COESEWIJNE KANO TRIP
dccdffccdfbecccd

Kom volledig tot rust in het onbewoonde gebied van de Coesewijnerivier. Verken deze prachtige, ongerepte omgeving met de omgeving en laat u verrassen door aapjes, reuzenotters en nog veel meer wild.

Prijs vanaf € 200,00 per persoon

Highlights

  • 2-daagse kano tocht door de ongerepte natuur
  • unieke flora en fauna
  • actieve en avontuurlijke tocht

Reisinformatie

De Coesewijne kano trip is een avontuurlijke tocht met een kano door een van Suriname’s mooiste natuurreservaten.

Het gebied staat bekend als de habitat van de reuzenotters, zeekoeien, diverse apensoorten zoals de brulaap en niet te vergeten de talloze bijzondere vogelsoorten.

Doordat u in geluidloze kano’s vaart is de kans zeer groot dat u veel van deze dieren zult spotten.

U overnacht in eenvoudige hangmattenkampjes waardoor u zich helemaal een voelt met de natuur. Een ervaring om nooit te vergeten.

vertrekdagenzaterdag
aantal dagen2
min. aantal personen4
vervoerkano
Accommodatiehangmattenkamp
Verzorgingvolpension
Activiteitenkanotocht olv gids

 

Programma

Vertrek per jeep vanuit Paramaribo voor een reis van 2,5 uur richting vliegveld Zanderij en vervolgens door naar de Coesewijne rivier. Eenmaal in de kano, banen we ons een weg over de smalle Boven Coesewijne rivier. In dit waterrijke gebied met vloedbossen, zwampen en savannes, gaan we op zoek naar de reuzenotters, zeekoeien, capibara’s, kaaimannen, apen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels waaronder de tot de verbeelding sprekende Harpij arend. Bij laag water zullen we regelmatig de boten uit moeten om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen.

We maken vandaag vroeg kamp en wat is er heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd in de wetenschap dat er in de verste verte geen mens te bekennen is. Alleen wij en de jungle.

Vandaag varen we verder de Coesewijne rivier af. We passeren Pakoeli door het Coesewijne Natuurreservaat en stoppen onderweg met grote regelmaat om van deze bijzondere omgeving te genieten. Op een verlaten plek langs de rivier gaan we aan wal en maken onze lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste trajekt en varen terug naar Pakoeli, waar de jeep klaar staat. Aan het eind van de dag komen we in Paramaribo aan.

Accommodatie

HANGMATTENKAMP MET KLAMBOES, GEEN SANITAIRE VOORZIENINGEN

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Vervoer
  • kano
Verblijf
  • volpension

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
  • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.