Smaakt naar meer !

2-mrt-2015

In twee weken tijd hebben wij een zeer goede en mooie indruk gekregen van dit fantastische land.

Januari 2015
Wat een land Suriname. Wat een aardige en hartelijke mensen. Je voelt je meteen welkom!
Wij hebben dat ervaren in Paramaribo maar ook tijdens onze tours die wij verder via Suriname Holidays vooraf hadden geboekt. Lokale gidsen, die je echt veel te vertellen hebben over de geschiedenis van het land (poeh) en de inpact op het dagelijkse leven. De verscheidenheid aan mensen die zo met elkaar samen leven. Kleurrijke mensen ieder met lokale accenten. Ook leuk dat je daardoor heel lekker en gevarieerd kunt eten in gezellige eettentjes, vooral in Paramaribo.
Het landschap is ook zeer afwisselend. Op Bigi Pan (Nickerie)kwamen we ogen te kort. Wat een mooie fleurige vogels hebben we gespot vanuit de boot en lodge midden op het meer. De jungle in (Boven Suriname rivier, Pingpe Resort), een totaal andere sfeer, ook prachtig ! Tenslotte een rondje gefietst langs oude, maar ook mooie herstelde plantages. Varen tussen het mangrove-gebied en schildpadden eieren zien leggen, momenten die je zeker blijft herinneren.
In twee weken tijd hebben wij een zeer goede en mooie indruk gekregen van dit fantastische land. Het hele programma was perfect, sloot naadloos op elkaar aan, alles prima geregeld.
Op Curacao hebben we nog heerlijk nagenoten (en een beetje uitgerust) op mooie Bounty-achtige stranden. Een mooie combi Suriname-Curacao. Smaakt naar meer !
Hans en Harmke

????????????????????????????????????