De tocht per boot op de rivier naar Awarradam was ook avontuurlijk , maar helaas nog al nat. Ook de volgende dagen hebben we heel wat tropische regenbuien gehad, maar dat heeft het humeur van onze groep niet bedorven. Nootje, de bekenste gids van Suriname, heeft ons 5 dagen volledig onder zijn hoede genomen en van alles uitgelegd. Wij hebben heerlijk gezwommen, gewandeld en gevist met en zonder regenbuien.

-suriname 2014 (2) (1)

Daarna hebben we 3 dagen gefietst langs de plantages bij Paramaribo en gelogeerd op Frederiksdorp . Ook een geweldige omgeving met heerlijk eten!! Onderweg hebben we de oude plantage Marienburg bezocht. Je wordt er direct opgevangen door een oud werknemer die je rondleidt over de plantage. Er is geen ontkomen aan, hij wijst je de weg, zelfs als je eerst liever even had willen uitrusten in de schaduw. Achteraf zijn we heel blij met zijn geweldige uitleg en adviezen voor de mooie foto´s. Een dagtrip op de Warrapakreek is zeker ook aan te raden. Neem je muggenolie mee en geniet van deze prachtige natuur en de vele verhalen van de gids. Onze hele trip was geweldig georganiseerd door jullie en zelfs toen er even een misverstandje was over juiste dag voor de trip naar de Warrapakreek heeft Cathlin in Paramaribo dit heel handig en charmant opgelost.
Het feit dat je overal met Nederlands terecht kunt en je ook echt alles 100 % snapt van de uitleg van gidsen etc. vonden wij ook een groot voordeel.
11 dagen is eigenlijk veel te kort, er zijn nog zoveel andere plekken die we willen zien. We willen zeker nog een keer teruggaan.

hartelijke groeten

 

-marianne ter veer III-marianne ter veer II-marianne ter veer I