SINTIA DAM EXPEDITIE
De Senteadam Gran Rio

De Sintiadam expeditie is een avontuurlijke tour door de jungle in het Boven-Suriname. Dit gebied wordt bewoond door de Marrons die nog steeds leven volgens oude tradities. U maakt spectaculaire boottochten, boswandelingen en een bergbeklimming.

Prijs: vanaf 4 personen Euro 725,00 per persoon. Voor kleinere reisgezelschappen wordt een toeslag berekend.

Highlights

  • amazonewoud
  • marron cultuur
  • beklimming schildpaddenberg
  • schitterende stroomversnellingen
  • overweldigende flora en fauna

Reisinformatie

Deze expeditie voert u over de rivier naar de Boven-Suriname. U overnacht in eenvoudige huisjes langs de rivier. Na twee dagen varen door spectaculaire stroomversnellingen komt u in Sintiadam aan.

Vanuit Sintiadam maakt u een een prachtige boswandeling en beklimt u de Schildpaddenberg waar u geniet van een adembenemend uitzicht.

De Sindiadam expeditie is een must voor actieve natuurliefhebbers die ook geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur.

Deze expeditie kan met een dag ingekort of uitgebreid worden. Indien u met een gezelschap van minimaal 4 personen reist dan kunt u de terugreis met een klein vliegtuigje in plaats van de korjaal uitvoeren.

vertrekdagen op aanvraag
aantal dagen 6
min. aantal personen 4
vervoer korjaal
accommodatie en voorzieningen eenvoudige huisjes langs de rivier en hangmattenkampje in Sintiadam zonder sanitaire voorzieningen 
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1 - Boottocht naar de jungle

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en reist met de bus naar Atjoni, waar u overstapt in een korjaal. Na een mooie boottocht dwars door de jungle komt u aan het eind van de middag aan in een marrondorpje langs de rivier waar we in eenvoudige huisjes de nacht doorbrengen.

Dag 2 - Door de Tapawatra en Gran Dam naar Kosindo

Wordt wakker met de geluiden van de jungle. Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt gaat de reis de volgende dag verder per korjaal naar de Kosindo River lodge waar u tegen de avond aankomt. Ook hier overnacht u in eenvoudige hutjes. Onderweg passeert u imposante stroomversnellingen zoals de Tapawatra en de Gran Dam.

Dag 3 - Sintiadam

Op de derde dag stapt u na het ontbijt  in de korjaal en verlaat u de bewoonde wereld. Tijdens de 4 uur durende tocht wordt de natuur steeds spectaculairder. De korjaal zal af en toe door imposante stroomversnellingen heen getrokken worden. Doordat er weinig mensen in dit gebied wonen, is er grote kans om dieren te spotten langs de rivier.
Aangekomen bij de Sintia Dam wordt een junglekamp ingericht met hangmatten en klamboes. Er zijn verder geen voorzieningen. Uw eerste avond en nacht in de jungle is een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook de bushmaaltijd, die de gids op authentieke wijze maakt, smaakt op de een of andere manier nog lekkerder.

Dag 4 - Boswandeling en beklimming Schildpaddenberg

De vierde dag beklimt u de schildpaddenberg. Als het helder is, heeft u uitzicht over het hele oerwoud en ziet u de bergtoppen van o.a. Kasikasima, Duivelsei en Rosevelt Piek.
Onderweg worden regelmatig rotshaantjes (Cock of the Rock) gezien. Deze zeldzame vogels hebben hier een vaste plek en de gids weet waar ze zich bevinden. De wandeling naar de top neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.Tegen het einde van de dag keert u terug op het kamp bij de Sintia Dam. Als de gelegenheid zich voordoet wordt er een kampvuur gemaakt en komen er vast mooie kampvuurverhalen onder het genot van een drankje.

Dag 5 - Vertrek uit Sintiadam

Op dag vijf vaart u vanaf het kamp bij Sintia Dam in de loop van de ochtend terug met de stroom mee naar Kosindo, waar u overnacht. Soms overnacht u op een andere locatie zoals Kumalu of Pingpe.

Dag 6 - Terugreis via Atjoni naar Paramaribo

Het avontuur zit er bijna op. Met de korjaal varen we naar Atjoni waar de bus ons staat op te wachten voor de reis terug naar Paramaribo. Reist u in gezelschap van minimaal 4 personen dan kan de terugreis vanaf Kajana met een binnenlandse vlucht worden uitgevoerd naar vliegveld Zorg en Hoop.

Accommodatie

 EENVOUDIGE HUISJE MET BEDDEN EN KLAMBOES EN PRIMITIEF HANGMATTENKAMP

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmatten met klamboes
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier
  • Huisjes: bedden met klamboes, eigen sanitaire voorzieningen (koud water)