BROKOPONDO STUWMEER
stuwmeer kanoen

Ontdek de unieke flora en fauna van het Brokopondo stuwmeer per kano. Een actieve manier van reizen zonder geluid van een buitenboordmotor zorgt voor een ultieme ervaring in dit bijzondere gebied.

Prijs: vanaf € 399,00  per persoon

Highlights

  • Matu eiland
  • hengelen
  • zandstrandjes

Reisinformatie

Brokopondo Stuwmeer
Tijdens deze trip naar het Van Blommenstein Stuwmeer, in de volksmond bekend als Brokopondo Stuwmeer, is er tijd om lokale marron dorpen te bezoeken, de stuwdam van dichtbij te zien en te vissen. Uiteraard is er ook gelegenheid om te relaxen en de natuur van deze omgeving te ontdekken. 

Matu Island
Matu Eco Island is een fantastische plek op het stuwmeer om te verblijven. Naast het hoofdgebouw waar u kunt overnachten in basic slaapkamers met gedeelde sanitaire voorzieningen kunt u ook in een van de privé huizen op Matu Island overnachten, ideaal als u meer privacy wilt of met uw gezin reist.

Zwemmen en vissen
Vanaf diverse plekken op het eiland kunt u via het zandstrand het meer ingaan om te zwemmen. Daarnaast zijn er twee zwembaden aanwezig voor de nodige afkoeling. Ook zijn er kajaks beschikbaar om op eigen gelegenheid het meer te verkennen. Tevens is Matu Island de perfecte plek om een tukunari of piranha aan de haak te slaan.

vertrekdagenop afspraak
aantal dagen3
min. aantal pers.3
vervoerbus en boot
accommodatie en voorzieningengastenkamers met bedden  met klamboes, gedeelde sanitaire voorzieningen 
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Busreis naar het Brokopondo stuwmeer en boottocht naar Matu eiland

We vertrekken om 7.00 uur  met de bus/auto naar het Brokopondo stuwmeer. Aankomst rond 9.00 uur. Onze spullen worden in de boot geladen en rond 9.30 uur varen we naar Matu eiland, waar we worden verwelkomd met een drankje. Aansluitend krijgen we een rondleiding over het eiland. Na de lunch is er gelegenheid om te zwemmen en/of te vissen

Dag 2 - dorpswandeling Lebi Doti

Na het ontbijt vertrekken we voor een dorpswandeling naar Lebi Doti, een Marrondorp langs het stuwmeer waar u kennis maakt met de oude tradities en gewoontes van deze gemeenschap. In de middag kunt u lekker relaxen langs het meer of een boottocht maken naar een eiland met wit strand, waar ook gevist kan worden. ’s Aonds kunt u vanaf de pier, lekker met een drankje, genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dag 3 - Terugreis naar Paramaribo

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om lekker aan het strand te liggen of een duik te nemen in een van de twee zwembaden die zich op het eiland bevinden. Na de lunch vertrekken we wederom met de boot naar de Affobakkadam om dan met de auto terug te rijden naar Paramaribo.

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.