Al enkele jaren wil ik heel graag luiaards zien, nou die heb ik gezien dit keer!

We zijn dit keer weer via Suriname Holidays naar Suriname geweest. Zoals altijd is het prima verzorgd. Ik reis altijd met rolstoel en bijzondere medicijnen maar dat word altijd goed doorgegeven door Suzette. Dit keer waren we er met Oud en Nieuw. We zaten voor de tweede keer in het Joah Inn, een appartementencomplex dat ook hotelkamers heeft. Een echte aanrader! Door de binnentuin met zwembad en bar heb je geen idee dat je midden in het centrum zit.

De feestdagen zijn er echt een feest, vriendelijke mensen, heerlijk eten en muziek, zon en dans….wat wil een mens nog meer? De eerste zondag van de het nieuwe jaar is er de Bigi Broki Waka..een wandeltocht of snel loop van 5 of 10 km over de “Bosje ”brug. Hans heeft mee gedaan aan de 10 km snel loop. Ook dit was een hele belevenis.

Al enkele jaren wil ik heel graag luiaards zien, nou die heb ik gezien dit keer! We mochten aanwezig zijn bij een uitzetting terug in de natuur van het Green Heritage Fund Suriname. Wat een leuke belevenis! We hebben eerst een rondleiding bij het centrum zelf gehad en zijn daarna met een bootje vanaf Bloemendaal naar de overkant gevaren waar dit keer twee luiaards teruggezet werden in de natuur. Wat een prachtdieren. Als je boekt bij Suriname Holidays steun je ook automatisch het GHFS.

Het leuke wil dat we met twee gidsen (ondertussen vrienden) luiaards gingen spotten in de nacht. Ik dacht we hebben ze gister in het licht in het echt gezien dat zal wel tegenvallen. Hoe heb ik me vergist! Het was fantastisch!! We hebben 32 luiaards gezien, div. kaaimannen, stekelvarken, apen, leguanen en veel bijzondere vogels.

Luiaards hebben we dus gezien! Het was echt een leuke belevenis….weer iets van onze to do list afgestreept.

Suriname we komen weer terug en wel nog dit jaar!

Hans en Margreet Lagendijk