SINTIA DAM EXPEDITIE

De Sintiadam expeditie is een avontuurlijke tour door de jungle in het Boven-Suriname. Dit gebied wordt bewoond door de Marrons die nog steeds leven volgens oude tradities. U maakt spectaculaire boottochten, boswandelingen en een bergbeklimming.

Prijs: vanaf 4 personen Euro 725,00 per persoon. Voor kleinere reisgezelschappen wordt een toeslag berekend.

Highlights

  • amazonewoud
  • marron cultuur
  • beklimming schildpaddenberg
  • schitterende stroomversnellingen
  • overweldigende flora en fauna

Reisinformatie

Saramaccaanse cultuur, stroomversnellingen en ongerepte jungle
Deze expeditie voert u over de rivier naar de Boven-Suriname. U overnacht in eenvoudige huisjes langs de rivier. Na twee dagen varen door spectaculaire stroomversnellingen komt u in Sintiadam aan. Vanuit Sintiadam maakt u een een prachtige boswandeling en beklimt u de Schildpaddenberg waar u geniet van een adembenemend uitzicht. De Sindiadam expeditie is een must voor actieve natuurliefhebbers die ook geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur.

 

Verlenging mogelijk
Deze expeditie kan uitgebreid worden naar 7 of zelfs 8 dagen. Bij hele hoge waterstand zou de trip op aanvraag ook met een dag kunnen worden ingekort. 
Zodra het vliegverkeer richting Kajana weer op gang komt, zouden we u ook op de heen- of terugreis kunnen in laten vliegen. Dit zou alleen bij een gezelschap van 4 personen of meer aantrekkelijk zijn. 

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen6
min. aantal personen4
vervoerbusje en korjaal
accommodatie en voorzieningeneenvoudige huisjes langs de rivier en hangmattenkampje in Sintiadam zonder sanitaire voorzieningen 
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1 - Boottocht naar de jungle

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en reist met de bus naar Atjoni, waar u overstapt in een korjaal. Na een mooie boottocht dwars door de jungle komt u aan het eind van de middag aan in een marrondorpje langs de rivier waar we in eenvoudige huisjes de nacht doorbrengen.

Dag 2 - Door de Tapawatra en Gran Dam naar Sintia Dam

Wordt wakker met de geluiden van de jungle. Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt gaat de reis de volgende dag verder per korjaal Sintia Dam waar u tegen de avond aankomt. Onderweg passeert u imposante stroomversnellingen zoals de Tapawatra en de Gran Dam. Na de Gran Dam reizen we via Kajana en de laatste Saramaccaanse dorpen op de Gran Rio verder de onbewoonde jungle in. Hier begint het ware avontuur! U slaapt drie nachten in een overdekt hangmattenkampje bij Sintia Dam. Aangekomen bij de Sintia Dam wordt een junglekamp ingericht met hangmatten en klamboes. Er zijn verder geen voorzieningen, behalve een toiletruimte. Uw eerste avond en nacht in de jungle is een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook de bushmaaltijd, die de gids op authentieke wijze maakt, smaakt op de een of andere manier nog lekkerder.

Dag 3 - Boswandeling en beklimming Schildpaddenberg

De vierde dag beklimt u de schildpaddenberg. Als het helder is, heeft u uitzicht over het hele oerwoud en ziet u de bergtoppen van o.a. Kasikasima, Duivelsei en Rosevelt Piek.
Onderweg worden regelmatig rotshaantjes (Cock of the Rock) gezien. Deze zeldzame vogels hebben hier een vaste plek en de gids weet waar ze zich bevinden. De wandeling naar de top neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.Tegen het einde van de dag keert u terug op het kamp bij de Sintia Dam. Als de gelegenheid zich voordoet wordt er een kampvuur gemaakt en komen er vast mooie kampvuurverhalen onder het genot van een drankje.

Dag 4 - Genieten op Sintia dam en omgeving

Vroeg in de ochtend voor zonsopgang stappen we op de boot en ervaren het ontwaken van het bos vanaf de rivier met een kopje koffie of thee. Na het ontbijt maken we een een ochtendwandeling met uitleg over flora en fauna. Eind van de middag gaan zwemmen en of vissen bij de Sintia Dam. In de avonduren na het diner maken we een nachtelijke boottocht om  nachtdieren te kunnen spotten/horen en te genieten van de indrukwekkende sterrenhemel.

Dag 5 - Vertrek uit Sintiadam

Op dag vijf vaart u vanaf het kamp bij Sintia Dam in de loop van de ochtend terug met de stroom mee via Kosindo, we trekken verder via de grote stroomversnellingen en slapen de laatste nacht in een hutje aan de rivier waarschijnlijk bij Kumalu of Pingpe.

Dag 6 - Terugreis via Atjoni naar Paramaribo

Het avontuur zit er bijna op. Met de korjaal varen we naar Atjoni waar de bus ons staat op te wachten voor de reis terug naar Paramaribo.

Accommodatie

 EENVOUDIGE HUISJE MET BEDDEN EN KLAMBOES EN PRIMITIEF HANGMATTENKAMP

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmatten met klamboes
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier
  • Huisjes: bedden met klamboes, eigen sanitaire voorzieningen (koud water)