Vooral de jungle heeft al onze verwachtingen overtroffen

We hebben een super vakantie gehad en Suriname en vooral de jungle heeft al onze verwachtingen overtroffen. Mooie belevenissen die we niet hadden willen missen. Ergens aan beginnen waar je geen idee van hebt wat je kan verwachten: voor kids af en toe beetje spannend, maar dat wende snel en was uiteindelijk super gaaf en mooi. En zo bijzonder dat je zover weg bent van de bewoonde wereld en gewoon Nederlands kan praten! En iedereen is zo aardig en relaxed. Van het relaxte leven in Suriname hebben we veel geleerd.

Bedankt voor het perfect organiseren van de reis….iedere keer stond de taxi ruim op tijd klaar om naar het volgende avontuur te gaan. Torarica is mooi en fijn hotel en zo centraal dat we veel konden lopen om de stad te verkennen.

De eerste dag zijn we met KLM-vriend op stap geweest en hebben bootje gevaren over Suriname rivier naar o.a. Frederiksdorp, daar geluncht en onderweg dolfijnen gezien. Lekker eerste dagje.

De rondleiding met Catherine was zeer interessant; in hoog tempo wandelen door de stad en veel zien. Gezellige en goedlachse vrouw. Daarna Surinaams koken; ook heel inspirerend en geleerd dat wij (Nederlands) te gehaast eten maken :-). We hebben heerlijk gegeten. Ze zou nog de recepten opsturen (misschien wil jij dit nog even navragen (ik heb geen emailadres van haar).

Fietsen in Suriname doen eigenlijk alleen maar de Nederlands en dan ook nog op oranje fietsen. Leuk voor een keertje om met z’n zessen achter elkaar aan te rijden….gelukkig kunnen ze wel goed autorijden in Suriname. Bastion in Nieuw-Amsterdam was leuk: een minister was op bezoek en gezellige drukte met veiligheidsmensen en gasten. Toen ze weg waren bleek dat de keuken dicht was en wij de enige gasten waren. Gelukkig was er nog eten over van het Minister’s buffet en hebben we dat heerlijk opgegeten op de pier aan de Suriname rivier. In de buurt zijn niet echt eetgelegenheden.

Knini Paati: Super taxi! Comfortabele rijstijl, onderweg 2 stops met bakabana’s en drinken. Bootje lag klaar en toen volgas naar Knini Paati. Nieuwe huisjes op naastgelegen eiland zijn net klaar en is bijna te mooi :-). Weet niet of we voor airco gereserveerd hadden/en betaald hebben, maar we hadden geen airco en/of deed het niet. Was niet zo’n probleem omdat het s’avonds lekker koel was. Super gastheer, indrukwekkend om dorpje te zien en vooral de verhalen te horen. Eten smaakte heerlijk. De jungle expeditie was spannend, vermoeiend en niet altijd even leuk toen het ook nog s’avonds hard ging regenen toen we de hangmatten lagen. Na terugtocht afscheidslunch gehad en afscheid genomen van super (jonge) gids en gastheer. Een aanrader. Tip zou zijn om vooral niet luxer te worden (liever in rivier zwemmen dan zwembad aanleggen) en met lokale producten te koken (en geen knakworsten bij ontbijt te serveren). ook nu stond taxi er weer ruim op tijd.

Tussenstop in Torarica was fijn om weer ff te organiseren voor volgende trip. Op naar Kabaleboo. Er gingen 2 vliegtuigen achter elkaar. Wat een super bestemming zover van de bewoonde wereld. Iedere dag kiezen wat we wilde gaan doen. Alles was mooi om te zien, beleven, heerlijk eten, super gastvrouw en fantastische gidsen met mooie verhalen.

We hebben het fantastisch gehad en koesteren de mooie herinneringen en beelden. Het fotoboek is nu al af (dat is ons nog nooit eerder gelukt).

Dankjewel voor al je tips, adviezen en perfect georganiseerde reis.

Hartelijke groet,

Noor, Samijn, Lennart, Julie, Annemiek en Rutger Gassner