PALULU
one famiri Palulu

Palulu

Kleinschalig eco verblijf in de savanne jungle

Prijs: vanaf € 179,00 per persoon

Highlights

  • kleinschalig resort
  • persoonlijke aandacht
  • avontuurlijk

Reisinformatie

Het savanna gebied achter het vliegveld van Zanderij heeft nog veel goed bewaarde geheimen waaronder deze prachtige plek. Een paar dagen verblijf op Palulu is een combinatie van heerlijk uitrusten en wandelen door de bijzondere natuur van deze omgeving. Voor de echte sportievelingen die van een uitdaging houden, regelen wij inspannende MTB dagtochten vanaf Palulu (niet bij de prijs inbegrepen).

Camping Palulu is gelegen nabij de oude plantage Berlijn. De kreek die bij de camping hoort is een heerlijke plek om op te frissen in het koele zg. cola water waar deze omgeving om bekend staat. Overnachten op de camping kan in hangmatten of stretchers, beiden voorzien van klamboes (voor kinderen kunnen we ook tentjes regelen). Uw kampje wordt geïnstalleerd onder open hutten, waarvan de bouwers zich hebben laten inspireren door de indianenhutten. De hutten zijn vervaardigd met bouwmaterialen uit het bos. Zo blijft u ook tijdens een tropische regenbui lekker droog.
De gedeelde sanitaire voorzieningen zijn goed verzorgd, voorzien van douches, toiletten en wastafels. In de keuken worden de heerlijkste maaltijden klaargemaakt voor de gasten, vaak met fruit en/of groente uit de omgeving. Regelmatig wordt er ‘s avonds een sfeervol kampvuur gemaakt. Deze plek is tevens een ideale uitvalsbasis voor trips richting het savannegebied, Brownsberg en het Bovensurinamegebied.

aantal dagen3
min. aantal personen2
vervoertransfer enkele reis
accommodatie en voorzieningenhuisjes, tentjes of hangmat
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma

 

Het Palulu team bestaat uit:

Donovan, geboren en getogen Surinamer. Hij functioneert als gastheer, kok, gids, tuinman, marketing manager, product ontwikkelaar, chauffeur, etc.
Iris, geëmigreerd naar Suriname in 2002, gastvrouw, financieel manager, reserveringen, marketing manager, planning & ontwikkeling, etc.

Herman, de vader van Donovan en oud-militair, hij heeft in het gebied rond Palulu als soldaat getraind en heeft een adviserende rol.
Paul, de vader van Iris, is geëmigreerd naar Suriname om zijn dochter te helpen. Paul is het creatieve brein achter bepaalde bouwwerken, kunstwerken en al het moois op Palulu.

Micha en Max, de tweeling van Iris en Donovan.

MTB tochten vanaf Palulu

Voor echte sportievelingen verzorgen wij MTB tochten door het savanna gebied. Voor deze tochten is MTB ervaring vereist omdat er voornamelijk over onverharde paden en mul zand wordt gereden.De tocht bedraagt zo’n 10 km en duurt 2 tot 3 uur. Tevens raden wij aan om fietskleding en –schoenen mee te nemen.

Meerprijs voor deze tour bedraagt € 75,00 per persoon (bij minimaal 4 personen)

Dag tot dag programma

Dag 1- Wandelen en zwemmen op Palulu

Vanuit Paramaribo wordt u per busje naar Palulu gebracht. Tot de lunch kunt u de prachtige plek verkennen en opfrissen in de heerlijke kreek. Na de lunch is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te beginnen met de boswandeling waarbij u het pad volgt aan de hand van markeringen aan de bomen.

Het grootste gebied van Palulu bestaat uit jungle, 24 ha groot. Het is dan ook een must om een boswandeling te maken door dit ongerepte gebied. U loopt niet altijd over paden. Elke wandeling is anders. De beheerder van Palulu zal u advies geven aan de hand van de wensen van zijn gasten.  De wandeling duurt tussen de 2-3 uur.

Voordat u voldaan aan de Surinaamse nacht begint in uw hangmat of uw tent nodigt het kampvuur uit om erbij te komen zitten voor een drankje en spannende verhalen. Sribi switi!

Dag 2 - Vrije dag op Palulu

Grote kans dat u gewekt bent door het Palulu-ochtend-orkest. Het Palulu ontbijt staat al klaar: u kunt genieten van het zelf gemaakte brood met een echt scharreleitje van de eigen kippen.

Na het ontbijt heeft u de ruimte om uw dag zelf in te vullen. Luieren, boek lezen, maar ook een wandeling naar de plantage Berlijn zijn een optie. Excursie naar bijvoorbeeld de vlindertuin of de kinderboerderij zijn (tegen betaling) ook mogelijk. Bespreek uw wensen met de beheerder.

Na het diner maken we een avondwandeling door het bos.

Dag 3 - Palulu - Paramaribo

Vroeg in de ochtend is de beste periode om vogels te spotten. Voordat u de veelvoud van exemplaren zult ontdekken zult u een kakofonie van geluiden horen. Met behulp van uw verrekijker kunt u vogelsoorten zoals toekans, parkieten, wevers en papegaaien spotten. Na het ontbijt is het tijd om alle bagage bij elkaar te zoeken en ons klaar te maken voor vertrek. Afhankelijk van uw verdere reis kunt u desgewenst bij de luchthaven worden afgezet of bij de dichtstbijzijnde bushalte voor het vervoer terug naar de stad.

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Bus
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten zoals MTB Tour
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.