BROWNSWEG BROKOPONDO STUWMEER KANO TRIP
stuwmeer kano tours

Een actieve en avontuurlijke tocht. U maakt prachtige wandelingen, u overnacht in een hangmat bovenop de Brownsberg op een onbewoond eiland op het Stuwmeer. U maakt prachtige kanotochten op het mysterieuze Stuwmeer en staat onder een verkoelende waterval.

Prijs vanaf € 375,00 per persoon

Highlights

  • kanotochten en wandelingen
  • overnachting op de Brownsberg en het Stuwmeer
  • prachtige uitzichten en landschappen

Reisinformatie

De Brownsweg Brokopondo Stuwmeer kano trip is een afwisselende trip vol avontuur en activiteit voor sportieve reizigers die op zoek zijn naar unieke belevenissen.

Deze tour biedt een samenhang tussen jungle ervaring en survival. Beleef het natuurpark Brownsberg op een hele andere manier en ervaar hoe het is om te slapen op een onbewoond eiland in het Brokopondo stuwmeer onder een adembenemende sterrenhemel.

Op het imposante stuwmeer ervaart u een spectaculair natuurlandschap en peddelt u door een deel van de geschiedenis van Suriname.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen3
min. aantal personen4
vervoerkano
Accommodatiehangmattenkampje en tentjes
Verzorgingvolpension
Activiteitenverzorgd

 

Programma

We vertrekken vroeg vanuit Paramaribo centrum met de bus naar Brownsberg. Het Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 6.000 ha. Onderweg in de bus vertelt de gids u het verhaal van bauxiet, energiewinning en de transmigratiedorpen die u passeert naar Brownsberg toe. We rijden de berg omhoog, hetgeen een kronkelweg is van ongeveer 15 km.  Eenmaal aan de top – 500 m – is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto’s maken. Op de berg kunt u veel wilde dieren spotten zoals boskonijnen, vlinders, trompetvogels, kikkers, slangen en doodskopaapjes. De kans is groot dat u ook de brulapen gaat horen. We verkennen de omgeving en genieten van een drankje en een snack voordat we de wandeling starten naar de Leoval en Ireneval. Onder de Ireneval genieten we van een massage van het vallende water. We wandelen terug naar het plateau van Brownsberg. Tijd voor de lunch. In de middag zijn we vrij. We hangen de hangmatten op en genieten van het diner en een mooie avond, 500 meter hoog boven het oerwoud.

‘s Ochtends lopen we van het plateau naar Witi-kreek. Hier nemen we een  frisse duik om vervolgens verder te wandelen naar het stuwmeer. We lopen door gebieden waar naar goud wordt gezocht. Dat gaat u met eigen ogen zien. We doorkruisen het gebied van de goudzoekers. Aan het begin van de middag komen we aan het bij het Brokopondo stuwmeer waar de kano’s klaar liggen. Deze wandeling die start vanaf het plateau van de Brownsberg is best pittig, goede wandelschoenen, zonnecrème en hoofdbedekking is zijn een must! (we lopen overigens alleen met onze dagbepakking, de overige bagage wordt voor ons naar het eiland gebracht). Na de wandeling is het eerst tijd voor de lunch. Na de maaltijd stappen wij in de kano en varen naar een onbewoond eiland midden in het meer. We pakken eerst de spullen uit, zetten de tenten op, en maken een mobiele keuken. Dan is het tijd om te zwemmen, vissen en relaxen. Tijdens de schemering maken we het eten klaar en genieten van onze maaltijd onder een mooie sterrenhemel.

Na een heerlijke nacht op het onbewoonde eiland, nemen we een frisse duik in het water en maken ons ontbijt klaar. Na de maaltijd pakken we onze spullen in en gaan we weer varen. Met de kano slalommen we tussen de vele bomen door die nog steeds uit het stuwmeer steken. We varen naar Ston Island. Hier maken we de boten schoon en nemen nog een laatste duik in het meer. We genieten van de lunch en laden de boten op de trailer om terug te gaan naar Paramaribo.

Accommodatie

HANGMATTENKAMP MET KLAMBOES EN TENTJES, BEPERKTE SANITAIRE VOORZIENINGEN

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • alle transport tijdens de trip
Verblijf
  • volpension incl drankjes en snacks

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken
  • verzekering
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.