BOVENSURINAME HIKE TOUR
pingpe suriname

Kennismaking met de cultuur van de Saramaccaanse bevolking in de dorpen langs de Bovensuriname rivier. Al wandelend komt u elke dag in een ander dorp om te overnachten.

Prijs: van € 425,00 per persoon

Highlights

  • hiken
  • Saramaccaanse cultuur
  • jungle

Reisinformatie

Bent u liever actief bezig tijdens uw vakantie en vindt u het heerlijk om te wandelen? Dan is deze tour waarschijnlijk een perfecte match voor u. U maakt kennis met de binnenlanden en het leefgebied van de Saramaccaanse bevolking. U loopt over de paden door het bos die de verschillende dorpen met elkaar verbinden. Daar komt u de bewoners tegen op weg naar de wasplaats of een kostgrondje buiten het dorp. Tevens geniet u onderweg van de indrukwekkende woudreuzen, prachtige tropische bloemen en weelderige planten die in de jungle van Suriname groeien. 

Na een energieke dag is het genieten van een welverdiende rust in uw hangmat onder de sterrenhemel. Bent u geen fan van de hangmat? Dan nemen we een tent voor u mee. 

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen4
min. aantal pers.2
vervoerbusje en korjaal verder lopen
accommodatie en voorzieningenhangmat of tentje
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Tocht naar Gunsi

Rond 07:00 uur vertrekken we met de bus vanaf een centrale locatie in Paramaribo. Rond een uur of 11 arriveren we in Atjoni. Hier stopt de weg en gaat al het verkeer verder met korjalen over de Boven Suriname rivier. Het is hier een drukte van jewelste van mensen die korjalen in- en uitladen en mensen die onderweg zijn naar hun dorp. Na een korte pauze met een snack en wat drinken, steken we
met een korjaal de rivier over. Hier begint onze wandeltocht. Vandaag zullen we ongeveer 13 kilometer wandelen. De route loopt over het pad waar de mensen van de omliggende dorpen ook gebruik van maken. Het wordt een wandeling waarbij cultuur en natuur wordt afgewisseld.  We komen in verschillende Saramaccaanse dorpen aan, waarbij we van alles leren over het leven hier in de binnenlanden van Suriname. Na een heerlijk verfrissende verse kokosnoot, gaan we door het regenwoud verder, onderweg zien we vogels, apen en bijzondere planten en bomen. Nadat we de rivier weer een keer over zijn
gestoken worden we uitgenodigd om vissoep met cassavebrood te eten voor de lunch. Ook is er tijd voor een heerlijke duik in een koele kreek. Dan gaan we weer door met de wandeltocht en komen we langs verschillende dorpjes. De eindbestemming van vandaag wordt het dorp Gunsi. Het laatste stukje leggen we per korjaal af. Aangekomen hangen we onze hangmatten op in het kampje waar we de nacht doorbrengen. Na alle inspanning van de dag is het heerlijk toeven in de rivier bij de stroomversnellingen. Terwijl de nacht valt, verschijnen er ontelbare sterren aan de hemel en kunt u hopelijk vallende sterren zien. Na het avondeten is er tijd om nog even na te praten over deze enerverende dag en zal iedereen moe maar voldaan de hangmat inkruipen met op de achtergrond de geluiden uit het tropische sprookjesbos.

Dag 2 - Gunsi - Botopasi

We beginnen de dag met een goed Surinaams ontbijt. Vanaf Gunsi varen we ongeveer een half uurtje met de boot naar de plek waar we starten met de wandeltocht. Vandaag zal de totale
lengte ongeveer 11 kilometer zijn. Na een flink stuk lopen komen we aan in Pikin Slee.  Dit is een heel authentiek Saramaccaans dorp. We mogen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in het dorp maar er is ook tijd om te zingen en te dansen. Samen bereiden we een maaltijd op een houtvuur. Terwijl ons maaltje staat te pruttelen, brengen we een bezoek aan het Samaaka marron museum wat bij het dorp is gelegen. Na het museum bezoek genieten we samen van het eten wat we hebben klaargemaakt. Voldaan kunnen we vertrekken want we hebben nog een wandeling van ongeveer een uur voor de boeg totdat we tegen het einde van de middag in Botopasi zullen arriveren. Op deze prachtige plek aan de rivier zullen we de nacht doorbrengen in het hangmattenkampje. Er is tijd om te baden in de rivier zodat we schoongewassen aan tafel kunnen gaan voor de avondmaaltijd. Waarschijnlijk zal iedereen heerlijk wegdromen in zijn hangmat na deze dag vol belevenissen en bijzondere ontmoetingen.

Dag 3 - Botopasi - Pingpe

Niets is heerlijker om de dag te beginnen met een frisse plons in de rivier. Na een goed ontbijt vertrekken we vanaf Botopasi voor onze laatste wandeldag. Vandaag lopen we nog 10 kilometer. Eerst leggen we een stukje af met de korjaal en komen we langs drie verschillende dorpen. Tijdens het wandelen lopen er meestal nieuwsgierige kinderen mee. In de dorp zijn vrouwen vaak bezig met het verwerken van cassaveknollen die geraspt worden. De geraspte massa laten ze uitgelekken en drogen in een traditioneel gevlochten langwerpige koker (matapi). Daarna wordt het mooi, droog meel waar brood mee gebakken wordt. We mogen meekijken hoe dit in zijn werk gaat.

Vroeg in de middag komen we al aan op onze eindbestemming Pingpe, daar staat een warme lunch op ons te wachten. Na het eten varen een half uurtje met de boot naar de indrukwekkende Tapawatra Sula. Na een verfrissende watermassage in de watervallen keren we tegen het einde van de middag weer terug naar onze logeerplek. We gebruiken de avondmaaltijd op Pingpe en na het eten zullen mensen van het dorp langskomen om een traditionele dans- en muziekvoorstelling te geven.

Dag 4 - Pingpe - Paramaribo

Op de laatste dag is er nog tijd om voor de laatste keer te zwemmen in de rivier. Dan vertrekken we na het ontbijt met de korjaal richting Atjoni. Het is heel mooi om te zien hoe ver we al wandelend eigenlijk zijn gekomen. Bij Atjoni worden de spullen overgeladen vanuit de korjaal in het busje dat ons terugbrengt naar Paramaribo.

Dit is het einde van ons wandelavontuur in de jungle.

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Vervoerskosten
  • bus, korjaal
Accommodatie
  • kampjes voorzien van hangmatten en klamboe, basic sanitaire voorzieningen en baden in de rivier
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • entree Saamaka museum

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.